Paras sähköpyörä 2021 | Vertailu ja testi: Opas sähköpyörän ostoon

Sähköpyörien suosio jatkaa kasvuaan, eikä syyttä - mutta millainen on hyvä sähköpyörä ja mitä tulee ottaa huomioon, kun vertailee malleja?

paras-sähköpyörä-vertailu-testi

Oletko harkinnut sähköpyörän hankkimista, mutta et ole varma siitä, minkälainen sähköpyörä on oikea juuri sinulle?

Me voimme auttaa! Tässä artikkelissa käymme läpi kysymyksiä, jotka auttavat sinua selvittämään mikä on paras sähköpyörä juuri sinun tarpeillesi.

Sähköpyörät ovat loistava tapa liikkua kaupungilla ilman huolta polttoaineen hinnoista, päästöistä tai ruuhkista. Ne tarjoavat myös hyötyliikuntaa työmatkojen aikana, joten ne voivat auttaa myös painonpudotustavoitteissa.

Lisäksi tarjolla on paljon malleja, joissa on ominaisuuksia kuten regeneratiivinen jarrutus ja säädettävät istuimet - täydellisiä kaikille ajajille, jotka haluavat että pyöräily on räätälöity juuri heille sopivaksi.

Mikä sähköpyörä on?

Sähköpyörät ovat suhteellisen uusi lisäys pyöräilyn maailmaan, ja ne ovat tulleet markkinoille vastauksena kasvavaan ympäristötietoisuuteen.

Sähköpyörät ovat sähkömoottorilla varustettuja polkupyöriä, jotka tarjoavat poljinavustusta. Kuten nimestä voi päätellä, sähköpyörät auttavat pyöräilijöitä pyöräilemään ilman fyysistä ponnistelua.

Ne auttavat kuljettajia kulkemaan pitkiä matkoja ja myös ylittämään mäkiä helpommin.

Mikä on paras sähköpyörä?

Helkama CE10 on paras sähköpyörä tällä hetkellä. Sähköpyörän hinta on suhteellisen edullinen, jos otetaan huomioon, miten hyvä akku ja moottori tässä pyörässä on. Helkama CE10 akku mahdollistaa useiden kymmenien kilometrien ajomatkan yhdellä latauksella. Se sopii hyvin siis pidemmillekkin työmatkoille.

Parhaat sähköpyörät 2021 - Vertailu

1. Helkama CE10 Sähköpyörä

Markkinoiden paras sähköavusteinen polkupyörä on Helkaman valmistama CE10-malli.

helkama-ce10-parhain-sähköpyörä
Näytä edullisin hinta →

Helkama CE10 on markkinoiden paras sähköpyörä tällä hetkellä.

Kun etsit sähköpyörää, joka selviytyy maastoajoista ja pääsee silti ajoissa toimistolle, on vaikea olla harkitsematta Helkama CE10:tä.

Suntourin lukittavat ilmasatulajarrut, joissa on Shimanon hydrauliset levyjarrut teho edessä haarukassa 62 mm leveät renkaat, jotka sopivat kaupunkiajoon tai maastoseikkailuihin, tämä on yksi monipuolinen ajokki!

Moottori

Helkama CE10:ssä on räätälöitävä, lähes äänetön moottori, joka on niin kätevä ja helppokäyttöinen - pääset taatusti sinne, minne haluat kytkintä kääntämällä! Ja mutaa hylkivien moottoreiden, alhaisen painon ja kompaktin järjestelmän ansiosta tämä on täydellinen polkupyörä ulkoilmaihmisille.

Akku

Shimanon akku on tehokas yhdistelmä luotettavuutta ja suorituskykyä. Tästä sähköpyörästä löytyy 504Wh:n suurikapasiteettinen litiumioniakku, joka pitää sinut matkalla kilometrien ajan, eikä se lopeta ennen maaliviivaa (tai päämäärää).

Näyttö

Shimano SC-E6100 -näytön avulla voit helposti selata kaikkia tämän pyörän ominaisuuksia.

2. FitNord Ranger 200 -sähkömaastopyörä

Hyvä ja edullinen sähköpyörä maastoon.

fitnord-ranger-200-sähkömaastopyörä
Näytä edullisin hinta →
Jopa 110 km:n toimintasäde, tehokas sähkömoottori ja lukittava jousituskahva tekevät Ranger 200:sta erinomaisen valinnan niille, jotka etsivät monipuolista pyörää, jota voi käyttää sekä maastopyöränä että työmatka-pyöränä.

Rennon ajoasennon ja leveiden 27,5 tuuman renkaiden ansiosta tämä maastopyörä vie sinut seuraavaan seikkailuun helposti!

3. Helkama SE11 sähköpyörä

Helkama SE11 on hyvä vaihtoehto.

helkama-se11-hyvä-sähköpyörä
Näytä edullisin hinta →

Aja töihin pyörällä, joka saa sinut tuntemaan itsesi Lance Armstrongiksi!

Helkama SE11 on sähköinen hybridipyörä, jossa on huippuluokan Shimano EP8 -moottorit ja -renkaat sekä hydrauliset levyjarrut turvallisuuden takaamiseksi.

