Paras sähköpotkulauta 2021 | Vertailussa parhaat potkulaudat joka budjetille

Mihin kiinniittää huomiota, jos haluaa ostaa parhaan mahdollisen sähköpotkulaudan?

kolme-parasta-sähköpotkulautaa-vierekkäin

Haluatko tietää, mikä on markkinoiden tämän hetken paras sähköpotkulauta? Vertailimme eri valmistajien potkulautoja ja niiden tarjoamia ominaisuuksia, sekä kokosimme alapuolelle listan tämän hetken parhaista sähköpotkulaudoista jokaiseen käyttötarkoitukseen.

Sähköpotkulaudat kasvattavat suosiotaan nopeasti sähköpyörien tavoin kaupunkilaisten keskuudessa, molemmat kulkuneuvot tarjoavat nimittäin loistavan keinon liikkua nopeasti paikasta A paikkaan B.

Lue alapuolelta löytyvä sähköpotkulauta vertailu ja katso vinkit miten valitset juuri sinulle sopivan mallin!

Mistä tiedän mikä on paras sähkölauta?

Sähköpotkulaudat vaativat kuluttajalta useamman sadan euron investoinnin, joten on syytä ottaa etukäteen selvää, mitä ominaisuuksia potkulaudasta olisi hyvä löytyä.

Mallit vaihtelevat ominaisuuksiltaan suhteellisen paljon. Joissakin malleissa voi olla hyvä akun kesto, mutta painava runko ja joissakin taas huono akun kesto, mutta kevyt runko.

Jos käytät sähköpotkulautaa pidemmille matkoille, niin luonnollisesti kannattaa suunnata katse malleihin, joissa akun kestoon on panostettu.
Jos taas potkulauta tulee käyttöön lyhyemmille matkoille, esimerkiksi työmatkan viimeisille kilometreille, niin kevyt sähköpotkulauta voi olla mukavampi ja helppokäyttöinen.

Mukavuus

Sähköpotkulauta ilman jousitusta tai ilmalla täytettyjä renkaita on käytännössä ajokelvoton normaalilla asvaltilla sekä muillakin teillä. Jokainen pienikin maassa oleva epätasaisuus välittyy tangon kautta kuljettajan kehoon.

Akku ja toimintasäde

Yksi eniten hämmennystä aiheuttavista ja liioitelluista valmistajien ominasuuksista on laitteiden arvioidut toimintasäteet. Oikeassa elämässä akun kestoon vaikuttavia tekijöitä on niin runsaasti, että sitä on vaikea arvioida.

Akun kestoon vaikuttavat muun muassa:

» Kuljettajan paino
» Pituus
» Maasto ja kuinka paljon pysähdyksiä & käynnistyksiä kuljettaja tekee

Huippunopeus

Eri valmistajilla huippunopeus on usein 20-25 km/h välillä, koska Suomen tieliikennelaki näin vaatii.

Sähköpotkulaudan paino

Potkulaudan paino voi olla yksi asioista mikä kannattaa ottaa huomioon mallia valitessa. Jos sinulla on tarve taittaa potkulauta kasaan ja kantaa sitä välillä, niin kannattaa suosiolla valita kevyt lauta, ellet sitten väkisin halua kantaa +15 kg painavaa mötikkää mukanasi.

Käyttäjän maksimipaino

Ota huomioon myös valmistajien ilmoittama kuljettajan maksimipaino. Useimmissa sähköpotkulaudoissa maksimipaino kuljettajalle on 100 kg. Mikä on hyvä sähköpotkulauta yli 100kg kiloiselle sitten? Jos painat yli 100kg, niin suosittelen valitsemaan mallin, josta löytyy vähintään 500 W moottori.

Mikä on paras sähköpotkulauta?

Mi Electric Scooter M365 on markkinoiden paras sähköpotkulauta tällä hetkellä. Tässä mallissa yhdistyvät loistava toimintasäde, edullinen hinta, kestävät renkaat, sekä hyvä vääntö. Mi Electric Scooter M365 on myös ulkomuodoltaan kompakti ja helposti kannettavissa, jonka vuoksi se onkin täydellinen valinta esimerkiksi työmatkoille.

