Paras robotti-imuri 2021 | Vertailu ja testi: Minkälaisia kokemuksia robotti-imureista on?

Mikä on paras robotti-imuri tällä hetkellä ja minkälaisia kokemuksia ihmisillä on niistä? Me selvitimme.

paras-robotti-imuri-vertailu-testi

Haluatko tietää mikä on markkinoiden paras robotti-imuri? 

Olet tullut oikeaan paikkaan. Tässä artikkelissa kerromme kaiken, mitä sinun täytyy tietää robotti-imureista, niiden toiminnasta, ominaisuuksista, sekä hyödyistä ja haitoista.

Robotti-imureiden suosio kasvaa vuosi vuodelta yhä enemmän, mutta miksi ne ovat niin suosittuja? Me selvitimme.

Robotti-imureita on markkinoilla useita erilaisia. Erilaiset mallit sopivat erilaisiin tarpeisiin. Olemme listanneet kysymyksiä, jotka auttavat sinua valitsemaan juuri sinulle sopivan mallin. 

Olivatpa tarpeesi mitkä tahansa, jokaiselle löytyy jotakin.

Mikä on paras robotti-imuri?

Paras robotti-imuri markkinoilla on tällä hetkellä iRobot Roomba i7. Kokonaisuudessaan imuri on täydellinen valinta robotti-imuria harkitsevalle henkilölle, koska siinä yhdistyvät hyvä hinta-laatusuhde, tehokas puhdistuskyky, hiljainen käyntiääni, sekä suuri säiliön tilavuus. Jos etsit siis parasta robotti-imuria, niin iRobot Roomba i7 on valintasi.

Parhaat robotti-imurit 2021: Vertailu

 1. iRobot Roomba i7 on markkinoiden paras robotti-imuri tällä hetkellä.
 2. Xiaomi Roborock S6 on moppaava robotti-imuri ja hyvä vaihtoehto.
 3. Evovacs Deebot Ozmo on pitkällä akunkestolla ja loistavalla navigoinnilla varusteltu malli.
 4. Neato Botvac on tehokas robotti-imuri, joka sopii täydellisesti kaikille pinnoille.
 5. Miele Scout RX2 on kompakti ja loistava apuri kotisi siivoukseen.
 6. Roborock S5 MaxV on Roborockin valmistama edullinen ja hyvä robotti-imuri.
 7. iRobot iRoomba i7+ on Roomban valmistama huippusuosittu malli.

1. Paras robotti-imuri: iRobot Roomba i7

iRobot Roomba i7 on robotti-imuri, joka voitti Tekniikan Maailman suorittaman testin keskihintaisista imureista.

irobot-roomba-i7-robotti-imuri
Näytä edullisin hinta →

Roomba i7 -robotti-imuri on palkitun Roomba-valmistajan uusin ja myydyin malli, sekä markkinoiden tämän hetken paras robotti-imuri.

Imurista löytyy jopa 10 kertaa tehokkaammpi imuteho ja integroidun AeroForce-järjestelmäteknologian ansiosta voit vihdoin sanoa hyvästit lemmikkien karvoille, pölylle ja roskille kotonasi.

Roomba i7 on varustettu uusimmalla IAdapt 3.0 -navigointijärjestelmällä, jonka avulla laite puhdistaa huonekalujen alta pölyt ja roskat tehokkaasti.

Imprint Smart Mapping -tekniikka auttaa tekemään kodin tutuksi ja antaa robotti-imurin tehdä kaiken työn ilman ihmisen ohjausta.

Kolmivaiheisen puhdistusjärjestelmän ansiosta Roomba puhdistaa tehokkaasti sekä kovat lattiat että matot. Parasta on, että innovatiivinen AeroForce-järjestelmä tarjoaa 10 kertaa enemmän imutehoa kuin aiemmat mallit, joten voit olla varma siitä, että kotisi on siisti ja puhdas vain muutamassa minuutissa!

Roomba i7 -robotti-imurissa on kumiharja, joka on yllättävän pehmeä sekä matoille että koville lattioille, joka tekee siitä hyvän valinnan, jos lattiasi ovat materiaalia, joka naarmuuntuu helposti.

Yhteenveto

iRobot Roomba i7 ei siis syyttä ole markkinoiden parhain robotti-imuri. Laite hyödyntää markkinoiden uusinta teknologiaa ja se sopii täydellisesti jokaiseen talouteen, jopa lemmikkikoteihin.

Suosittelemme ehdottomasti tutustumaan Roomba i7 -robotti-imuriin, jos asunnon pitäminen siistinä helposti ja vaivattomasti kiinnostaa sinua.

