Paras pyykinpesukone 2021 | Opas pesukoneen ostoon

Mikä on markkinoiden paras pyykinpesukone? Mihin kiinnittää huomiota kun ryhtyy tekemään vertailua? Lue oppaamme, niin tiedät!
parhaat-pyykinpesukoneet-vierekkäin-rivissä
Parhaan pesukoneen valitseminen voi osoittautua yllättävän hankalaksi tehtäväksi. Valittavanasi on niin paljon vaihtoehtoja ja merkkejä, että on helppo mennä sekaisin ja tehdä hätiköimätön ostopäätös.

Tämän oppaan avulla näytämme sinulle keinot, jotka helpottavat oikeanlaisen pyykinpesukoneen löytämistä. Listasimme parhaat mallit jokaisesta luokasta, jotta voit katsoa jos joku niistä olisi sinulle sopiva.

Hyvän ja omaan kotitalouteen sopivan pesukoneen valinta on tärkeää, koska sinun täytyy pystyä luottamaan siihen, että kone myös toimii vuosien ajan. 

Lue alapuolelta vinkkimme miten valita paras pesukone omien tarpeidesi mukaisesti.

Miten valita paras pyykinpesukone ja mihin kiinnittää huomiota?

Ennen kuin ryhdyt tutkimaan mikä pyykinpesukone on paras juuri sinulle, mieti mitkä ovat kriteerisi pesukoneelle ja mitä ominaisuuksia siitä haluat löytyvän.

Luultavasti sinulla on jo mielessä pesukoneen tyyppi, jonka aiot ostaa. Jos ei kuitenkaan ole, niin aloita selvittämällä haluatko edestä- vai päältä täytettävän pyykinpesukoneen.

Edestä täytettävä pyykinpesukone

Edestä täytettävät pyykinpesukoneet ovat olleet kuluttajien keskuudessa suosituin pesukonetyyppi jo pitkään. Hyötyjä on runsaasti verrattuna päältätäytettäviin pesukoneisiin.

Edestä täytettävät käyttävät ensinnäkin noin 30 % vähemmän vettä, sekä linkoavat myös pyykit tehokkaammin. Keskimääräinen pyykkikapasiteetti on myös suurempi edestä täytettävissä malleissa. Pesukoneen sijoittaminen on useasti myös helpompaa, tosin päältätäytettävät pyykinpesukoneet sopivat paremmin kapeisiin tiloihin ulkomuotonsa takia.

Jos etsit taloudellista pesukonetta, joka säästää rahaa ja toimii mahdollisimman tehokkaasti, niin edestä täytettävä on luultavasti hyvä valinta sinulle.

Edestä täytettävän pyykinpesukoneen hyödyt:

✓ Pesutulos yleensä loistava
✓ Hellävaraisia eri kankaille
✓ Käyttävät vähemmän vettä
✓ Kuivausaika lyhyempi
✓ Päälle voi laittaa kuivausrummun

Haitat:

- Pesuajat ovat yleensä pidempiä normaalilla ohjelmalla
- Jotkut mallit tärisevät paljon, joka voi vahingoittaa lattiaa tai häiritä naapureita
- Home- ja hajuongelmat yleisimpiä verrattuna päältä täytettäviin malleihin

Päältä täytettävät pyykinpesukoneet

Päältä täytettävä pesukone sopii kokonsa puolesta paremmin kapeisiin tiloihin, joka onkin tämän tyyppisten koneiden yksi myyntivalteista. Päältä täytettävissä pyykinpesukoneissa on myös pienempi riski homeelle ja epämieluisten hajujen syntymiselle, jonka takia jotkut kuluttajat suosivatkin niitä.

Uusimmat mallit puhdistavat pyykit tehokkaasti hyvällä puhdistustuloksella ja ovat silti energiaystävällisiä, vaikka ne käyttävätkin  enemmän vettä kuin edestä täytettävät pesukoneet.

Päältä täytettävän pyykinpesukoneen hyödyt:

✓ Pienempi riski epämiellyttäville hajuille
✓ Pesuohjelmat ovat yleensä lyhyempiä
✓ Yleensä edullisempia

Haitat:

- Jotkut mallit kovaäänisiä
- Saattavat olla kovakouraisia hienommille kankaille

Kuivaava pyykinpesukone, kuivausrumpu vai ei kumpikaan?

Kuivaava pesukone on hyvä valinta jos tilaa ei ole paljon käytettäväksi, tai jos et halua kahta erillistä kodinkonetta. Ota huomioon, että kuivaus tapahtuu paljon hitaammin kuin normaalissa kuivausrummussa ja koska pesukoneessa on kuivaustoiminto, niin se tarkoittaa myös, että osia jotka voivat mennä hajalle on myös enemmän.

