Pyykinpesukoneen puhdistus | Näin puhdistat pesukoneesi vaivattomasti

Viisi yksinkertaista vaihetta pyykinpesukoneen puhdistukseen.
valkoinen-pyykinpesukone-jonka-päällä-on-pesuainepullo(1)
Kukaan ei pidä likaisen pyykin hajusta, mutta joskus raikkaan pyykin tuoksu katoaa ja haisee sen sijaan homeelta tai tunkkaiselta.

Haiseva pyykki voi pilata päiväsi, joten olemme luoneet yksinkertaisen oppaan siitä, miten pyykinpesukoneen puhdistus onnistuu vaivattomasti ja miten pystyt pitämään pyykkisi raikkaan tuoksuisena pidempään.

Puhdistusvinkkimme auttavat sinua pääsemään eroon tunkkaisesta hajusta lopullisesti. Kerromme sinulle, mikä hajun alun perin aiheuttaa, mitkä tuotteet toimivat parhaiten niiden poistamiseen ja kuinka usein sinun tulisi tehdä tämä prosessi, jotta estät tulevien hajujen kehittymisen uudelleen.

Pyykinpesukoneet likaantuvat tavallisen käytön yhteydessä, sillä ajan kuluessa erilaiset pesuaineet sekä pyykeistä irtoava lika voivat jättää isojakin epäpuhtauksia koneesi sisälle, saaden pyykkisi tuntumaan ja haisemaan tunkkaisilta.

Useat ihmiset tekevät virheitä oman pyykinpesukoneensa huollon ja putsauksen yhteydessä. Tässä yhteydessä neuvomme, miten saat omasta pyykinpesukoneestasi kaiken irti.

Pyykinpesukoneen puhdistus etikalla

Etikan käyttö pyykkikoneen puhdistuksessa on tehokasta ja ympäristöystävällistä. Etikka sopii tähän käyttötarkoitukseen erinomaisesti, sillä se ei vahingoita konettasi, poistaa hajuja ja ehkäisee hometta.

Lisäksi etikka poistaa tehokkaasti pesuainejäämiä koneesi sisältä. Säännöllinen puhdistus pidentää pyykinpesukoneesi käyttöikää, ja tuo lisää raikkautta pyykkeihisi.

Vaiheet

  1. Poista ensin kaikki pyykki koneestasi, sillä koneen on oltava tyhjä puhdistuksen yhteydessä. Lisää tyhjään koneeseen noin neljän litran seos vettä ja etikkaa (1 litraa etikkaa ja 3 litraa vettä), äläkä lisää pesuainetta tai kemikaaleja. Voit halutessasi lisätä muutaman ruokalusikallisen ruokasoodaa etikan sekaan.
  2. Käynnistä pyykinpesukone 90 asteen valkopesuohjelmalla. Älä käytä pikaohjelmaa.
  3. Kun ohjelma on käynyt loppuun, pyyhi koneen sisäosat kostealla rätillä. Älä käytä pesuainetta. Muista puhdistaa myös pyykinpesukoneesi ovi sekä saumat.
  4. Käynnistä kone uudelleen kuumimmalla pesuohjelmalla, mutta älä lisää pesuaineita tai kemikaaleja.
  5. Muista jättää sekä pesuainelokero sekä koneesi luukku auki pesun jälkeen, jotta kone kuivuu kunnolla, eikä sen sisälle jää kosteutta.

Kuinka usein pyykinpesukoneen puhdistus tulisi tehdä?

Pyykinpesukoneen suositeltu puhdistusväli riippuu valmistajasta, koneen käyttötiheydestä sekä siitä, kuinka likaista pyykkiä sillä pestään.

Useimmat valmistajat kuitenkin suosittelevat puhdistusta kerran vuodessa.

Jos pyykkisi eivät enää tuoksu raikkaalle pesun jälkeen, on pesu luultavasti tarpeen. Tarkista oman pesukoneesi mukana tullut huolto-ohje, jotta varmistut oman mallisi riittävästä pesutiheydestä.

Puhdista pyykinpesukone helposti kodistasi löytyvillä välineillä

Useasta arkisesta esineestä tai aineesta voi olla apua pyykinpesukoneen puhdistuksessa. Et tarvitse kalliita kemikaaleja tai varusteita raikkaan pyykin saavuttamiseksi.

» Etikka ja ruokasooda raikastavat pyykinpesukonettasi, ehkäisevät hajuja ja poistavat pesuainejäämiä. Molempia voi annostella turvallisesti lähes kaikkiin pyykinpesukonemalleihin.

» Kumihanskoista on hyötyä, kun pyyhit koneesi sisäosia sekä tiivisteitä. Pyykinpesukoneestasi voi löytyä ihoa ärsyttäviä pesuainejäämiä, tai epämiellyttäviä hiuspalloja. Suosittelemme kumihanskojen käyttöä puhdistuksen yhteydessä.

» Vanha hammasharja on hyödyllinen apuväline, erityisesti saumojen alaosien puhdistamiseen. Hammasharjalla voit puhdistaa pinttyneimpiä tahroja hellävaraisesti.

Miksi pyykinpesukone haisee?

Erilaiset bakteerit, lika, kuolleet ihosolut ja muut epäpuhtaudet voivat kerääntyä koneesi sisälle. Jos pyykinpesukoneen ovea ja pesuainelokeroa ei jätetä käytön jälkeen auki, pyykinpesukone ei kuivu kunnolla, ja kosteudesta nauttivat bakteerit lisääntyvät nopeasti.

Säännöllinen pesu sekä tuuletus ehkäisevät epämiellyttävien hajujen muodostumista.

Vinkkejä pyykinpesukoneen puhdistukseen

» Käytä huuhteluaineen sijasta pyykkietikkaa, sillä se on ystävällisempää sekä ympäristölle että pyykinpesukoneellesi. Pyykkietikkaa voi valmistaa itse, tai ostaa lähes kaikista päivittäistavarakaupoista.

» Vaihtele pesuainemerkkiä, sillä erilaiset pesuaineet voivat poistaa toisenlaista likaa paremmin kuin toiset. Tämä vähentää pesuainejäämiä koneessasi.

» Älä käytä ainoastaan matalan lämpötilan ohjelmia, vaan käytä konettasi yli 60 asteen lämpötilassa vähintään kerran kuukaudessa.

» Jos koneessasi on erillinen nukkasihti, muista puhdistaa se säännöllisesti oman mallisi ohjeiden mukaisesti.

Näiden vinkkien avulla saat koneesi puhtaaksi ja tunkkainen haju jää kaukaiseksi muistoksi.
Copyright © 2020. Kodinkoneopas.com