Paras pölynimuri 2021 | Vertailussa parhaat imurit joka budjetille

Mitä asioita ottaa huomioon kun etsii hyvää imuria ja mistä tietää onko pölynimuri paras? Se selviää pian.
polynimuri-maton-paalla

Miten valita paras pölynimuri?

Markkinoilta löytyy laaja valikoima erilaisia pölynimureita, miten siis on mahdollista tietää mikä on paras imuri kun valinnanvaraa on lähes loputtomasti?

Paras tapa löytää juuri sinulle sopiva ja hyvä pölynimuri on selvittää ensimmäisenä minkä tyyppistä imuria olet etsimässä.

Yksi tärkeimmistä ominaisuuksista on imurin tehokkuus ja imukyky. Jos kodistasi löytyy paljon mattoja, niin tehokas ja hyvällä imuteholla varusteltu imuri on lähes välttämättömyys.

Seuraavaksi voit ryhtyä miettimään minkä tyyppisen imurin haluaisit ostaa. Yleisimmät kotitalouksissa käytetyt pölynimurit ovat:

-Varsi-imuri eli johdoton imuri
-Pölypussiton imuri
-Rikka-imuri

Kokosimme markkinoiden tämän hetken kuusi parasta pölynimuria sekä tietoja kustakin mallista, jotta vertailu olisi sinulle helppoa ja vaivatonta.

Voit tutustua alapuolelta löytyvään listaan parhaista imureista, ohjeet imurin valintaan löytyvät artikkelin alaosasta.

Jos olet kiinnostunut enemmän robotti-imureista, niin voit lukea vertailumme, jossa selvitimme mikä on paras robotti-imuri.

Parhaat pölynimurit 2021

1. Paras pölynimuri 2021: Miele Blizzard CX1 Excellence EcoLine

Blizzard CX1 valikoitui vertailumme parhaaksi yleiskäyttöön soveltuvaksi imuriksi.
mielen-testivoittaja-imuri
Pölypussiton
Automaattinen suodattimen puhdistus
Teleskooppinen varsi
Loistava imuteho
Kymmenen metrin työskentelytila
Viiden vuoden takuu
Näytä edullisin hinta »
Plussat
+Hiljainen ja tehokas imukyky
+Automaattinen suodattimen puhdistus
+Helppo tyhjentää ja puhdistaa
Miinukset
Ei moitittavaa
Miele Blizzard CX1 EcoLine on tämän hetken paras pussiton pölynimuri, joka on varusteltu erinomaisella imuteholla. Älykäs Vortex-tekniikka ja turboilmavirtaus pitävät huolen, että pölyt eivät jää pyörimään lattialle.

 Miksi Miele Blizzard CX1 EcoLine on paras imuri mielestämme?

Blizzard CX1 EcoLine valikoitui vertailumme parhaaksi imuriksi imukyvyn, helppokäyttöisyyden, pölypussittomuuden sekä hinnan takia. Imuri tarjoaa parhaiten vastinetta rahoille.

ComfortClean-toiminto puhdistaa suodattimen automaattisesti bakteereista ja pölystä kun sille on tarvetta. CX1 EcoLine ei pelkästään puhdista kotiasi tehokkaasti, vaan auttaa myös pitämään kotisi puhtaana allergeeneista, pölystä ja pölypunkeista suodattimen avulla.

Automaattinen puhdistustoiminto mittaa anturin avulla ilmanottoa ja ilmoittaa tarvittaessa aktivoimaan suodattimen puhdistuksen.

Lisäosia imurista löytyy runsaasti eri käyttötarkoituksiin. Mukana tulevat muun muassa suulake huonekaluille, verhoilulle sekä rakosuulake ahtaisiin tiloihin.

EcoTeQ-suulake yhdistettynä erinomaiseen imutehoon poistaa koiran karvat ja pölyt vaivattomasti tekstiileiltä ja matolta.

Vortex-teknologia tuottaa valtavan lähes 100 km/h ilmavirran varmistaen täydellisen puhdistustuloksen. 

