Paras sähköpyörä 2022 – vertailu ja vinkit hyvän pyörän valitsemiseen

Tässä artikkelissa selvitetään, mikä on paras sähköpyörä tällä hetkellä. Saat myös vinkkejä, mihin ominaisuuksiin on hyvä kiinnittää huomiota vertaillessasi eri malleja. Lue lisää ja selvitä, mikä on hyvä sähköpyörä juuri sinulle.

paras-sähköpyörä-vertailu-testi

Mikä on sähköpyörä ja kannattaako sellainen ostaa?

Sähköpyörä eli e-pyörä on sähköavusteinen polkupyörä, joka on varusteltu sisäänrakennetulla sähkömoottorilla.

Sähkömoottori vähentää pyöräilyyn tarvittavaa voimaa ja siten tekee pyöräilystä kevyempää. 

Tämän vuoksi sähköpyörä onkin kasvattanut suosiotaan sähköpotkulaudan tavoin helppona, nopeana ja taloudellisena liikkumismuotona.

Varsinkin näinä päivinä, kun sähkön hinta nousee yhä korkeammaksi.

Mikä on paras sähköpyörä?

Helkama CE10 on paras sähköpyörä tällä hetkellä. Sähköpyörän hinta on suhteellisen edullinen, jos otetaan huomioon, miten hyvä akku ja moottori tässä pyörässä on. Helkama CE10 akku mahdollistaa useiden kymmenien kilometrien ajomatkan yhdellä latauksella. Se sopii hyvin siis pidemmillekkin työmatkoille.

Vertailu – parhaat sähköpyörät 2022

1. Helkama CE10 Sähköpyörä

Markkinoiden paras sähköavusteinen polkupyörä on Helkaman valmistama CE10-malli.

helkama-ce10-parhain-sähköpyörä
Näytä edullisin hinta

Tuote on loppunut varastoista tällä hetkellä. Tutustu alapuolelta löytyviin vaihtoehtoihin. 

2. Paras sähköpyörä työmatkalle: FitNord Ranger 200

Fitnord Ranger 200 on suunniteltu pohjoismaisiin olosuhteisiin.

fitnord-ranger-200-sähkömaastopyörä
FitNord Ranger 200 on paras sähköpyörä työmatkalle. Fitnord Ranger 200 luokitellaan sähkömaastopyöräksi, se soveltuu kuitenkin loistavasti monipuoliseen ajamiseen aina työmatka- ja kaupunkipyöräilystä maastoajoon. 

Ranger 200 takaa jopa 110 kilometrin toimintasäteen yhdellä latauksella – kiitos tästä kuuluu Samsung-kennoja käyttävälle 520 Wh akulle.

Leveät 27,5 tuuman renkaat ja mukava ajoasento takaavat miellyttävän ajokokemuksen maastosta riippumatta. 

Pyörästä löytyvä lukittava Suntour XCM HLO T100 -joustokeula puolestaan vaimentaa iskut ja tärinät tehokkaasti epätasaisesta maastosta.

Nouse mäet ylös ilman taluttamista

FitNord Rangerin Tehokas TechDrive-takamoottori varmistaa, että sinun ei tarvitse enää koskaan taluttaa pyörääsi mäkeä ylöspäin mentäessä. 

Moottorista löytyy viisi eri avustustasoa, joiden avulla voit säädellä polkemiseen tarvittavaa voimaa.

Matalalla avustustasolla tarvitset enemmän jalkavoimaa polkemiseen. Korkeammilla avustustasoilla sähkömoottori vähentää polkemiseen tarvittavaa jalkavoimaa. 

Vaikka Ranger 200 on sähkömaastopyörä, sopii se loistavasti myös kaupunkiajoon.

Kenelle FitNord Ranger 200 sopii?

FitNord Ranger 200 on edullinen, laadukas ja monipuolinen sähköpyörä, joka sopii moneen käyttöön. Erityisen hyvin se sopii kuitenkin työmatkapyöräilyyn. 

Pyörä on suunniteltu Suomessa pohjoismaisiin olosuhteisiin, joka on myös hyvä ottaa huomioon.
Näytä edullisin hinta
Ominaisuudet:
Toimintasäde – 110 kilometriä
Akku – 520 Wh
Kahdeksan vaihdetta
Mekaaniset levyjarrut
Lukittava joustokeula 

3. Paras sähkömaastopyörä: Cube Reaction Hybrid Pro 500 2021

Cube Reaction Hybrid Pro 500 on monipuolinen sähköpyörä.