Siinä on kaikki nykypäivän parhaiden työmatkapyörien kellot ja pillit: matala seisomakorkeus, etujousitettu etuhaarukka, teksturoidut Schwalbe Marathon E Plus -renkaat.

Ajattoman muotoilunsa ansiosta tämä pyörä ei näytä sopimattomalta missään toimistossa tai naapurustossa

Yhteenveto

Helkama SE11 on unelmiesi täyttymys; siinä on kaikki tarvitsemasi valoista (ja yöajosta) ja magneeteilla kiinnitetyistä koreista, joten se ei ole kokoontaitettuna liian tilaa vievä.

Cube Reaction Stereo Hybrid 140

Cuben laadukas hybridi sähköpyörä.

cube-hybridisähköpyörä
Näytä edullisin hinta →

Tämä huippulaadukas hybridimaastopyörä on erittäin monipuolinen ja suorituskykyinen. Se sopii täydellisesti poluille, maastoon sekä enduroajoon!

Sähkövoiman ansiosta sinun ei tarvitse huolehtia polkemisesta koko ajan - hiilikuiturunko tarjoaa tehokkaan 625 Wh:n akun, joka kestää jopa 30 km yhdellä latauksella (2 tuntia).

Lisäksi siinä on laadukkaita komponentteja, kuten Shimano XT Di2 -vaihteisto hydraulisilla levyjarruilla, joten tunnet olosi aina turvalliseksi, kun viet tätä kaunista sähköpyörää minne tahansa millä tahansa nopeudella.

Miten valita paras sähköpyörä?

Sähköpyörä on ilmastoystävällinen ja taloudellinen valinta. Monista erilaisista vaihtoehdoista ja malleista voi kuitenkin olla vaikeaa valita juuri sinulle sopiva vaihtoehto. Seuraavaksi esitämme sellaisia kysymyksiä, joiden on tarkoitus auttaa sinua sopivan mallin valinnassa.

Mieti tarkkaan, millaiseen käyttöön haluat sähköpyöräsi soveltuvan. Haluatko pyörän huvikäyttöön, urheiluun, vai paikasta toiseen matkustamiseen? Haluatko jättää pyöräsi työpäivän ajaksi esimerkiksi bussi- tai juna-asemalle, vai voitko ottaa pyöräsi aina sisätiloihin mukanasi?

Haluatko mahdollisuuden polkea pyörää kokonaan itse, vai haluatko istua mukavasti polkematta, ja antaa pyörän kuljettaa sinua?

Hinta

Mallia ei kannata valita ainoastaan hintalapun perusteella. Halvimmista malleista puuttuu useita ominaisuuksia, sekä akunkesto ja käyttömukavuus voivat pienentyä huomattavasti. 

Halvat sähköpyörät voivat myös hajota nopeasti, joten rahaa kuluu nopeasti erilaisiin korjauksiin ja varaosiin. Suosittelemme panostamaan laadukkaaseen ajoneuvoon, jotta lompakkosi ei ohene pyörän hajotessa käytössä. 

Muista myös tarkistaa muiden kuluttajien kirjoittamat arvostelut ja kokemuksia harkitsemastasi mallista.

sähköpyörän-moottori

Sähköpyörän käyttö

Vuoden 2021 parhaat sähköpyörät tekevät kaiken sen mitä tavallisetkin pyörät, mutta niistä löytyy useita käyttöä helpottavia lisäominaisuuksia. Suomen sääolosuhteissa on kuitenkin hyvä muistaa, että kovat pakkaset heikentävät pyörän tehoa huomattavasti, ja kulkuneuvot soveltuvat parhaiten lämpimiin vuodenaikoihin.

Jokaisen sähköpyörän tärkeimmät ominaisuudet ovat: jarrut, vaihteet, moottori ja akku

Akku ja moottori ovat erittäin tärkeitä, sillä ne määrittävät matkasi pituuden, mutta jarrut ja vaihteet vaikuttavat huomattavasti matkan sujuvuuteen.

Pyörän mukavuus

Miellyttävä ja helppo matkanteko on erityisen tärkeää, jos haluat kulkea sähköpyörällä työmatkoja, sillä et halua saapua hikisenä töihin. 

Jos harkitset liikkuvasi useita kertoja viikossa sähköpyörällä töihin, kannataa panostaa käyttömukavuuteen. On myös tärkeää valita omalle keholle ja pituudelle sopiva malli.

Sähköpyörän paino ja koko

Sähköpyörän koko ja paino on tärkeä valita huolella. Jos aiot käyttää pyörää liikuntaan, kevyt pyörä on paras vaihtoehto. 

Akun kestävyys ja koko vaikuttavat eniten pyörän painoon.

Myös rungon materiaali kannattaa valita omiin tarpeisiin sopivaksi. Kevyt pyörä soveltuu parhaiten vaihtelevaan ja mäkiseen maastoon, kun taas tasaisessa kaupunkimaastossa painavasta rungosta ei ole haittaa.