Koko

Kuinka paljon tilaa olet varannut pesukoneelle? Mittaa tila huolellisesti ja varmista kaksi kertaa, että kone mahtuu siihen. Isommalla kapasiteetilla varustellun pyykinpesukoneen puhdistus on myös helpompaa.

Hinta

Paras pyykinpesukone ei ole sama asia kuin kallein, mutta suosittelemme asettamaan laitteen hankinnalle budjetin. Näin pystyt rajaamaan valintaasi yhä enemmän, sekä tietämään paremmin mitä ominaisuuksia pitäisi löytyä ja mihin hintaan.

Täyttömäärä

Kuinka monta henkilöä talouteesi kuuluu? Mitä enemmän pyykkiä täytyy pestä, niin sitä isommalla kapasiteetilla varustellun pyykinpesukoneen tarvitset .

Hienoa! Nyt sinulla pitäisi olla käsitys mitä asioita kannattaa ottaa huomioon kun ryhdyt tutkimaan alapuolelta löytyvää pyykinpesukoneiden vertailua.

Parhaat pyykinpesukoneet 2021

1. Paras pyykinpesukone 2021: AEG L7WDB861G 7000

AEG L7WDB861G on tämän hetken paras yleiskäyttöön soveltuva pyykinpesukone. 
aeg-kuivaava-valkoinen-pyykinpesukone
› Energialuokka C/E
› Täyttömäärä 8/4 kg
› Kuivaava: Kyllä
› Hiljainen
› Loistava pesutulos
Näytä halvin hinta
AEG L7WDB861G on hyvä kuivaava pesukone, joka pesee pyykkisi hellävaraisesti ja tehokkaasti.

Laitteen hellävaraisuus perustuu AEGin kehittämään DualSense-teknologiaan, joka säätää lämpötilaa ja rummun liikkeitä, sekä muokkaa ohjelmia kangastyyppien mukaan. Teknologian avulla pesukone pesee ja kuivaa myös kaikista herkimmät materiaalit.

Pesukoneesta löytyy myös sertifioidut Woolmark Blue pesu- ja kuivausohjelmat joiden avulla pystyt pesemään turvallisesti myös ”vain käsinpesu” -merkinnällä varustellut villavaatteet. Vedenkestäville ulkoiluvaatteile löytyvät myös omat pesuohjelmat, jotka auttavat säilyttämään niiden vedenpitävät ominaisuudet.

Yksi mainittava ominaisuus on myös laitteen ProSense-teknologia, jonka avulla kone säätää kuivaus- ja pesuajat täyttömäärän mukaan automaattisesti.

Pesu- ja kuivaus kestää vain 60 minuuttia laitteen NonStop-ohjelmalla. Tarvittaessa voit myös valita erilliset pesu- ja kuivausohjelmat omien vaatimustesi mukaisesti – koneesta löytyy siis paljon joustoa ja se mukautuu loistavasti käyttäjän tarpeiden mukaan.

Invertteriteknologiaan perustuva moottori vähentää pesukoneen synnyttämää värinää huomattavasti, joka parantaa koneen käyttöikää, hiljaisuutta, suorituskykyä ja energiankulutusta.

Jos tarkoituksenasi on asentaa pyykinpesukone keittiöön, niin suosittelemme jättämään koneen ympärille 2-3 cm tilaa. Toinen hyvä asia mikä kannattaa ottaa huomioon on se, että kuivaava pesukone ei poista pyykeistä eläinten karvoja samalla tavalla kuin kuivausrumpu.

Yhteenveto

Varma ja hyvä valinta sinulle, joka haluat kuivaustoiminnolla varustellun koneen, sekä monipuoliset ohjelmat. Laitteen huoltoprosentti on 3.8%.

Kokemuksia AEGL7WDB861G käyttäjiltä

"Hyvä kuivaava pesukone, ollut nyt käytössä vähän aikaa. Kuivaus osoittautunut toimivaksi ja pyykin kone pesee hyvin. Koneen käyntiääni on hiljainen ja ohjelmia on riittävä määrä."

2. Paras kuivaava pyykinpesukone: AEG L7WBL962E

Vertailun paras kuivaava pyykinpesukone ja testivoittaja on AEG L7WBL962E.
paras-kuivaava-pyykinpesukone-aegL7W
Energialuokka C/E
Täyttömäärä 9/6 kg
Laaja valikoima ohjelmia
Hyvä pesu- ja kuivaustulos
Näytä halvin hinta
AEG L7WBL962E on vertailun paras kuivaava pesukone ja TM:n testivoittaja vuodelta 2017. Ominaisuuksiltaan se on lähes identtinen yläpuolelta löytyvän mallin kanssa, ainoat eroavaisuudet löytyvät täyttömäärästä, sekä energian- ja vedenkulutuksesta.