Cube Reaction Hybrid Pro 500 on paras sähkömaastopyörä.

Cube Reaction Hybrid Pro 500 on paras sähkömaastopyörä tällä hetkellä.

Näytä edullisin hinta

Miten valita paras sähköpyörä?

Sähköpyörä on ilmastoystävällinen ja taloudellinen valinta. Monista erilaisista vaihtoehdoista ja malleista voi kuitenkin olla vaikeaa valita juuri sinulle sopiva vaihtoehto. Seuraavaksi esitämme sellaisia kysymyksiä, joiden on tarkoitus auttaa sinua sopivan mallin valinnassa.

Mieti tarkkaan, millaiseen käyttöön haluat sähköpyöräsi soveltuvan. Haluatko pyörän huvikäyttöön, urheiluun, vai paikasta toiseen matkustamiseen?

Haluatko jättää pyöräsi työpäivän ajaksi esimerkiksi bussi- tai juna-asemalle, vai voitko ottaa pyöräsi aina sisätiloihin mukanasi?

Haluatko mahdollisuuden polkea pyörää kokonaan itse, vai haluatko istua mukavasti polkematta, ja antaa pyörän kuljettaa sinua?

Hinta

Mallia ei kannata valita ainoastaan hintalapun perusteella. Halvimmista malleista puuttuu useita ominaisuuksia, sekä akunkesto ja käyttömukavuus voivat pienentyä huomattavasti. 

Halvat sähköpyörät voivat myös hajota nopeasti, joten rahaa kuluu nopeasti erilaisiin korjauksiin ja varaosiin. Suosittelemme panostamaan laadukkaaseen ajoneuvoon, jotta lompakkosi ei ohene pyörän hajotessa käytössä. 

Muista myös tarkistaa muiden kuluttajien kirjoittamat arvostelut ja kokemuksia harkitsemastasi mallista.

sähköpyörän-moottori

Sähköpyörän käyttö

Vuoden 2021 parhaat sähköpyörät tekevät kaiken sen mitä tavallisetkin pyörät, mutta niistä löytyy useita käyttöä helpottavia lisäominaisuuksia.

Suomen sääolosuhteissa on kuitenkin hyvä muistaa, että kovat pakkaset heikentävät pyörän tehoa huomattavasti, ja kulkuneuvot soveltuvat parhaiten lämpimiin vuodenaikoihin.

Jokaisen sähköpyörän tärkeimmät ominaisuudet ovat: jarrut, vaihteet, moottori ja akku

Akku ja moottori ovat erittäin tärkeitä, sillä ne määrittävät matkasi pituuden, mutta jarrut ja vaihteet vaikuttavat huomattavasti matkan sujuvuuteen.

Pyörän mukavuus

Miellyttävä ja helppo matkanteko on erityisen tärkeää, jos haluat kulkea sähköpyörällä työmatkoja, sillä et halua saapua hikisenä töihin. 

Jos harkitset liikkuvasi useita kertoja viikossa sähköpyörällä töihin, kannataa panostaa käyttömukavuuteen. On myös tärkeää valita omalle keholle ja pituudelle sopiva malli.

Sähköpyörän paino ja koko

Sähköpyörän koko ja paino on tärkeä valita huolella. Jos aiot käyttää pyörää liikuntaan, kevyt pyörä on paras vaihtoehto. 

Akun kestävyys ja koko vaikuttavat eniten pyörän painoon.

Myös rungon materiaali kannattaa valita omiin tarpeisiin sopivaksi. Kevyt pyörä soveltuu parhaiten vaihtelevaan ja mäkiseen maastoon, kun taas tasaisessa kaupunkimaastossa painavasta rungosta ei ole haittaa.

Akku ja akunkesto

Akunkesto sekä latausnopeus ovat tärkeimpiä ominaisuuksia sopivaa ajoneuvoa valittaessa. Mieti etukäteen, minkä pituisia matkoja aiot matkustaa, ja onko työpaikallasi latausmahdollisuutta. 

Yleisin latausaika sähköpyörälle vaihtelee neljän ja kuuden tunnin välillä, ja akun kesto riippuu siitä, kuinka paljon moottoria käytetään matkan avustukseen.

Mitkä ovat sähköpyörän hyödyt ja kenelle ne sopivat?