Akku ja akunkesto

Akunkesto sekä latausnopeus ovat tärkeimpiä ominaisuuksia sopivaa ajoneuvoa valittaessa. Mieti etukäteen, minkä pituisia matkoja aiot matkustaa, ja onko työpaikallasi latausmahdollisuutta. 

Yleisin latausaika sähköpyörälle vaihtelee neljän ja kuuden tunnin välillä, ja akun kesto riippuu siitä, kuinka paljon moottoria käytetään matkan avustukseen.

Mitkä ovat sähköpyörän hyödyt ja kenelle ne sopii?

Sähköpyörät ovat kehittyneet vuosien varrella, ja niitä käytetään nykyään lukuisissa tilanteissa, kuten työmatkoilla, vapaa-ajalla, liikunnassa jne.

Pyöräilyn tuoma vapaus vähemmällä ponnistelulla

Sähköpyörät ovat loistava vaihtoehto ihmisille, jotka haluavat pysyä kunnossa ilman, että heidän tarvitsee ponnistella liikaa.

Helpompi kuljettaa tavaroita

Sähköpyöristä voi olla apua myös raskaiden taakkojen kuljettamisessa, koska niiden ansiosta polkeminen on kevyttä ja helppoa. Mekaanisen avustuksen avulla voit tasapainottaa kantamaasi kuormaa.

Turvallista ja helppoa ajoa


Sähköpyörä ei varmasti ole katoamassa lähiaikoina, koska se tarjoaa useita hyötyjä, joita kuka tahansa pyöräilijä arvostaisi. Voit ajaa turvallisesti ympäri kaupunkia tai maanteitä ilman, että sinun tarvitsee huolehtia mahdollisesta uupumisesta.

Ympäristöystävällinen matkustuskeino

Sähköpyörät ovat hyviä myös siksi, että ne tarjoavat sujuvan, hauskan ja kätevän tavan korvata auto ja vähentää saasteiden määrää. Sähköpyöräteknologia muuttuu jatkuvasti, joten et voi koskaan tietää, mitä uusia ominaisuuksia nämä pyörät saattavat tarjota sinulle.

Sähköpyörät ovat tehokkaita, edullisia ja vaivattoman hienoja.

Usein kysytyt kysymykset sähköpyöristä

Millainen on hyvä sähköpyörä?

Hyvä sähköpyörä soveltuu käyttäjänsä tarpeisiin, on mukava käyttää, ja tarjoaa tehokkaan akunkeston sekä kaikki tavallisen pyörän parhaat ominaisuudet.

Miten sähköpyörät toimivat?

Useimmat sähköpyörät toimivat kuin tavallinen polkupyörä, mutta polkemista helpotetaan moottorin avulla, jotta matka tuntuu sujuvalta ja helpolta, eikä polkeminen ole raskasta. Markkinoilla on myös sellaisia pyöriä, jotka toimivat kokonaan moottorilla, eikä polkeminen ole tarpeen.

Kenelle sähköpyörä sopii?

Sähköpyörä soveltuu kaikenlaisille ihmisille, ja vastaa useisiin erilaisiin tarpeisiin. Ne sopivat sekä aloitteleville urheilijoille että fitness-inteilijoille, ja toimivat sekä maalla että kaupungissa. Koska useimmat sähköpyörät mahdollistavat myös tavallisen pyöräilyn, voit itse päättää kuinka paljon haluat avittaa matkaasi moottorilla. Sähköpyörä mahdollistaa nopean ja mukavan liikkumisen, ilman julkisia liikennevälineitä tai hikoilua.

Sähköpyörät ovat myös erinomainen vaihtoehto sellaisille ihmisille, joilla on on esteitä tavallisen pyörän käytössä, sillä moottori hoitaa polkemisen matkustajan puolesta. Sähköpyörä soveltuu myös lapsille.

Kuinka kauan sähköpyörän akun lataaminen kestää?

Akun latausnopeus vaihtelee huomattavasti mallin ja akun koon mukaan, mutta tavallisin latausaika on noin kuusi tuntia.

Onko sähköpyörille painorajaa?

Painoraja vaihtelee valmistajien ja mallien välillä, aivan kuten tavallisissa polkupyörissä. Useat mallit kuitenkin sallivat painavatkin pyöräilijät.

Kuinka kovaa sähköpyörällä saa ajaa?

Sähköpyörällä on noudatettava lainmukaisia nopeusrajoituksia, aivan kuten muillakin ajoneuvoilla. Muista aina tarkistaa ajankohtainen tieliikennelaki ennen sähköpyörällä ajamista.

Yhteenveto

Sähköpyörien hinta alenee kilpailun lisääntyessä, mikä on hyvä uutinen niistä kiinnostuneille henkilöille.

Pyörät ovatkin loistavia kulkuvälineitä kaupunkiin esimerkiksi työmatkoille, jos ei halua olla aivan hiestä märkä, kun saapuu tärkeään palaveriin.

Kannattaa tutustua eri valmistajien malleihin ja käydä kokeilemassa sähköpyörää jossakin kaupassa. Useat kaupat tarjoavat nimittäin mahdollisuuden ottaa pyörän testiin määräajaksi.

Copyright © 2020. Kodinkoneopas.com