2. Paras varsi-imuri: Dyson V11 Absolute

Absoluuttisesti paras varsi-imuri mitä rahalla saa.
mielen-testivoittaja-imuri
Älykäs tehon ja akun keston mukautus
60 minuuttia tehokasta imurointia
Teleskooppinen varsi
Tehokkain ja älykkäin johdoton imuri
Reaaliaikainen raportointi ja LCD-näyttö
Kahden vuoden takuu
Näytä halvin hinta »
Plussat
+Seitsemän eri suulaketta
+Seinään kiinnitettävä latausasema
+Automaattisesti vaihtuva imuteho
Miinukset
- Hinta

Dyson V11 Absolute kokemuksia

"Käsittämättömän hyvä imuri. Aikaisemman varsi-imurin akunkesto oli 20 minuuttia eli piti ladata usein. Liukuu hyvin matolta kovalle lattialle ja takaisin."

"Todella hyvät suuttimet, kevyt työnnellä ympäri asuntoa ja käyttöohjeet selkeät."

Dyson V11 Absolute on markkinoiden paras johdoton imuri joka toimii kahdella korkean suorituskyvyn syklonilla. Imuri on varusteltu pitkällä akunkestolla joka tarjoaa tehokasta puhdistusaikaa jopa 60 minuuttia.

Pölysäiliö on täysin tiivis, eikä pöly pääse leviämään säiliöstä huoneilmaan suljettuasi virran imurista. Absolute V11 muuttaa siivouksen nautinnolliseksi hetkeksi erinomaisen imutehon ja helpon liikuteltavuudensa ansiosta.

Imurin mukana tuleva seinään asennetteva latausasema ja ultrakevyt muotoilu tekee imurista täydellisen valinnan kaikille jotka vaativat imuriltaan suorituskykyä ja tehokkuuta.

Suuttimeen integroitu digitaalimoottori pyörii jopa 60 kertaa sekunnissa ja poistaa tehokkaasti roskat, hiukset ja kuidut niin matolta kuin kovilta pinnoiltakin. Nylonista valmistettu moottoriharja läpäisee matot puhdistaen ne syvältä.

Kolme tehoa - V11 Absolutesta löytyy kolme erilaista tehotilaa:

- Automaatti
- Eko
- Teho

Automaattinen tila säätää älykkäästi imurin imutehoa ja tunnistaa erilaiset puhdistettavat pinnat.

Eko-tilan ollessa käytössä imuri pyrkii pitämään akunkeston mahdollisimman pitkänä.

Teho-tila on tiloista luonnollisesti tehokkain ja se soveltuu parhaiten alueille jotka tarvitsevat syväpuhdistusta ja korkeaa imutehoa, kuten esimerkiksi paksut matot.

Säiliön tyhjennys on hygieeninen ja hoituu nappia painamalla - käsiä ei tarvitse laittaa pölysäiliöön. Osoita imurilla kohti roskakoria ja paina vaputusnappia - kaikki roskat ja pöly tippuu kätevästi suoraan roskakoriin.

Imurin mukana tulee seinälle asennetteva lataustelakka, joka ratkaisee ikuisen säilytysongelman. Enää ei tarvitse miettiä missä pölynimuria säilytetään kun se ei ole käytössä.

Yhteenveto

Dyson V11 Absolute on hyvä valinta sinulle jos haluat johdottoman imurin loistavalla imuteholla. Absolute sopii niin pieniin kuin isoihin asuntoihin ja tekee imuroinnista miellyttävän kotiaskareen.

Haittapuolina on laitteen hinta - imurin hinta on yksi markkinoiden korkeimmista joten se ei sovi sinulle jos budjettisi on rajallinen.

3. Paras robotti-imuri koiraperheeseen: Xiaomi Roborock S6 MaxV

Vertailun paras robotti-imuri on moppaava Xiaomi Roborock S6 MaxV joka sopii täydellisesti koiratalouteen sen älykkään esteiden tunnistamisen ansiosta.
mielen-testivoittaja-imuri
Puhdistusalue 240 m²
Maksimi käyttöaika 180 minuuttia
Älykäs liikkuminen ja objektien väistö tekoälyn avulla
Tehokas imukyky
Moppaava
Helppokäyttöinen sovellus
Plussat
+ Moppaava ja tehokas
+ Hyvä nagioiman sekä väistämään kohteita
+ Sovelluksen käyttäminen on helppoa
Miinukset
-Tekoäly pystyy tunnnistamaan rajoitetun määrän objekteja
Näytä halvin hinta »
Xiaomi Roborock S6 MaxV on robotti-imuri joka on suunniteltu helpottamaan kotitalouksien arkea. Robotti-imurin avulla siivoaminen on helppoa, nopeaa sekä miellyttävää.