Kokemuksia iRobot Roomba i7 imurista

"Hyvä robotti-imuri, joka ei työnnä likaa ympäriinsä vaan imee sen itseensä.
Se on äänekäs, mutta niin on tavallinenkin imuri.... ja ainakin i7:n kanssa sitä voi käyttää silloin, kun et ole kotona, joten melun ei pitäisi koskaan olla ongelma.
Kuvittelisin, että se toimii parhaiten isommissa avoimissa tiloissa, eli lattialla ei ole ovia."

"Tämä on huomattava parannus Roomba 960:een verrattuna. Jotkut ihmiset valittavat, että säiliön koko on pienempi, mutta minulle se ei ole ongelma."

2. Xiaomi Roborock S6 MaxV- moppaava robotti-imuri

Roborock S6 moppaa kotisi kiiltävän puhtaaksi hetkessä.

roborock-s6-maxv
Näytä edullisin hinta →

Saat raikkaan ja puhtaan kodin ilman sormea nostamatta Roborock S6 Pure -robotti-imurin avulla. Tulet hämmästymään siitä, miten sujuvasti se puhdistaa, imuroi, kuuraa ja moppaa lattiasi.

Laite on varustettu kaikenlaisilla nykyaikaisilla komponenteilla, jotka tekevät siitä täydellisen nykypäivän kiireiselle ihmiselle - riippumatta siitä, kuinka suuri tai pieni heidän asuintilansa on.

Jousikuormitteisen moppitoiminnon ansiosta tämä tyylikäs laite voi hangata pölyn ja lian pois sen jälkeen, kun olet lopettanut lattian moppaamisen manuaalisesti; aktivoi sitten vain "imurointitila" imemään kaikki vesi ja poistamaan samalla allergeenit.

Sensorit

Xiaomi Roborock S6 -robotti-imuri pystyy havaitsemaan ja kartoittamaan lattian itsenäisesti kotisi toisesta päästä toiseen. Laite analysoi jokaisen kulkemansa pinnan muodon, värin, sisällön, korkeuden ja tekstuurin, jotta se voi mukauttaa kulkuaan sen mukaisesti.

Eikä tässä vielä kaikki: kahdelle puolelle sen runkoa sijoitettujen antureiden avulla saatujen tietojen avulla se luo virtuaalisen seinän tarkasti, jotta se ei koskaan törmää kynnyksiin!

Tästä lähtien sinun ei tarvitse enää kävellä lemmikkisi tai lapsesi perässä perinteisen imurin kanssa, sillä Xiaomi Robot Vacuum imuroi mattoja erinomaisesti verrattuna tavalliseen pölynimuriin.

Myyntipakkaus sisältää:

 • Latausasema
 • Kosteutta kestävä matto
 • Virtakaapeli
 • Säädettävä vesisäiliö
 • Pölysäiliö
 • Moppi
Yhteenveto

Xiaomi Roborock S6 on hyvä robotti-imuri, joka pystyy havaitsemaan ja kartoittamaan lattian itsenäisesti kotisi toisesta päästä toiseen. Laite analysoi jokaisen kulkemansa pinnan muodon, värin, sisällön, korkeuden ja tekstuurin, jotta se voi mukauttaa kulkuaan sen mukaisesti.

Eikä tässä vielä kaikki: kahdelle puolelle sen runkoa sijoitettujen antureiden avulla saatujen tietojen avulla se luo virtuaalisen seinän tarkasti, jotta se ei koskaan törmää kynnyksiin!

Tästä lähtien sinun ei tarvitse enää kävellä lemmikkisi tai lapsesi perässä perinteisen imurin kanssa, sillä Xiaomi Robot Vacuum imuroi mattoja erinomaisesti verrattuna tavalliseen pölynimuriin.

Roborock S6 kokemuksia

"En etsinyt moppia imuriin, mutta olen iloisesti yllättynyt siitä, miten hyvin moppitoiminto toimii. Moppisäiliö ei ole suuri, mutta sillä voi mopata noin 1 000 neliömetriä lattiaa. Käytin kovapuulattioiden moppaamiseen lähinnä vettä ja hieman Bona-ainetta, ja se näyttää tekevän hyvää työtä."

3. Evovacs Deebot Ozmo 950

Evovacs Deebot Ozmo tekee imuroinnista helppoa ja nopeaa.

evovacs-deebot-ozmo-robotti-imuri
Näytä edullisin hinta →

Voiko imurointi ja moppaus tästä enää helpommaksi muuttua?

Evovacs Deebot Ozmo 920 on robotti-imuri, joka käyttää huoneen- ja lattiatunnistusta kartoittaakseen talosi ja kartoittaa alueita samalla kun se puhdistaa pölylavan kaltaisilla tyynyillä.

