Paras vohvelirauta 2021 | Mikä malli on testivoittaja?

Mikä on paras malli tällä hetkellä, jos tavoitteena on valmistaa rapeita ja herkullisia vohveleita? Me selvitimme sen.

paras vohvelirauta

Minkälainen on hyvä vohvelirauta ja mitä kaikkea niillä voikaan valmisata?

Vuonna 2021 vohvelirautoja ei käytetä ainoastaan makeiden vohveleiden tekemiseen, vaan nykyään vohveliraudalla voi valmistaa monipuolisia herkkuja, niin suolaisia kuin makeita. 

Tässä artikkelissa selvitämme mitkä ovat tämän hetken parhaat vohveliraudat, jotta voit paistaa kotona trendikkäitä herkkuja helposti ja onnistuneesti.

Mikä on paras vohvelirauta?

Paras vohvelirauta tällä hetkellä on OBH Nordica Select. Tässä vohveliraudassa on tarttumaton pinnoite, ja voit myös paistaa sen avulla kaksi vohvelia kerralla. Vohvelirauta myös ilmoittaa kun vohveli on valmis syötäväksi. Laite on myös edullinen, jonka takia se onkin vertailumme voittaja tällä hetkellä.

Belgialainen vohvelirauta vai perinteinen?

Belgialainen vohvelirauta on tyypillisesti varusteltu pyöreillä paistolevyillä neliöiden sijaan, mutta mikä todella erottaa ne perinteisistä vohveliraudoista, on niiden tuottamat paksut, kuohkeat vohvelit.

Belgialaiset vohvelit ovat pehmeitä, ja niiden ulkopinta on hieman rapea. Niissä on myös suuret, syvät taskut, joihin mahtuu runsaasti siirappia tai voita.

Perinteiset vohveliraudat ovat varusteltu ohuemmilla levyillä kuin belgialainen vohvelirauta. Niiden avulla voidaankin valmistaa ohuempia vohveleita, jotka ovat kauttaaltaan rapeampia.

Suurin ero tavallisen vohvelin ja belgialaisen vohvelin välillä on se, että klassisissa vohveleissa ei ole pehmoista sisustaa.

Parhaat vohveliraudat 2021

1. Paras vohvelirauta: OBH Nordica Select

Tämän hetken parhaaksi vohveliraudaksi valikoitui OBH Nordica Select, jonka avulla voit valmistaa kaksi vohvelia yhdellä kerralla.

paras vohvelirauta

› Kaksi vohvelia kerralla
› Tarttumaton pinnoite
› Teho: 1600 W

Näytä edullisin hinta →

OBH Nordica Select on markkinoiden paras vaihtoehto tällä hetkellä, jos haluat valmistaa herkullisen rapeita vohveleita helposti ja nopeasti.

Laite on varusteltu monella hyödyllisellä ominaisuudella, jonka takia se onkin valintamme tämän hetken parhaaksi vohveliraudaksi.

Laitteesta löytyy lämpötilan säätö, jonka avulla voit valita vohveleidesi lämpötilan omien mieltymyksiesi mukaan. Lämpötilan säätö tarkoittaa, että voit tehdä vohveleistasi juuri niin paksuja kuin sinulle sopii.

Itse pidän vohveleistani ohuina ja rapeina, kun taas haluavat, että vohvelit ovat paksuja ja kuohkeita. niistä paksuina ja kuohkeina. Tämän vohveliraudan avulla voit tehdä vohveleistasi juuri sellaiset kuin haluat.

Koneen tarttumaton pinnoite on myös loistava ominaisuus. Jos haluat rapeita vohveleita jokaisella paistokerralla, olet varmasti samaa mieltä siitä, että tarttumaton pinnoite on yksi vohveliraudan välttämättömistä ominaisuuksista.

Helppo puhdistaa - tarttumaton pinnoite tekee vohveliraudan puhdistamisesta myös todella helppoa, laita vain vähän käsitiskiainetta pinnalle ja puhdista hellävaraisesti, tai tarvittaessa pelkkä pyyhkäisy liinallakin voi olla riittävä puhdistus.

Sydämen muotoisia vohveleita - OBH Nordica Select -vohveliraudan avulla valmistat sydämenmuotoisia vohveleita, jotka saat täydellisen rapeiksi säätämällä lämpötilan juuri sinulle sopivaksi.

