Paras tehosekoitin 2021 | Testivoittaja blenderit vertailussa

Mikä on tämän hetken paras tehosekoitin? Mikä malli tekee parhaimmat smoothiet ilman sattumia?
paras-tehosekoitin-keskellä-lattiaa
Haluatko tietää, mikä on tämän hetken paras tehosekoitin, sekä oppia miten valita paras blenderi markkinoiden lähes loputtomasta valikoimasta? Kysymykseen ei ole yhtä ainoaa vastausta, sillä erilaiset tehosekoittimet ja blenderit sopivat erilaisille henkilöille.

Lukemalla tämän oppaan ja vertailun opit miten valitset sinulle parhaiten sopivimman tehosekoittimen . Käymme läpi erilaisia kysymyksiä, joiden avulla voit ryhtyä tekemään vertailua ja tutkimaan eri valmistajien malleja.

Hyvä tehosekoitin ei välttämättä maksa useita satoja euroja. Laitteen hintaan vaikuttavat muun muassa ominaisuudet, joten on turha maksaa ylimääräistä ja valita mallia josta löytyy kaikki mahdollisuudet lisätoiminnot, jos sinulla ei tulisi niille käyttöä.

Lue vertailu alapuolelta ja katso mikä oli tämän vuoden paras tehosekoitin!

Mikä on paras tehosekoitin?

Kiinnitä alapuolelta löytyviin asioihin huomiota kun valitset itsellesi sopivaa tehosekoitinta.

Hyvä blenderi ei ole sama asia kuin kallis blenderi – laadukas ja tehokas tehosekoitin ei maksa välttämättä enempää kuin 60€. Tosin on hyvä ottaa huomioon, että jos tavoitteenasi on ostaa markkinoiden paras tehosekoitin, niin hinta tulee olemaan myös korkeampi, koska ominaisuuksien määrä ja ylipäätänsä materiaalien laatu nostavat tuotteen hintaa.

Vertaile erityyppisiä tehosekoittimia ja mieti mihin käyttöön blenderi tulisi sinulla, olisiko käyttö kenties hieman harvempaa, ehkä satunnainen pirtelö tai smoothie silloin tällöin?

Tehosekoittimien tyypit

Sporttiblenderi

Sporttiblenderi on kooltaan pieni ja täten sopii hyvin pienempiin asuntoihin ja keittiöihin. Loistava valinta yksin asuvalle ihmiselle, joka haluaa käyttää tehosekoitinta, mutta ei halua, että se vie ison osan keittiötilasta.

Yleensä sporttiblenderi ei ole kovin tehokas, mutta se toimii silti hyvin erilaisten smoothieiden ja pirtelöiden teossa.

Itselläni on käytössä Electrolux Good To Go sporttiblenderi ja on toiminut omassa käytössäni loistavasti. Yleensä valmistan aamupalaksi tai salin jälkeen palauttavan smoothien, näissä malleissa on se hyvä puoli, että jos aamulla tuleekin kiire, niin pullon voi ottaa työmatkalle mukaan.

Perinteinen tehosekoitin

Perinteinen malli on kenties yleisin malli, joka useimmista kotitalouksista löytyy. Teho ja tilavuus on isompi kuin sporttiblendereissä ja kannu on joko lasista tai muovista valmistettu. Näillä malleilla valmistat kerralla myös isomman erän smoothieta, pirtelöä tai ihan mitä vain.

Tehokas tehosekoitin – ”high power blender”

Tehokkaalla blenderillä viitataan yleensä malleihin, jotka ovat varusteltu vähintään 1000 – 1600W teholla. Siinä missä perinteiset tehosekoittimet pystyvät soseuttamaan hedelmiä ja muita helppoja aineksia, niin tehokkaat blenderit kykenevät tekemään asioita, mitä monet ihmiset eivät välttämättä uskoisi.