Kuten vertailumme ensimmäinen malli, myös tämä on hyvä valinta kuivaustoimintoa kaipaavalle ihmiselle. Täyttömäärän puolesta laite sopii paremmin henkilöille joiden pyykkimäärä on suurempi.

AEG L7WBL962E kokemuksia

"Rumpu on tilava, pesutulos loistava ja ohjelmat monipuoliset. Myös iso peitto mahtuu hyvin koneeseen."

3. Electrolux PerfectCare 600 EW6F6248G5

Edestätäytettävä pyykinpesukone joka pesee pyykit hellävaraisesti.
electrolux-perfectcare-pyykinpesukone
› Energialuokka D
› Täyttömäärä 8 kg
› Iso täyttökapasiteetti
› WoolMarkBlue-sertifikaatti
Näytä halvin hinta
Electrolux PerfectCare 600 EW6F6248G5 on edestä täytettävä pesukone, joka on varusteltu invertterimoottorilla. Kone on vuoden 2018 IF Design Awards voittaja, eli muotoiluun on panostettu paljon.

Laitteesta löytyy invertterimoottori ja sen SensiCare-ohjelman avulla peset pyykkisi hellävaraisesti. Teknologia säätää ohjelman kestoa täyttömäärän mukaan, joka auttaa vähentämään tarvittavaa energian- ja veden määrää. Vaatteet säilyvät näin myös pidempään, kun liian pitkät pesuohjelmat vältetään.

Lisätoimintona laitteesta löytyy SoftPlus-toiminto, joka esiliottaa pyykit viimeistä huuhtelua ennen, tällä tavalla huuhteluaine jakautuu tasaisemmin koneen sisällä.

Anti-Allergy Vapour on tehokas pesuohjelma, joka käyttää höyryä poistamaan bakteereja pyykeistäsi. Pesukoneesta löytyy myös Woolmark Blue-sertifikaatti.

Yhteenveto

Hyvä valinta sinulle, joka et tarvitse kuivaavaa pesukonetta, vaan perus tehokkaan ja laadukkaan pesukoneen monipuolisilla ohjelmilla joka poistaa tahrat vaatteista hyvin.

Käyttäjien kokemuksia Electrolux PerfectCare pyykinpesukoneesta

"Erityismaininta täytyy antaa allergiaohjelmasta, pesukone pitää pyykkejä usean minuutin ajan 60-asteessa mikrobeja poistaen. Itse olen tätä toimintoa käyttänyt useasti."

4. Paras päältätäytettävä pyykinpesukone: Whirlpool AWE 6100

Whirlpoolin päältätäytettävä malli joka sopii hyvin myös kapeaan tilaan.
whirlpool-awe-päältätäytettävä-pyykinpesukone
› Energialuokka A
› Täyttömäärä 6 kg
› Mahtuu pieneen ja kapeaan tilaan
› Päältätäytettävä
Näytä halvin hinta

5. Samsung WW90M643OQW - pyykinpesukone

Monipuoliset ohjelmat sekä suuri täyttökapasiteetti.
samsung-valkoinen-pyykinpesukone
› Energialuokka A
› Täyttömäärä 9 kg
› Iso täyttökapasiteetti
› Energiatehokas
Näytä halvin hinta
Samsung WW90M643OQW on hyvä ja tehokas pyykinpesukone, joka sisältää monia mielenkiintoisia ominaisuuksia. Täyttömäärä koneella on 9 kg, joten se sopii täydellisesti suurempiinkin kotitalouksiin.

Pesurumpu on hellävarainen ja se koostuu päärummusta ja taustalevystä, joka liikkuu yksikseen samaan tai eri suuntaan päärummun kanssa. Näin mahdollistetaan helpompi veden virtaus pesurummun sisällä ja pesuaine pääsee paremmin syvälle kankaisiin.

Pesukone on hiljainen ja kestävä 10 vuoden takuulla varustellun digitaalisen invertterimoottorin ansiosta. Moottori käyttää magneetteja pyörittääkseen rumpua, eli kitkaa syntyy vähemmän – vähemmän liikkuvia osia tarkoittaa myös pidempää käyttöikää laitteelle.