Vohveli paistuu nopeasti, eikä laitetta tarvitse vahtia koko ajan, sillä merkkivalo kertoo kun rauta on tarpeeksi kuuma käytettäväksi. Johdon saa helposti piiloon ja laitetta voi säilyttää myös pystyasennossa.

2. OBH Nordica 6967 - yhden vohvelin vohvelirauta

Vertailun toiselle sijalle pääsi OBH Nordican 6967 - yhden vohvelin vohvelirauta.

obh-nordica-yhden-vohvelin-vohvelirauta

› Yhden vohvelin vohvelirauta
› Tarttumaton pinnoite
› Sydämen muotoinen kuvio
› Teho: 850 W

Näytä edullisin hinta →

Tämä vohvelirauta on samankaltainen kuin vertailun ensimmäinen malli, mutta eroavaisuutena on pienempi teho, sekä se, että yläpuolella oleva malli voi paistaa myös kaksi vohvelia yhdellä kerralla.

Laitteesta löytyy tuplasti vähemmän tehoa, mutta se paistaa silti juuri oikeanlaiset vohvelit helposti ja tehokkaasti.

Kuten isommassa mallissa, myös tässä mallissa vohveleiden kuvio on sydämen muotoinen.

Vohveliraudan puhdistus on helppoa tarttumattoman pinnoitteen ansiosta, kun laite on jäähtynyt, niin kostealla talousrätillä sipaisu riittää usein tekemään laitteesta taas puhtaan ja valmiin seuraavalle käyttökerralle.

3. WMF Lono

Ruostumattomasta teräksestä valmistettu vohvelirauta.

wmf-lono

› Sydämen muotoinen kuvio
› Teho: 900 W
› Yhden vohvelin vohvelirauta
› Ruostumatonta terästä

Näytä edullisin hinta →

WMF on yksi suurimmista Eurooppalaisista ruostumattomien keittiötuotteiden valmistajista. WMF on tunnettu erityisesti padoista, veitsistä, aterimista, sekä designtuotteista, mutta se valmistaa myös erittäin laadukkaita vohvelirautoja.

WMF Lono on ruostumattomasta teräksestä valmistettu vohvelirauta, jonka avulla valmistat helposti ja nopeasti erilaisia vohveleita.

Ruostumattoman teräksen ja tarttumattoman pinnoitteen ansiosta vohveliraudan puhdistus sujuu helposti ja nopeasti.

Laitteessa on portaaton lämpötilan säätö, eli voit valmistaa juuri sellaisia vohveleita kuin itse haluat - rapeita tai pehmeitä.

Kuten vertailun aiemmissa malleissa, myös WMF Lono valmistaa sydämen muotoisia vohveleita.

4. Testivoittaja vohvelirauta: Wilfa WAS-623 BELL

Wilfa WAS-623BELL on testivoittaja vohvelirauta jo seitsemän vuoden ajalta.

testivoittaja-vohvelirauta
› Testivoittaja
› Halkaisija: 23 cm
› Kestävät ja paksut paistopinnat
› Voidaan säilyttää pystyasennossa
› Helppo puhdistaa
Näytä edullisin hinta →

Wilfa WAS-623BELL on testivoittaja vohvelirauta jo seitsemän vuoden ajalta.

Kyseessä on laadukas ja hyvä vohvelirauta, joka valmistaa juuri oikeanlaiset vohvelit helposti ja nopeasti.

Laite sopiikin täydellisesti kotikäyttöön sen laadun, helppokäyttöisyyden ja hintansa puolesta.

5. OBH Nordica Elite Double -vohvelirauta

Elite Double -vohveliraudan avulla voit tehdä kaksi vohvelia yhdellä kerralla.

kaksi-vohvelia-rauta

› Kaksi vohvelia yhdellä kerralla
› Helppo puhdistaa
› Sydämen muotoiset vohvelit
› Tarttumaton pinnoite
› Edullinen hinta
› Merkkivalo

Näytä edullisin hinta →

OBH Nordica Elite Double -vohvelirauta on vertailumme viimeisin, mutta ei vähäisin malli.

Nimensä mukaisesti laite valmistaa kaksi vohvelia yhdellä kerralla, ja lämpötilan säädön ansiosta voit tehdä vohveleista juuri niin rapeita tai pehmeitä kuin itse haluat.