Parhaat sähköpotkulaudat 2021

1. Paras sähköpotkulauta: Mi Electric Scooter M365

Vertailun paras ja halvin sähköpotkulauta on Xiaomin Mi Electric Scooter M365.

paras-sähköpotkulauta-xiaomi-m365

» Huippunopeus 25 km/h
» Toimintasäde 30 km
» Renkaat 8"
» Paino 12.5 kg
» Maksimipaino 100kg

Plussat

+ Hyvä vääntö
+ Kompakti ja helposti kannettavissa
+ Sovellus ja kehittyneet akunsäästö ominaisuudet
+ Hinta

Miinukset

- Ei sovi yli 100 kg painavalle
Näytä edullisin hinta »

Kuten aikaisemmin mainitsimme, Xiaomi tunnetaan paremmin halvoista matkapuhelimistaan, mutta M365 on todistus siitä, että Xiaomi taitaa myös sähköpotkulautojen valmistuksen. Tähän malliin sisältyy yksi parhaista sovelluksista mikä markkinoilta löytyy tällä hetkellä.

Voit seurata matkojasi, sekä matkanopeuttasi. Sovelluksen avulla voit hallita myös akunsäästöä, jos sinulla tulee jostain syystä yllättävä tarve kulkea pidemmälle.

Xiaomi M365:n vauhti ja kiihdytysohjaimet ovat todella yksinkertaiset, jokainen käyttäjä oppii ne minuuteissa. Kevyt alumiinista valmistettu runko helpottaa potkulaudan taittamista ja kantamista.

Xiaomi on julkaissut nyt Xiaomi Pron pidennetyllä toimintasäteellä. Mielestämme normaali versio, eli M365 on parempi hinta-laatusuhteeltaan.

Xiaomi M365 kokemuksia

"Ostin potkulaudan työmatkoja varten ja se on ollut käytössäni nyt yhden kesän ja syksyn. Toistaiseksi olen ollut tyytyväinen, eikä mitään moitittavaa tule mieleen."

"Helppo taittaa kasaan ja ottaa kainaloon, ostin laudan työmatkoja varten, koska julkiset eivät kulje perille asti."

2. Ninebot by Segway ES4

Kompaktissa paketissa oleva laadukas sähköpotkulauta.

sähköpotkulauta-aikuisille

» Huippunopeus 30 km/h
» Toimintasäde 45 km
» Renkaat 8"
» Paino 14 kg
» Maksimipaino 100kg

Plussat

+ Hyvät jarrut
+ Nopea
+ Pitkä toimintasäde

Miinukset

- Hinta

Näytä edullisin hinta »

Segway-Ninebot ES4 on yksi kuuluisimmista sähköisten kulkuvälineiden valmistajien Segwayn brändin tuotoksia. Tämä malli eroaa yrityksen aikaisemmista malleista tehokkaammalla moottorilla, jonka avulla sähköpotkulauta saa huippunopeudekseen jopa 30km/h. Nopeuden lisäksi potkulaudasta löytyy yllättävän pitkä toimintasäde, noin 45km.

Alusta tuntuu mukavalta, ote ei lipsu, eikä pienet töyssyt tunnu juuri missään.

Peukalolla ohjattava kaasu säätelee nopeuttasi ja laudasta löytyy kolme vaihtoehtoa pysähtymiseen: kaasun vapauttaminen, sähköavusteista etujarrua käyttämällä tai takajarrua painamalla jos haluat pysähtyä nopeasti.

Tähän sähköpotkulautaan on saatu paljon ominaisuuksia mahtumaan. Sovelluksen avulla voit säätää matkantekoasi, katsoa tilastoja, sekä laitteen tilaa.

Laitteesta löytyy myös vakionopeudensäädin, valaistus, sekä taka- ja etuvaimentimet. 

Segway Ninebot ES4 kokemuksia

"Tein paljon taustatutkimusta ennen kuin ostin sähköpotkulaudan ja päädyin lopulta Ninebot ES4-malliin. Olen testannut kaikkia vuokrattavissa olevia potkulautoja ja Ninebot ES4 ylittää laadullaan ja käytettävyydellä vuokrattavat mallit ylivoimaisesti."

3. Paras sähköpotkulauta aikuiselle: Ninebot by Segway Kickscooter MAX G30

Ninebotin Kickscooter MAX G30 sähköpotkulauta muistuttaa huomattavasti kilpailijansa Xiaomi M365 Pro ulkomuodoltaan. Voisi jopa sanoa, että suunnitteluun on otettu inspiraatiota enemmän Xiaomilta, kuin omista vanhemmista malleista.

ninebotbysegway-kickscooter-max-g30

» Huippunopeus 25 km/h
» Toimintasäde 65 km
» Renkaat 10"
» Paino 18.7 kg
» Maksimipaino 100kg

Plussat

+ Erinomainen toimintasäde
+ Isot renkaat
+ Lujarakenteinen

Miinukset

- Paino

Näytä edullisin hinta »

Ninebot MAX G30 sähköpotkulaudasta löytyy paljon hyödyllisiä ominaisuuksia, jotka tekevät pitkästä matkanteosta helppoa ja mukavaa.