Tehokas tehosekoitin pystyy esimerkiksi muuttamaan huoneenlämpöiset raaka-aineet höyryävän kuumaksi soseeksi 1,30-6 minuutissa. Tämän kategorian malleja voidaan käyttää myös kahvipapujen jauhamisessa, sekä monessa muussa asiassa – käyttökohteet ovat lähes rajattomat. 

Kannun materiaali

Useimmissa blendereissä on konepesunkestävä muovikannu. Muoviset kannut ovat siinä mielessä parempia kuin lasiset, että ne harvemmin menevät rikki tippuessaan toisin kuin lasiset. Huonona puolena niissä taas on se, että muovinen materiaali kerää helposti hajuja ja tahroja pintaansa, joten tehosekoitin kannattaa siis puhdistaa huolellisesti jokaisen käyttökerran jälkeen. Kiinnitä huomiota myös kannun suuaukon leveyteen, leveämpi malli on huomattavasti helpompi täyttää ja pestä.

Nopeus ja valmiit ohjelmat

Blendereiden nopeus vaihtelee eri mallien välillä melko paljon, joissakin malleissa on valittavana vain kaksi nopeutta, kun taas toisissa jopa yli kymmenen. Toisissa malleissa on portaaton säätö ja toisissa taas portaallinen säätö.

Mieti siis mikä olisi hyvä vaihtoehto sinun tarvitsemaan käyttöön. Pulssitoiminto, joka poistaa viiveen käynnistysnapin ja terien pyörityksen väliltä ja on useimmissa malleissa vakiona, tosin löytyy myös malleja, joissa pulssitoimintoa ei ole.

Halvemman hintaluokan tehosekoittimet ovat usein varusteltu kahdella ohjelmalla – smoothiella ja jäänmurskauksella, hinnan kohotessa myös valmiiden ohjelmien määrä nousee.

Terät

Blenderien vertailussa on myös hyvä ottaa huomioon minkälainen terä mallista löytyy, onko se irrotettava ja millaisille materiaaleille se on tarkoitettu. Suosittelemme ostamaan mallin, josta löytyy irrotettava terä – puhdistus helpottuu nimittäin huomattavasti ja jos joskus sinulla sattuukin jäämään kannuun esimerkiksi smoothien jämät, niin kuivuneet jämät voi olla hankala saada putsattua, jos terää ei pysty irroittamaan.

Tilavuus

Mieti mikä olisi hyvä koko tarvitsemallesi blenderille. Pieni tehosekoitin on hyvä valinta, jos asut esimerkiksi yksin, tai jos taloudessasi ei valmisteta suuria määriä soseutettavia reseptejä. Jos taas sinä tai perheesi olette smoothieiden tai pirtelöiden suurkuluttajia, niin kannattaa suunnata katse isompiin malleihin.

Teho

Tehot vaihtelevat tehosekoittimen tyypistä riippuen aina 300W – 1600W välillä, joissakin malleissa tehoa löytyy vielä enemmän, mutta tämä väli on käytössä useimmissa kotikäyttöön tarkoitetuissa blendereissä. Monesti saattaa helposti ajatella, että luonnollisesti mitä suurempi laitteen teho on, niin sitä parempi sen suorituskyky on – tämä harvemmin pitää paikkansa, ainakaan täysin. Laitteen suorituskykyyn vaikuttaa tehon lisäksi muun muassa terien määrä, terien ulkomuoto ja kannun muotoilu.

Poikkeuksena on sauvasekoittimet, joissa suurempi teho on suoraan verrannollinen paremman lopputuloksen kanssa.

Takuu

Kuten missä tahansa muussa tuotteessa myös, niin takuun pituus ja laajuus on hyvä ottaa huomioon tehosekoittimien vertailussa. Edullisemmat mallit sisältävät yleensä kahden vuoden takuun, mutta joissakin malleissa takuu ylettää jopa seitsemään vuoteen.

Hinta

Viimeisimpänä, mutta ei vähäisimpänä on hyvä miettiä mikä on laitteelle varattu budjettisi. Hyvä tehosekoitin ei välttämättä tee isoa lovea lomppakkoosi, markkinoilta löytyy paljon vaihtoehtoja aina 50 eurosta useampaan sataan euroon.