Laitetta on helppo käyttää, sekä sen puhdistus sujuu vaivattomasti tarttumattoman pinnoitteen ansiosta.

Merkkivalo ilmoittaa kun vohvelirauta on valmis ja voit alkaa käyttämään sitä.

Hinta on myös suhteellisen edullinen, joten tästä vohveliraudasta saatkin täydellisen laitteen kotiisi, jonka avulla valmistat herkutteluhetken nopeasti ja helposti.

vohveleita

Miten valita hyvä vohvelirauta?

Vohveliraudat eivät ole enää ainoastaan vohveleille. Nykyään on hankalaa löytää mallia, jonka avulla ei voisi myös paistaa esimerkiksi lettuja, amerikkalaisia pannukakkuja tai tehdä toast -voileipiä.

Kun markkinoilla on saatavilla useita eri malleja erilaisilla ominaisuuksilla, voi ostopäätöksen teko olla vaikeaa. Seuraavaksi listaamme valintaa helpottavia kysymyksiä, jotta osaat valita itsellesi sopivan vohveliraudan.

Ensimmäinen askel parhaan vohveliraudan löytämisessä on etsiä sellainen laite, joka tekee työnsä hyvin. 

On olemassa muutamia asioita, joita sinun tulisi katsoa kun vertailet eri vovhvelirautoja, kuten:

Hyvä vohvelirauta on kestävä, helppo puhdistaa sekä helppo käyttää. Lisäksi monipuolisuus on tärkeä ominaisuus, sillä useat mallit sopivat esimerkiksi myös omelettien valmistamiseen. Myös hinta-laatusuhde on tärkeä ottaa huomioon, ettet maksa sinulle tarpeettomista ominaisuuksista.

Vohveliraudat soveltuvat erinomaisesti juhliin, sillä taikina on helppo valmistaa etukäteen, ja vieraat voivat valita tuoreiden vohveleiden päälle haluamansa täytteet itse. 

Useimmat laitteet on myös nopea ja helppo puhdistaa jopa heti paistamisen jälkeen, joten laadukas laite tarjoaa mahdollisuuden usean erilaisen erikoisruokavalio huomioimiseen.

Valitse laadukas pinnoite

Laadukas pinnoite helpottaa puhdistamista, sekä takaa laadukkaan ja tasaisen paistojäljen, eivätkä raudalla paistetut herkut pala kiinni raudan pintaan. 

Muista käyttää ainoastaan laitevalmistajan suosittelemista materiaaleista valmistettuja työkaluja paistamisen yhteydessä, ettet vahingoita tai naarmuta laitteen paistopintaa.

Harkitse irrotettavia osia

Useissa malleissa laitteen kahvat, paistopinta tai muut osat ovat irroitettavissa, sillä se voi helpottaa sekä puhdistusta, käyttöä tai säilytystä. 

Pienissä keittiöissä irrotettavat osat voivat olla iso etu, sillä laitteen voi saada mahtumaan pienempään tilaan.

Valitse vohveliraudan koko

Jos haluat paistaa vohveleita vain itsellesi tai muutamalle ystävälle, et välttämättä tarvitse isoa rautaa. Suurimmat mallit mahdollistavat jopa neljän (tai enemmän) herkun valmistamisen kerrallaan, joten jos perheesi on iso tai pidät kotonasi usein juhlia, isompi malli sopii sinulle paremmin. 

Sopivan kokoista laitetta valittaessa kannattaa harkita myös keittiön säilytystilaa. Jos keittiösi on ahdas, niin etsi malli jota voi myös säilyttää pystyasennossa.

Mitkä ovat sinulle tärkeimmät ominaisuudet?

Mitkä ovat hyvän vohveliraudan ominaisuudet? Haluatko esimerkiksi, että laitetta voidaan säilyttää myös pystyasennossa? Tai, että laitteesta löytyy merkkivalo, joka ilmoittaa kun rauta on tarpeeksi kuuma?

Tässä joitakin ominaisuuksia, joihin kannattaa kiinnittää huomiota kun vertailet eri vohvelirautoja.

Helposti puhdistettava

Jotkin mallit tarjoavat irrotettavat paisto-osat, jotta puhdistus sujuisi mahdollisimman helposti. Myös erilaisten pintojen pesuun liittyvät suositukset vaihtelevat, ja jotkin paistopinnat voi myös pestä astianpesukoneessa.