Tämä nerokas robotti-imuri tunnistaa matot automaattisesti, joten sinun ei tarvitse koskaan huolehtia laitteiden asetusten vaihtamisesta eri kerrosten välillä.

Imuri voidaan myös ohjelmoida puhdistamaan tiettyinä aikoina useiden kerroksien hoitamiseksi. Anna siis Deebotin hoitaa kaikki siivouksesi, se puhdistaa kaiken helposti ja tehokkaasti.

Voit sanoa hyvästi lemmikkieläinten karvoille ja ärsyttäville tahroille laatoituksissa.

4. Miele Scout RX2

Mielen Scout RX2 robotti-imuri on hyvä ja edullinen.

miele-scout-rx-2
Näytä edullisin hinta →

Miele Scout RX2 -robotti-imurilla lattiasi ovat kirkkaammat kuin koskaan.

Älykkään navigointinsa ansiosta tämä pölynimuri löytää tiensä sokeasti karttatekniikan avulla. Älä enää koskaan kolhi huonekaluja törmäyksestä, sillä robotti hoitaa kaikki esteet puolestasi!

Eikä unohdeta, että se välttää koskemasta mihinkään, jotta vauvan iho ja vaatteet pysyvät turvassa lemmikkien ja lasten lähellä!

Yksi Miele Scout RX2:n hauskoista ja hyödyllisistä ominaisuuksista on mahdollisuus katsoa sovelluksen kautta, mitä robotti-imuri puuhailee. Voit siis käyttää robotti-imuria vakoiluun ja katsoa mitä lemmikkisi tai lapsesi puuhailee.

5. Roborock S5 Max -robotti-imuri

Kompakti, mutta tehokas.

roborock-s5-max-robotti-imuri
Näytä edullisin hinta →

Roborock S5 Max on kompakti, kaiken kattava lattianpesurobotti, joka voi sekä imuroida että mopata samanaikaisesti.

Kyseessä on älykäs laite, joka sisältää tehokkaan imun, kyvyn kartoittaa kotisi ja selvittää itse, minne sen on mentävä.

Imurista löytyy HEPA-suodatinteknologia, joka on suunniteltu varmistamaan, ettei pölyä pääse takaisin ilmaan siivotessasi, joten hengityselinsairauksista kärsivät eivät joudu allergioihin tai ilmassa leviäviin sairauksiin.

Mitä muuta?

Näyttö toimii myös puhdistusnäytönä, joka kertoo, kuinka kauan se on ollut toiminnassa, mitkä alueet talossa on puhdistettu ja kuinka monta kertaa se on pölyttänyt sen jälkeen, kun astuit ovesta sisään

Kompakti koko - sopii hyvin myös isompiin koteihin

Tämä kevyt robotti-pölynimuri tarjoaa kolme tuntia tehokasta ja hiljaista siivousta latausta kohden ja mahtuu kaappien ja huonekalujen alle, joten se sopii täydellisesti suurimpiinkin koteihin ja toimistotiloihin.

6. iRobot Roomba i7+

Roomban suositun mallin plus-versio.

roomba-i7-plus
Näytä edullisin hinta →

Tapaa imuroinnin tulevaisuus


Roomba i7+ on pölynimuri, joka siivoaa kotisi ilman, että sinun tarvitsee nostaa sormeakaan. Tämän robotin edistyksellinen navigointi ja puhdistusteho tekevät kodin jokaisesta huoneesta uudenveroisen - ilman, että yksikään kohta jää huomaamatta.

Roomba i7+ -robotti-imuri on suunniteltu toimimaan entistä tehokkaammin, älykkäämmin ja puhtaammin. Uusi tehosuodatin voi puhdistaa jopa 75 minuuttia ennen kuin se tarvitsee latauksen. Roomba i7+ on pienikokoinen robotit-imuri, joten sitä on helppo säilyttää kaikkialla kodissasi.

Se huolehtii kovista lattioista ja matoista makuuhuoneessa, olohuoneessa tai työhuoneessa samalla, kun teet keskeytyksettä sitä, mitä sinun pitää tehdä.

Lisävarusteena saatavan sovelluksen avulla saat käyttöösi vielä enemmän ominaisuuksia, kuten aikatauluvaihtoehdot, päivittäisen automaattisen puhdistuksen sekä kahden tunnin pikapuhdistukset (täydelliset vierailijoiden välissä tapahtuvaan valmisteluun), joten tämä pieni älykäs laite ei varmasti tuota pettymystä!