Parhaat tehosekoittimet 2021

1. Paras Sporttiblenderi:  Electrolux ESB2700 Mix & Go

Hiljainen, mutta tehokas sporttiblenderi.
electrolux-tehosekoitin

Plussat

Nopea ja helppokäyttöinen
Pienikokoinen
Edullinen

Miinukset

Joistakin hedelmistä jää suikalemaisia paloja sekoittaessa
Näytä edullisin hinta »

2. Hyvä ja edullinen yleisblenderi: Wilfa 1000s

wilfa-pieni-tehosekoitin
Tehokas 1000W moottori
Helppo puhdistaa
Murskaa hyvin jäiset marjat

Plussat

Edullinen ja tehokas
Sopii monenlaiseen käyttöön
Ei ongelmia jään murskaamisessa

Miinukset

Ei moitittavaa
Näytä edullisin hinta »
Kurkkaa tästä viisi maukasta ruokaa jotka valmistuvat blenderissä nopeasti.

3. Paras blenderi teho- ja ammattikäyttöön: Vitamix Ascent A2500   

Ammattikäyttöön soveltuva tehoblenderi.
vitamix-tehoblenderi

Plussat

Erittäin laadukas ja lujarakenteinen
Isolla tilavuudella varusteltu lasi
Voi pestä tiskikoneessa

Miinukset

Jotkut ainesosat voi jäädä jumiin kannuun
Näytä edullisin hinta »

4. Paras hiljainen tehosekoitin: 3. Bosch SilentMixx MMB65G5M

Bosch Silentmixx on hiljainen tehosekoitin, jonka avulla säilytät hyvät välit naapureidesi kanssa.
bosch-silentmixx

Plussat

Tehokas ja hiljainen
Helppo puhdistaa
Kestää suuria lämpötilaeroja

Miinukset

Pieni määrä sattumia jäisiä marjoja sekoittaessa
Näytä edullisin hinta »

5. Philips HR3653/00 Avance Collection

Philips HR3653 on hyvä valinta smoothieiden tekemiseen - jäiset marjat murskaantuu vaivattomasti.
paras-smoothiekone

Plussat

Tehokas moottori
Erillinen Tritan-lasista valmistettu take-away lasi
Hiljainen

Miinukset

Hieman sattumia jäisiä marjoja sekoittaessa
Näytä edullisin hinta »

Usein kysytyt kysymykset tehosekoittimista

Mitä tehosekoittimella voi tehdä?

Tehosekoitin on yksi keittiön monipuolisimmista välineistä, sen avulla valmistuu helposti esimerkiksi terveellinen smoothie, makea pirtelö tai vaikkapa sosekeitto. Käyttökohteita laitteelle on lähes rajattomasti.

Miten blenderi toimii?

Blenderin toimintamalli on hyvin yksinkertainen – kytket virran päälle ja painat joko valmiin ohjelman painiketta tai säädät nopeutta itse säätimellä. Moottori ryhtyy pyörittämään koneen teriä josta syntyy pyörivä liike, eli vortex-ilmiö.

Tehosekoitin vai yleiskone? Kumpi on parempi?

Jos tarkoituksenasi on valmistaa nestemäisiä reseptejä, kuten smoothieita, keittoja, salaattikastikkeita, jäätelöä tai jotain vastaavaa, niin suosittelemme käyttämään blenderiä koska sen avulla saadaan tasaisempi ja silkkinen lopputulos.

Blenderi haisee sähkölle - mitä teen?

Jos tehosekoitin haisee sähkölle, niin syy löytyy yleensä koneen moottorista. Yleisin syy sähkön tai palaneen hajulle on moottorin harjojen kuluminen – myös moottorin muiden osien häiriö voi aiheuttaa moottorin vikatilan. Yksi syy moottorivioille on myös runsaan jäämäärän murskaaminen, joka voi helposti aiheuttaa ongelmia terissä, joka taas ylikuormittaa moottorin.
Copyright © 2020. Kodinkoneopas.com