Soundbar testi: Paras soundbar joka kotiin | Vertailussa testivoittajat

Millainen on hyvä soundbar ja miten valita paras soundbar omien tarpeidesi mukaan? Me selvitimme!

soundbar-testi-paras-soundbar-testivoittaja-vertailu

Rakastatko television katsomista, mutta inhoat sen äänentoistoa?

Soundbarit tekevät televisiostasi paremman kuuloisen. Ne ovat yksinkertainen ja edullinen tapa päivittää kodin äänentoistojärjestelmäsi, ja niissä on enemmän tehoa kuin pelkissä kaiuttimissa. Ja ne on helppo asentaa - liitä ne vain paikalleen ja nauti laadukkaasta äänestä!

Voit hankkia soundbarin kotisi jokaiseen huoneeseen tai jopa ottaa sen mukaasi lomalle. Ei ole väliä, missä olet, kunhan lähellä on pistorasia, voit katsella elokuvia ja sarjoja ilman, että menetät mitään vuoropuhelua tai musiikin yksityiskohtia. Lisäksi ne ovat tarpeeksi tyylikkäitä, jotta ne eivät erotu merkittävästi kodin sisustuksesta, kun niitä ei käytetä.

Parhaan soundbarin löytäminen voi kuitenkin olla vaikeaa. Valittavana on satoja vaihtoehtoja, ja valmistajilla on erilaisia määritelmiä siitä, mitä "soundbar" edes on. 

Tässä osto-oppaassa tarkastelemme tärkeimpiä ominaisuuksia, jotka sinun kannattaa ottaa huomioon, kun valitset soundbaria televisioosi, mistä niitä löytyy ja kuinka paljon ne maksavat.

Mikä on soundbar ja miksi minun pitäisi ostaa sellainen?

Soundbar on usein pitkä, suhteellisen ohut kaiutin, joka muistuttaa ulkomuodoltaan pitkänomaista putkea. Se on sijoitettu yleensä television alaosaan, ja se antaa paremman äänen kuin television kaiuttimet yksinään.

Soundbarilla on useita etuja sisäänrakennettuihin kaiuttimiin verrattuna:

Laajempi äänimaailma

Televisioruudun ja useimpien sisäänrakennettujen kaiuttimien välinen kokoero vaikeuttaa realistisen äänimaailman luomista.

Hyvän soundbarin avulla voit tuntea, että kuuntelet suuremmassa huoneessa kuin televisiosi todellisuudessa on.

Se auttaa myös täyttämään eri kanavien väliset aukot, jotta ääniraita tuntuu yhtenäisemmältä.

Bluetooth-yhteys

Useimmissa televisioissa ei ole Bluetooth-yhteyttä. Jos haluat langattoman musiikin mukavuuden, sinun on ostettava soundbar, jossa on sisäänrakennettu Bluetooth.

Tämä tarkoittaa, että se voi muodostaa yhteyden kodin langattomaan verkkoon ja kaikkiin yhteensopiviin laitteisiin kantaman sisällä, jolloin voit suoratoistaa elokuvia tai toistaa kappaleita suoraan puhelimestasi ilman, että sinun tarvitsee vaihtaa tuloa tai johtoja.

Lisäominaisuudet

Monissa soundbareissa on erityisominaisuuksia, jotka parantavat katselukokemusta. Niissä voi olla ylimääräisiä kaiuttimia, jotka heijastavat edestä tai tarjoavat subwoofer-tuen syvempää bassoa varten.

Toisissa on sisäänrakennetut HDMI-portit, joten sinun ei tarvitse vaihtaa tuloa aina, kun haluat katsoa jotain Netflixistä kaapelin sijaan.

Joissakin huippuluokan malleissa on jopa kaukosäädin, jolloin sinun ei tarvitse nousta ylös äänenvoimakkuuden muuttamiseksi tai uuden kappaleen valitsemiseksi.

Mikä on paras soundbar?

Paras soundbar tällä hetkellä on Samsung HW-A450. Tässä kaiuttimessa yhdistyvät markkinoiden uusin teknologia, kuten erilliset äänitilat, täydellinen syvä basso ja surround ääni, sekä edullinen hinta. Näiden tekijöiden ansiosta Samsung HW-A450 onkin valintamme tämän hetken parhaaksi soundbariksi.