Miten valita hyvä robotti-imuri?

Yhä useammasta kotitaloudesta löytyy nykyään robotti-imuri, sillä laite helpottaa huomattavasti kodin siivousrutiinia. Kun kodin imurointi on automatisoitua, sinulle jää enemmän aikaa sinulle tärkeisiin asioihin.

Aloita miettimällä mihin käyttöön robotti-imuri on tulossa.

Millaista materiaalia lattiasi ovat?

Kun mietit, mikä on paras robotti-imuri juuri sinun kotiisi, niin kotisi lattiat on yksi asia mikä kannattaa ottaa huomioon. Mutta tärkeintä robotti-imurissa kuitenkin on se, miten se käsittelee erityyppisiä lattioita.

Jos sinulla on laajoja, avoimia tiloja, kannattaa hankkia suurempi imuri, joka liikkuu lattialla helpommin. Jos tarvitset imurin, joka toimii hyvin matoilla, varmista, että siinä on pyörivä harja ja syväpuhdistusharjat.

Onko sinulla paljon lemmikkejä, joista irtoaa karvaa?

Jotkin robotti-imurit on suunniteltu erityisesti lemmikkieläinten karvojen poistamiseen. Jos taloudestasi löytyy lemmikkejä, kuten koiria tai kissoja, niin sinun kannattaa ostaa pölynimuri, jossa on HEPA-suodatin, sillä se sitoo allergeenit pussittomaan säiliöön.

Onko kotisi iso vai pieni?

Jos sinulla on pieni koti, jossa on enimmäkseen kovia pintoja, eikä sinun tarvitse imuroida suuria avoimia alueita, robotti-imuri voi olla loistava vaihtoehto.

Jos kuitenkin tarvitset imurin, joka toimii hyvin myös matoilla ja poistaa lemmikkieläinten karvoja, kannattaa etsiä robotti-imuri, jossa on pyörivä harja ja syväpuhdistusharjat (myös lemmikkieläinten harjat). Varmista sitten, että pölynimurissa on HEPA-suodatin pussittomassa säiliössä.

Kertyykö kotiisi paljon likaa tai pölyä nopeasti?

Jos kotiisi kertyy nopeasti paljon likaa tai pölyä, kannattaa etsiä robotti-imuri, jossa on jonkinlainen suodatin, joka poistaa lian ja pölyn ilmasta.

HEPA-suodatin on tässä suhteessa erittäin tehokas. Näiden suodattimien ongelmana on kuitenkin se, että ne on vaihdettava muutaman kuukauden välein, koska ne tukkeutuvat pölystä ja liasta.

Joissakin malleissa on pestäviä suodattimia, joten niitä ei tarvitse vaihtaa niin usein, mutta niiden puhdistaminen on yllättävän tuskallista.

Haluatko että robotti-imurisi on mahdollisimman hiljainen?

Robotti-imurit ovat yleensä paljon hiljaisempia kuin tavalliset pölynimurit, mutta joistakin malleista lähtee yllättävän paljon ääntä. Jos siis haluat, että kodissasi on hiljaista kun robotti-imuri on käynnissä, niin valitse malli joka on hiljainen.

Akunkesto

Pienemmässä tai keskikokoisessa kodissa akunkestolla ei ole yhtä paljon merkitystä, mutta jos kotisi on pinta-alaltaan laaja, kannattaa panostaa sellaiseen malliin, jonka akku riittää koko kodin imuroinnin hoitamiseen.

Navigaatio ja kartoitus

Useimmat hankkivat robotti-imurin säästääkseen kodin siivoukseen kuluvaa aikaa. Jos haluat että tuleva robotti-imurisi toimii ilman sinun apuasi, kannattaa panostaa sellaiseen malliin, jossa on edistyneemmät navigointi- ja kartoitustoiminnot. Halvimmat mallit voivat esimerkiksi jumittua huonekalujen alle, tai jättää hankalia alueita imuroimatta.

Useimmissa uusissa malleissa on edistyneitä sensoreita, jotka havaitsevat ympäröivät esineet ja huonekalut, ja osaavat liikkua itsenäisesti niiden ympäriltä. Erilaisissa malleissa on erilaisia sensoreita, joten tutustu huolellisesti eri mallien ominaisuuksiin. Jos kodissasi ei ole runsaasti huonekaluja tai muita esteitä, voi perusmalli ilman tarkkoja sensoreita olla sinulle sopiva.