Sähköpyörät ovat kehittyneet vuosien varrella, ja niitä käytetään nykyään lukuisissa tilanteissa, kuten työmatkoilla, vapaa-ajalla, liikunnassa jne.

Pyöräilyn tuoma vapaus vähemmällä ponnistelulla

Sähköpyörät ovat loistava vaihtoehto ihmisille, jotka haluavat pysyä kunnossa ilman, että heidän tarvitsee ponnistella liikaa.

Helpompi kuljettaa tavaroita

Sähköpyöristä voi olla apua myös raskaiden taakkojen kuljettamisessa, koska niiden ansiosta polkeminen on kevyttä ja helppoa. Mekaanisen avustuksen avulla voit tasapainottaa kantamaasi kuormaa.

Turvallista ja helppoa ajoa


Sähköpyörä ei varmasti ole katoamassa lähiaikoina, koska se tarjoaa useita hyötyjä, joita kuka tahansa pyöräilijä arvostaisi. Voit ajaa turvallisesti ympäri kaupunkia tai maanteitä ilman, että sinun tarvitsee huolehtia mahdollisesta uupumisesta.

Ympäristöystävällinen matkustuskeino

Sähköpyörät ovat hyviä myös siksi, että ne tarjoavat sujuvan, hauskan ja kätevän tavan korvata auto ja vähentää saasteiden määrää. Sähköpyöräteknologia muuttuu jatkuvasti, joten et voi koskaan tietää, mitä uusia ominaisuuksia nämä pyörät saattavat tarjota sinulle.

Sähköpyörät ovat tehokkaita, edullisia ja vaivattoman hienoja.

Usein kysytyt kysymykset sähköpyöristä

Millainen on hyvä sähköpyörä?

Hyvä sähköpyörä soveltuu käyttäjänsä tarpeisiin, on mukava käyttää, ja tarjoaa tehokkaan akunkeston sekä kaikki tavallisen pyörän parhaat ominaisuudet.

Miten sähköpyörät toimivat?

Useimmat sähköpyörät toimivat kuin tavallinen polkupyörä, mutta polkemista helpotetaan moottorin avulla, jotta matka tuntuu sujuvalta ja helpolta, eikä polkeminen ole raskasta. Markkinoilla on myös sellaisia pyöriä, jotka toimivat kokonaan moottorilla, eikä polkeminen ole tarpeen.

Kenelle sähköpyörä sopii?

Sähköpyörä soveltuu kaikenlaisille ihmisille, ja vastaa useisiin erilaisiin tarpeisiin. Ne sopivat sekä aloitteleville urheilijoille että fitness-inteilijoille, ja toimivat sekä maalla että kaupungissa. Koska useimmat sähköpyörät mahdollistavat myös tavallisen pyöräilyn, voit itse päättää kuinka paljon haluat avittaa matkaasi moottorilla. Sähköpyörä mahdollistaa nopean ja mukavan liikkumisen, ilman julkisia liikennevälineitä tai hikoilua.

Sähköpyörät ovat myös erinomainen vaihtoehto sellaisille ihmisille, joilla on on esteitä tavallisen pyörän käytössä, sillä moottori hoitaa polkemisen matkustajan puolesta. Sähköpyörä soveltuu myös lapsille.

Kuinka kauan sähköpyörän akun lataaminen kestää?

Akun latausnopeus vaihtelee huomattavasti mallin ja akun koon mukaan, mutta tavallisin latausaika on noin kuusi tuntia.

Onko sähköpyörille painorajaa?

Painoraja vaihtelee valmistajien ja mallien välillä, aivan kuten tavallisissa polkupyörissä. Useat mallit kuitenkin sallivat painavatkin pyöräilijät.

Kuinka kovaa sähköpyörällä saa ajaa?

Sähköpyörällä on noudatettava lainmukaisia nopeusrajoituksia, aivan kuten muillakin ajoneuvoilla. Muista aina tarkistaa ajankohtainen tieliikennelaki ennen sähköpyörällä ajamista.

Yhteenveto

Sähköpyörien hinta alenee kilpailun lisääntyessä, mikä on hyvä uutinen sähköpyöristä kiinnostuneille henkilöille.

Sähköpyörä on nopea, mukava ja helppo kulkuväline niin työmatkoille kuin maastoonkin. Sopivan sähköpyörän löytämiseksi on hyvä tutustua eri malleihin.

Osa pyöräkaupoista tarjoaa mahdollisuuden sähköpyörän koekäyttämiseen ennen ostopäätöksen tekemistä.

arrow-right