Soundbar testi: Vuoden 2021 parhaat mallit

1. Paras soundbar: Samsung HW-A450

Markkinoiden paras soundbar on Samsung HW-A450.

paras-soundbar-samsung-hw450
Näytä edullisin hinta →

Kaiuttimesta löytyy runsaasti uusia ominaisuuksia, kuten Adaptive Sound Lite, Bass Boost ja Game Mode.

Samsung HWA450/ZA 2.1-tuumainen soundbar on paras tapa parantaa kodin viihdekokemusta yksinkertaisella asennuksella, joka on connect-and-play-yhteensopiva kaikkien laitteidesi kanssa.

2x 25 W:n kaiuttimet täydellistä surround-ääntä ja syvää bassoa varten (langaton erillinen subwoofer sisältyy pakettiin).

Bluetooth-yhteys on mahdollista ottaa toisesta laitteesta tai käyttämällä langallista vaihtoehtoa, mukaan lukien aux-tulo, USB-portti ja TV-linkkiominaisuus, joka mahdollistaa helpon integroinnin televisioihin.

2. Hyvä musiikin kuunteluun: Sony HT 350 Soundbar

Täydellisen kirkas surround-ääni.

sony-hts350-soundbar
Näytä edullisin hinta →
HT-S20R tarjoaa todellisen surround-äänen 400 W:n lähtöteholla ja Dolby Digitalilla, jotta voit uppoutua suosikkielokuviesi maailmaan.

Takakaiuttimet ja erillinen subwoofer yhdistyvät kolmikanavaisen soundbar-kaiuttimen kanssa ja tuottavat mukaansatempaavan koko kaistan kokemuksen.

Kaukosäätimessä on painikkeet eri tiloja varten, kuten automaatti-, vakio-, elokuva- tai musiikkitila, joissa voit valita yö- tai ihmisäänen riippuen henkilökohtaisista mieltymyksistäsi.

Televisio-ohjelmien ja elokuvien katsomisen lisäksi tarjolla on myös muita sisällöllisiä lisävarusteita, joihin kuuluu muun muassa kuuntelu Bluetooth-yhteensopivien laitteiden kautta.

3. Sennheiser Ambeo

sennheiser-ambeo-soundbar
Näytä edullisin hinta →

Anna Sennheiser AMBEO soundbarin tuottaa täydellistä surround-ääntä edulliseen hintaan.

Jopa 13 kaiutinelementin ansiosta sinua odottaa ainutlaatuinen akustinen kokemus.

Se ei ainoastaan luo immersiivistä 5.1.4-kanavaista äänentoistonautintoa, vaan tarjoaa myös korkealaatuisen musiikin suoratoisto- ja elokuvateatteriäänitilan, mikä takaa ylivoimaisen kokemuksen riippumatta siitä, millä tavalla haluat kuunnella - olitpa sitten kotistereokaiuttimilla kodin mukavissa tiloissa tai ulkona ystävien kanssa ulkona sään salliessa.

Vastaavan sovelluksen ohjaamana voimme mukauttaa sekä äänenvoimakkuutta että akustisia asetuksia tarpeidemme mukaan älypuhelimella, joten saamme optimaalisen laadun riippumatta siitä, mistä kuuntelemme!

4. Sonos Beam Soundbar

Sonos Beam tekee juuri sen, mitä laatikossa lukee

Sonos Beam Soundbar
Näytä edullisin hinta →

Sonos Beam tekee juuri sen, mitä laatikossa lukee. Sonos Beam päihittää television kaiuttimet lähes kaikilla mahdollisilla tavoilla.

Olipa sinulla sitten mahtava kotiteatteri tai jokin vuosien takainen järjestelmä, Sonos Beam selviytyy siitä helposti ja tarjoaa elokuvateatterin kaltaisen äänikokemuksen lähes täydellisessä synkronoinnissa kodin kaikilla televisioilla ilman johtoja ja monimutkaisia asetuksia.

Ohut ja kompakti koko mahdollistaa asennuksen minne vain, kunhan lähellä on pistorasia

Säteilevä paitsi voimakas ääni myös elokuvamaiset yksityiskohdat, jotta katsomasi tapahtumat tuntuvat entistäkin erityisemmiltä.

Huippulaadukas äänentoisto

Et tarvitse vahvistinta, koska Sonos Beam -soundbarin avulla voit nauttia kaikesta suosikkimusiikistasi kristallinkirkkaana.

Jos kaipaat lisää bassoa, muista lisätä langattomat S10-subwooferit, jotka parantavat matalien äänien suorituskykyä ja auttavat luomaan kovaäänisen kotiteatterikokemuksen.