Laite on nopea, siitä löytyy loistavat jarrumekanismit, sekä turvallisuuden vuoksi etu- ja takavalot.

Laudasta löytyy paljon tilaa jaloille, sekä leveät tangot ohjauksen parantamiseksi.

Ainoa miinus tulee laitteen koosta, se on isohko ja painava verrattuna muihin malleihin.

Potkulauta ei kuitenkaan ole vaikeasti käsiteltävä, vaikka onkin kookkaampi. Koon tuomat haitat eivät vaikuta yleiskuvaan paljon, kun otetaan huomioon potkulaudan erinomaiset ajo-ominaisuudet sekä pitkä toimintasäde.

Kokemuksia Ninebot Max G30 käyttäjiltä

"Potkulauta ollut käytössä nyt +50 km ja olen käyttänyt sitä mm. kaupassa käyntiin, työmatkoille ja muuten vain ympäriinsä ajeluun. Sopii täydellisesti kaikkiin käyttötarkoituksiin ja ajotuntuma on vakaa, sekä tasainen."

4. Mi Electric Scooter Pro 2

Laadukas ja hyvä sähköpotkulauta.

mi-electric-scooter-pro-2

Plussat

+ 8.5" renkaat
+ Hyvä toimintasäde
+ Kirkkaat LED-valot

Miinukset

- Painava

Näytä edullisin hinta »

Löytyikö mieleistä sähköpotkulautaa? Älä huolehdi jos ei - tulemme päivittämään listaa lähiaikoina ja lisäämään uudempia malleja!

Sillä välin voit tutustua neljään sääntöön, jotka olisi hyvä muistaa sähköpotkulaudalla ajaessa.

Usein kysytyt kysymykset sähköpotkulaudoista

Mikä on sähköpotkulaudan ikäraja?

Sopivatko sähköpotkulaudat lapselle?

Sähköpotkulaudan käyttöön ei ole ikärajaa. On kuitenkin hyvä muistaa, että kyseessä ei ole lelu, vaan kulkuväline jonka käyttö pitää opetella samalla tavalla kuin polkupyörällä ajaminen.

Jos ostat esimerkiksi lapsellesi potkulaudan, niin on hyvä varmistaa, että lapsesi osaa myös käyttää ja käsitellä laitetta oikein sekä turvallisesti.

Saako sähköpotkulaudalla ajaa jalkakäytävällä?

Mikäli laitteen teho on maksimissaan 1kW ja rakenteellinen nopeus maksimissaan 15 km/h on sillä mahdollista ajaa jalkakäytävällä. Mikäli teho on maksimissaan 1kW ja nopeus 25 km/h, niin potkulauta luokitellaan kevyeksi ajoneuvoksi, jolloin kuljettajaa koskee polkupyöräilijän liikennesäännöt.

Voiko sähköpotkulaudalla ajaa soratiellä?

Sähköpotkulaudan renkaat ja mekanismi määrittelee pitkälti voiko laitteella ajaa esimerkiksi soratiellä. Useimmissa malleissa on kumirenkaat tai ilmalla täytetyt renkaat. Sähköpotkulaudat joissa on kumirenkaat ei sovellu hyvin töyssyisille alustoille.

Ilmalla täytetyt renkaat sopivat lähestulkoon jokaiselle alustalle, varsinkin töyssyisillekin, koska ne vaimentavat iskuja. Kannattaa kuitenkin ottaa huomioon, että sora voi helposti myös puhkaista ulko- tai sisäkumin.

Miten lujaa sähköpotkulauta kulkee?

Sähköpotkulauta luokitellaan sähköpyörän tavoin kevyeksi sähkökäyttöiseksi ajoneuvoksi. Tämä tarkoittaa sitä, että sähköpotkulaudan nopeus on rajoitettu 25 km/h vauhtiin ja sitä nopeampaa ajoneuvolla ei lain mukaan ole sallittua ajaa. 

Copyright © 2020. Kodinkoneopas.com