Monissa edistyneimmissä malleissa on mukana kartoitustoiminto. Kartoittaminen tarkoittaa sitä, että robotti-imuri luo kodistasi yksityiskohtaisen kartan, jonka avulla se navigoi kotonasi. Kartan avulla imuri myös osaa liikkua kodissasi älykkäämmin, ja tietää mitkä paikat ovat vielä imuroimatta. Jos kotisi on pieni, ei edistyneestä kartoituksesta välttämättä ole hyötyä. Jos imuroitavia huoneita on useita, voi kartoituksesta olla paljonkin hyötyä.

T

Pienemmässä tai keskikokoisessa kodissa akunkestolla ei ole yhtä paljon merkitystä, mutta jos kotisi on pinta-alaltaan laaja, kannattaa panostaa sellaiseen malliin, jonka akku riittää koko kodin imuroinnin hoitamiseen.

Ääni ja melutaso

Melutasot vaihtelevat huomattavasti erilaisten mallien välillä. Jos asut omakotitalossa, eikä sinua häiritse äänekäs robotti-imuri, ei sinun välttämättä kannata panosta hiljaiseen malliin. 

Markkinoilla on kuitenkin useita erittäin hiljaisia malleja, jotka eivät häiritse kodin äänimaisemaa. Hiljaisen imurin avulla voit rentoutua tai työskennellä ilman erityisiä häiriöitä.

Navigaatio ja kartoitus

Kuten perinteisissä pölynimureissa, on useimmissa robotti-imurimalleissa suodatin. Jos sinulla on astma tai pölyallergia, kannattaa panostaa sellaiseen malliin, jossa on tehokkaat ja laadukkaat suodattimet.

Suodattimen avulla voit vähentää pölyhiukkasia ja muita epäpuhtauksia kotonasi tehokkaasti. 

Useat HEPA-suodattimet voi pestä ja käyttää uudelleen, mutta markkinoilta löytyy myös sellaisia malleja, joiden suodattimet on vaihdettava tietyn väliajoin.

Likasäiliön tilavuus

Robotti-imurit keräävät pölyä ja muuta likaa säiliöön, jonka tilavuus vaihtelee mallista riippuen. Osa markkinoilla olevista laitteista kerää lian suoraan muovipussiin, joka sulkeutuu automaattisesti tyhjennyksen yhteydessä. 

Osa edullisimmista malleista kerää likaa suoraan säiliöön, joka on tyhjennettävä ja putsattava manuaalisesti. Jos sinulla on iso asunto tai lemmikkejä, kannattaa säiliön tilavuuteen kiinnittää huomiota.

Usein kysytyt kysymykset robotti-imureista

Kuinka paljon robotti-imuri maksaa?

Hinta voi vaihdella alle sadasta eurosta yli tuhanteen euroon. Erilaiset mallit tarjoavat erilaisia ominaisuuksia. Suurin osa ns. perusmalleista maksaa noin 200-300 euroa, mutta edistyneemmät mallit voivat maksaa yli tuplasti enemmän.

Siivoavatko robotti-imurit tehokkaammin kuin perinteiset imurit?

Lopullinen vastaus riippuu perinteisen imurin käyttäjästä, mutta yleensä robotti-imurit ovat tehokkaampia, sillä ne pääsevät vaivattomasti ahtaisiin paikkoihin huonekalujen alle. 

Lisäksi robotti-imurit imuroivat kerralla koko kodin, joten pöly ei kulkeudu paikasta toiseen. Useat automaattisen imurin omistajat kertovat kotinsa pölymäärän vähentyneen huomattavasti.

Voiko robotti-imuria käyttää matolla?

Useimmat robotti-imurit toimivat erinomaisesti matolla, sillä ne kiskovat likaa ylöspäin. Robotti-imuri voi puhdistaa mattoja tehokkaammin kuin perinteiset pölynimurit.

Imuroivatko ne koirien tai kissojen karvat ja hilseen?

Kyllä, ne toimivat tehokkaasti lemmikkitalouksissa. Useat mallit mainostavat itseään erinomaisina irtokarvan vähentäjänä. Osa perusmalleista ei kuitenkaan tehoa suureen karvan määrään yhtä tehokkaasti, sillä karvat voivat tukkia imurin nopeasti. Hintavimmat mallit kuitenkin tepsivät erinomaisesti myös suuriin karvapalloihin.

Yhteenveto

Robotti-imureita ilmestyy markkinoille nopeaa tahtia, ja ne kasvattavatkin suosiotaan suomalaisissa kotitalouksissa yhä enemmän ja enemmän.

Jos sinusta tuntuu, että tarvitset kotiisi apulaisen, joka hoitaa imuroimisen, sekä moppaamisen puolestasi, niin robotti-imurit saattavat olla loistava apuväline taloosi.

Copyright © 2020. Kodinkoneopas.com