5. Philips HTL3320 3.1 Soundbar

Philips HTL3320
Näytä edullisin hinta →

Philips HTL3320 soundbar on tehokas ja tyylikäs äänentoistolaite, joka tuo elokuviin, esityksiin ja musiikkiin kristallinkirkkaan ja laadukkaan kuuntelukokemuksen.

Voit liittää tämän soundbarin helposti televisioon HDMI-kaapelilla tai langattomasti Bluetoothilla puhelimesi sovelluksen avulla.

Kun käytössä on Dolby Digital Surround Sound -tekniikka sekä kaksi sisäänrakennettua subwooferia syviä bassotehosteita varten, voit kuulla jokaisen yksityiskohdan selvästi taustahälystä sekä tuntea jokaisen rytmin värähtelevän koko kehossasi, kun katsot vaikkapa Disneyn Frozen-elokuvaa uudestaan!

6. JBL Bar 5.1 Surround -soundbar

JBL Bar 5.1 Surround soundbar -kaiutin on huippuluokan kotiteatterikokemus audiofiilille ja viihteen harrastajalle.

jbl5.1-soundbar
Näytä edullisin hinta →

JBL Bar 5.1 Surround soundbar -kaiutin on huippuluokan kotiteatterikokemus audiofiilille ja viihteen harrastajalle.

MultiBeam-tekniikalla varustettu laite tarjoaa uskomattoman surround-äänen, joka sopii täydellisesti elokuvien katseluun tai suorien TV-lähetysten katseluun täydellä Dolby Digital Plus 7.1 -äänenlaadulla ja vain yhdellä pienellä laitteella!

Tässä innovatiivisessa tuotteessa on myös Bluetooth-yhteys, joka mahdollistaa musiikin toiston mistä tahansa mobiililaitteesta myös upeilla teräväpiirtoäänillä (jopa 24 bit/192 kHz).

Mitä muuta soundbarilta voi edes toivoa?

7. Sony HT-X8500 2.1 Dolby Atmos Soundbar

Sony HT-X8500 -soundbarissa on kaksi sisäänrakennettua kaiutinta, ja se tarjoaa Dolby Atmos- tai DTS:X-kuuntelukokemuksen yhdestä ainoasta pienestä kaiuttimesta.

Sony HT-X8500 2.1 Dolby Atmos Soundbar
Näytä edullisin hinta →

Kaiuttimen kaukosäätimen avulla voit helposti valita elokuvasta urheiluääniin mihin tahansa tarkoitukseen.

Bluetooth-yhteyden ansiosta musiikkia voi suoratoistaa suoraan soundbariin ilman, että siihen tarvitsee liittää mitään muuta! Asennustelineet on myös helppo ostaa erikseen halutessasi, jotta tämä tyylikäs laite pysyy korkealla poissa näkyvistä.

8. Sony HT-G700 3.1 Dolby Atmos Soundbar

HT-G700 käyttää Vertical Surround Engine -ympäristöäänitekniikkaa, jonka avulla voit nauttia uusista elokuvaääniformaateista.

Sony HT-G700 3.1 Dolby Atmos Soundbar
Näytä edullisin hinta →

Laitteen Kaukosäätimen Immersive Audio Enhancement (AE) -painikkeella se voi jopa skaalata stereoäänet 7.1.2-surround-ääniksi, jolloin kokemus tuntuu vaikuttavammalta kuin se tulisi huoneen joka puolelta!

Erillinen keskiäänikaiutin takaa selkeän puheen ja tehokkaat langattomat subwooferit tarjoavat syvän, täyteläisen basson ja tilatehosteet ilman johtoja tai kaapeleita!

Miten valita paras soundbar omien tarpeiden mukaan?

Kun tarjolla on niin paljon hyviä soundbareja, ei ole ihme, että äänentoistojärjestelmän ostajat voivat hukkua valintoihin.

Soundbarit ovat tulleet yhä suositummiksi ratkaisuksi tähän ongelmaan, mutta mikä niistä on paras?

Lue alapuolelta löytyvät vinkit, joiden avulla saat hyvät ohjeet siihen, miten saat selville mikä on paras soundbar juuri sinun tarpeidesi mukaan.

Äänenlaatu

Kaikkien äänentoistojärjestelmien tärkein ominaisuus on niiden kyky tuottaa laadukasta ääntä. Etsi soundbar, jossa diskantti- ja bassotoisto on tasapainossa ja jossa on täysitaajuinen ääni, joka ei vääristy suurimmillakaan äänenvoimakkuusasetuksilla.

televisio-ja-soundbar

Erillinen subwoofer

Soundbar ei voi korvata täysikokoista subwooferia, mutta sen ei tarvitsekaan. Hyvä järjestelmä sisältää sopivan langattoman subwooferin, joka toistaa matalammat taajuudet puolestasi. 