Monipuolisuus

Monissa malleissa on irrotettavia osia erilaisten ruokien valmistamiseen. Vaihtoehdot vaihtelevat runsaasti mallien ja laitevalmistajien mukaan, mutta yleisimpiä vaihtoehtoja ovat erilliset osat voileiville, munakkaille, amerikkalaisille pannukakuille, belgialaisille vohveleille ja hampurilaisille. 

Millaisia herkkuja haluaisit itse valmistaa?

Asetukset ja ajastetut toiminnot

Useat mallit tarjoavat ajastettuja asetuksia vohveleiden ja muiden herkkujen valmistamiseen, jotta ruoka ei pala tai jää liian raa’aksi. 

Jos haluat mahdollisimman vaivattoman kokemuksen, valitse sellainen malli, joka ilmoittaa automaattisesti kun vohvelit ovat valmiita. Näin sinun ei tarvitse tuijottaa kelloa.

Lämpötilan säätely

Jos olet edistyneempi kokki, saatat haluta itse säätää sopivan paistolämpötilan. Useimmissa malleissa on vain muutama esiasetus lämpötiloille, mutta edistyneemmät laitteet mahdollistavat hyvinkin tarkan säädön lämpötilojen välillä.

Miten vohvelirautaa käytetään?

Jos olet vohvelien suuri ystävä, tiedät jo etukäteen, että täydellinen vohveli vaatii enemmän kuin ainoastaan sopivan vohveliraudan sen valmistukseen. Useat herkuttelijat valitsevat kaupasta valmiin taikinasekoituksen, jolloin vohvelien valmistus helpottuu entisestään, mutta moni haluaa valmistaa herkullisen taikinan alusta asti itse, jotta vohveleista tulee juuri halutun kaltaisia.

Valmiit taikinasekoitukset ovat myös hintavampi vaihtoehto, joten itse tehty vohvelitaikina on myös lompakolle parempi vaihtoehto.

Useimmat ihmiset myös pitävät itse valmistettuja vohveleita herkullisempina kuin valmistaikinasta tehtyjä vaihtoehtoja.

Taikinan ja vohveleiden valmistus

Vohveleiden valmistus aloitetaan taikinan valmistuksesta. Hyvä vohvelitaikina on onnistuneiden vohveleiden lähtökohta.

Kun taikina on valmis, voit aloittaa vohvelien valmistuksen laittamalla vohveliraudan kuumentumaan.

Pidä tässä vaiheessa vohveliraudan kansi suljettuna, merkkivalo näyttää kun laite on valmis käytettäväksi.

Kun merkkivalo palaa, voit rasvata paistolevyt pienellä määrällä voita tai rasvaa. Voit kaataa nyt vohveliraudan paistolevyille kauhan avulla sopivan määrän taikinaa varovaisesti.

Kun taikina on lisätty, voit odottaa rauhassa, että vohvelit ovat valmiita. Vohveleiden valmistuksen jälkeen voit irroittaa virtajohdon seinästä ja odottaa, että laite on jäähtynyt.

Kun vohvelirauta on jäähtynyt, voit puhdistaa sen rätillä, tai kostealla talouspaperilla.

Näin helppoa on siis vohvelien valmistus vohveliraudan avulla!

Usein kysytyt kysymykset

Miten vohvelirauta puhdistetaan?
Vohveliraudan puhdistus on yksinkertaista: kun olet lopettanut vohvelien paistamisen, odota, että laite on jäähtynyt kokonaan, jonka jälkeen voit pyyhkiä paistolevyt kostealla talouspaperilla.

Jos lika on pinttynyt, voit lisätä paistopinnalle pienen määrän käsitiskiainetta.

Mikä on belgialainen vohveli ja miten se eroaa tavallisesta vohvelista?
Belgialainen vohveli on vohveli, joka on valmistettu belgialaisella vohveliraudalla. Tämän tyyppisessä vohvelissa on enemmän taskuja vohvelin pinnalla, joka mahdollistaa niiden täyttämisen esimerkiksi siirapilla ja kermavaahdolla.

Yhteenveto

Vohvelirauta on hyödyllinen apuväline jokaisen herkuttelijan keittiöön - sen avulla voit valmistaa erilaisia vohveleita, tai vaikkapa lämpimiä leipiä helposti ja nopeasti.

Copyright © 2020. Kodinkoneopas.com