Kone on helppokäyttöinen ja kuten kaikki QuickDrive-pesukoneet, myös tämä voidaan liittää langattomaan verkkoon, eli pystyt hallitsemaan ja valvomaan pyykinpesua puhelimestasi sovelluksen avulla. Sovelluksessa sinulla on henkilökohtainen ”pyykkiasiantuntija”, joka suosittellee juuri sinun pyykeillesi parhaiten sopivan ohjelman. Sovelluksessa on myös mahdollisuus ajastaa loppumisaika omien menojen ja tarpeiden mukaan. Yksi sovelluksen parhaista puolista on ”HomeCare Wizard”, joka auttaa sinua pitämään huolta pesukoneesta tunnistamalla mahdolliset ongelmakohdat ja viat nopeasti.

 QuickDrive-teknologian avulla pesuaika pienenee jopa 50%, kuitenkin pitäen pesutuloksen yhtä hyvänä. Super Speed -ohjelmalla on mahdollista pestä jopa 5kg pyykkiä vain 39 minuutissa – yksi nopeimmista pesuohjelmista laadukkaalla pesutuloksella, mitä markkinoilta löytyy tällä hetkellä.

Pesukoneeseen pystyy myös lisäämään pyykkiä kesken pesuohjelman sen erillisen AddWash-luukun kautta. Kätevä oiminaisuus varsinkin jos olet laittanut juuri koneen pyörimään ja sohvan alta löytyykin vielä yksi sukka.

Yhteenveto

Loista valinta sinulle, joka haluat ostaa hyvän pyykinpesukoneen suurella täyttömäärällä, sekä teknisillä ja nykyaikaisilla lisätoiminnoilla.

Samsung WW90M643OQW kokemuksia

"Todella tyytyväinen tuotteeseen, nopeat pesuajat iso plussa ja ominaisuuksia paljon."

"Loistava pesukone, olisi pitänyt ostaa aikaisemmin."

6. Bosch WAT283T8SN

Boschin energiatehokas edestätäytettävä pesukone.
bosch-wat283t8sn-pyykinpesukone
› Energialuokka A
› Täyttömäärä 8 kg
› Luontoystävällinen
› Hyvä täyttökapasiteetti
Näytä halvin hinta
Bosch WAT283T8SN edestä täytettävä pyykinpesukone kuluttaa noin 30% vähemmän energiaa kuin A+++ merkitty malli. Kone on melko hiljainen ja se on saanut ECARF-laatumerkinnän allergiatutkimuskeskukselta. Jos sinulla on siis allergioita, niin laitteen Allergia-ohjelmalla saat varmasti pyykit puhtaaksi kaikista allergeeneista.

Jos haluat lukea lisää pyykinpesukoneiden allergiaominaisuuksista, niin suosittelemme tutustumaan Allergialiiton kriteereihin.

VarioPerfect ohjelman avulla pystyt säätämään pesuohjelman joko hyvin nopeaksi tai hyvin energiatehokkaaksi.

Kone on varusteltu LED-näytöllä ja arkea helpottavalla 24 tunnin käynnistysviiveellä. LED-näytöstä pystyt seuraamaan jäljellä olevaa aikaa, linkousta, lämpötilaa, suositeltua täyttömäärää sekä ohjelman nykyistä tilaa.

Hiiliharjaton moottori mahdollistaa koneen hiljaisuuden ja pitkän käyttöiän.

Yhteenveto

Hyvä ja tehokas valinta varsinkin herkkäihoisille ja allergikoille, pesukone puhdistaa tehokkaasti kaikki allergeenit, kuten siitepölyn, hilseen ja pölypunkit pyykeistä.

Voit lukea lisää pyykinpesukoneista ja niiden allergialuokituksista Allergialiiton sivuilta.

7. Edullinen pesukone: Electrolux TimeCare EW2F3047R3

Laadukas ja perusvarma pyykinpesukone alle 300€ hintaan.
electrolux-ew2f3047r3
› Energialuokka E
› Täyttömäärä 7 kg
› Hyvä peruskone pyykinpesuun
Näytä halvin hinta
Electrolux TimeCare EW2F3047R3 on tämän vertailun paras edullisen hintaluokan pesukone. TimeCare -pyykinpesukoneissa on valittavana useita lyhyitä pesuohjelmia, jotka helpottavat arkea, jos vaatteet täytyy saada puhtaasti nopeasti. Koneessa on hellävarainen rumpu joka vähentää tekstiileihin kohdistuvaa kulutusta.

Käyttöliittymä on helppokäyttöinen ja sitä ohjataan kosketuksella. AutoClean-järjestelmä pitää huolen, että pyykkisi on aina puhtaat ja raikkaantuoksuiset – järjestelmä puhdistaa osat ja luukkuun kertyvät roskat automaattisesti.

Erittäin hyvä ja toimiva valinta henkilöille, jotka etsivät edullista, mutta laadukasta sekä luotettavaa pyykinpesukonetta.
Copyright © 2020. Kodinkoneopas.com