Tämä tarkoittaa, että äänenlaatu on kokonaisuudessaan täyteläisempi ja tasapainoisempi kuin jos soundbari yksinään tekisi kaiken työn.

Lisäominaisuudet

Soundbarit sisältävät nykyään monia lisäominaisuuksia, joiden avulla voit hallita äänikokemustasi entistä paremmin. 

Joihinkin niistä kuuluu sisäänrakennettu Bluetooth langatonta yhteyttä varten, esiasetetut tilat, jotka parantavat äänikokemusta (kuten "urheilu" tai "elokuvailta"), ja jopa äänikomentotuki, jotta voit muuttaa asetuksia puhumalla sen sijaan, että painaisit painikkeita manuaalisesti.

Usein kysytyt kysymykset

Kuinka paljon paras soundbar maksaa?

Soundbarit eivät ole superhalpoja, mutta eivät myöskään liian kalliita. Voit löytää kunnollisen alle 100 eurolla, mutta jos haluat kaikki mahdolliset hienoudet, voit maksaa lähemmäs 300 euroa.

Mitä eroa on soundbarien ja kotiteatterijärjestelmien välillä?

Soundbar on yksittäinen komponentti, jolla on vain yksi tehtävä: toistaa äänen televisiosta tai Blu-ray-soittimesta.

Kotiteatterijärjestelmä lisää kuitenkin muita komponentteja, jotka parantavat äänikokemusta. Siihen voi kuulua erillinen keskikanavakaiutin, kaksi takaosan surround-kaiutinta, subwoofer ja jopa ulkoisia vahvistimia.

Yleisesti ottaen mitä enemmän komponentteja lisäät järjestelmään, sitä paremmalta se kuulostaa.

Mitkä ovat soundbarin hyödyt?

Parhaat soundbarit eivät vaadi paljon tilaa, mutta ne voivat silti olla tehokkaita äänentoiston suhteen. Niiden äänenlaatu on paljon parempi kuin television sisäänrakennettujen kaiuttimien, ja niiden liitäntöjen ansiosta voit helposti toistaa musiikkia puhelimesta ja muista laitteista - kaikki tämä ilman ylimääräisiä komponentteja tai johtoja.

Kumpi on parempi, 5.1- vai 3.1.2-kanavainen soundbar?

5.1-kanavainen soundbar tarjoaa kattavimman äänikokemuksen, sillä se sisältää sekä etu- että takakaiuttimet ja subwooferin lisäbassoa varten. 3.1- tai 3.1.2-kanavainen malli on pienikokoisempi ja helpompi asentaa, mutta se ei tarjoa yhtä eloisaa kokemusta.

Ovatko soundbarit hyviä juhliin?

Ne voivat olla, mutta ne eivät ole yhtä monipuolisia kuin perinteinen kaiutinjärjestelmä. Jos esimerkiksi haluat laittaa musiikin kovemmalle seuraavassa juhlassa, soundbarilla ei saa aikaan aivan samanlaista äänenvoimakkuutta tai voimakkuutta. 

Jos haluat todella täyttää huoneen täyteläisellä ja voimakkaalla äänellä, sinun on parempi käyttää surround-äänijärjestelmää.

Onko HDMI ARC parempi kuin Bluetooth?

Useimmissa soundbar-äänentoistolaitteissa ei ole sisäänrakennettua Bluetoothia, mikä on sääli, koska se antaa niin paljon joustavuutta. 

Sen sijaan sinun on kytkettävä ulkoinen lähetin, joka muodostaa langattoman yhteyden puhelimeen tai muuhun äänilaitteeseen, ennen kuin signaali siirretään soundbariin. 

ARC:n avulla taas voit reitittää yhden digitaalisen audiosignaalin soundbariin. Ulkoisia sovittimia ei tarvita.

Yhteenveto

Soundbar kaiutin on loistava ostos musiikin kuunteluun ja se sopiikin täydellisesti lähes jokaiseen kotiin.

Äänenlaatu on huomattavasti parempi kuin television sisäisissä kaiuttimissa, eli jos haluat kuunnella laadukasta äänentoistoa, niin osta kotiisi hyvä soundbar!

Copyright © 2020. Kodinkoneopas.com