Roborock S6 MaxV on varusteltu älykkäällä navigointitekniikalla ja 360° asteen laserskannausantureilla joka tunnistaa erilaiset esteet.

Robotti-imuri puhdistaa kodin lattiapinnat tehokkaasti sekä perusteellisesti jo yhdellä kerralla.

Roborock S6 sopii myös koiratalouteen ja lemmikkisi voivatkin vaeltaa vapaasti kotonasi laitteen ollessa käynnissä.

Imuri on myös moppaava ja se on mahdollista laittaa moppaamaan sekä imuroimaan lattioita samanaikaisesti.

Voiko täydellisempää pikku apulaista toivoa kotiin?

Roborock S6 kartoittaa automaattisesti kotiisi useita tasoja sisäänrakennetun lasersensorijärjestelmän avulla ja puhdistaa tarkasti kodin jokaisen nurkan. Toisin kuin jotkut muut markkinoilta löytyvät robotti-imurit, niin Roborock S6 MaxV on mahdollista yhdistää WiFi-verkkoon ja se on myös yhteensopiva IFTTT:n kanssa.

Synkronointi älylaitteidesi kanssa tapahtuu siis vaivattomasti ja pystyt hallitsemaan imuria milloin vain. Hyvin rullaavat renkaat pääsevät helposti erilaisten esteiden, kuten kynnyksien ylitse vahingoittamatta niitä. 

Imurissa on tilavat vesi- ja rikkasäiliöt, joten säiliöiden tyhjentämistäkään ei tarvitse olla tekemässä jokaisen käyttökerran jälkeen. Roborock S6 MaxV kykenee imuroimaan ja moppaamaan samanaikaisesti, eli lattiasi puhdistuvat perusteellisesti. Laitteen imuteho on jopa 2500 Pa, joka mahdollistaa pienten pölyhiukkasten sekä lemmikin karvojen tehokkaan poistamisen lattioilta ja matoilta.

Yhteenveto

Roborock S6 MaxV on loistavalla imuteholla varusteltu moppaava robotti-imuri joka sopii jokaiseen kotitalouteen aina pienistä suuriin. 

Imuri on hyvä valinta koiratalouteen sen tekoälyn vuoksi joka kykenee tunnistamaan koiran kakan ja väistämään sitä. Toiset robotti-imurit menisivät kylmästi koiran kakan päältä ja levittäisivät sitä ympäri taloa.

Jos haluat arkeasi helpottavan apurin auttamaan kotisi puhtaana pitämisessä, niin S6 MaxV on paras valinta sinulle.

4. Paras pölypussiton imuri: Miele Blizzard CX1 PowerLine SKRF3

Hygieeninen imuri loistavalla imuteholla.
mielen-testivoittaja-imuri
Pölypussiton
Desibelitaso 77 dB
Laadukkaasti valmistettu
Hyvä imuteho
Toimintasäde 11 metriä
Plussat
+Pölypussiton ja hygieeninen
+Pitkä toimintasäde ja helppo liikuteltavuus
+Huoltovapaa suodatin
Miinukset
- Hinta
Näytä halvin hinta »
Miele Blizzard CX1 Powerline on innovatiivinen ja tehokas pussiton pölynimuri joka on hyvä valinta kaikkiin koteihin, joissa vain paras kelpaa. Imuri loistaa ominaisuuksillaan jokaisella rintamalla ja tuottaa vaikuttavan yli 100 km/h ilmavirran puhdistaen lattiat pölyttömiksi hetkessä. Powerlinen käyttäminen on miellyttävää sen hyvän liikkuvuuden ja 11 metrin toimintasäteen ansiosta. Imurista löytyy erilliset tilat kovien pintojen- ja matalien mattojen imuroinnille.

Blizzard CX1 PowerLine on yllättävän hygieeninen imuri vaikka kyseessä on pölypussiton malli. Laite poistaa jopa 99% pölyallergeeneistä ja muista haitallisista bakteereista kotisi pinnoilta ja ilmasta. Imurissa on kaksi liikkuvaa harjaa, joista toinen on tarkoitettu maton syväpuhdistukseen ja toinen jatkovarrella varusteltu ahtaisiin tiloihin.

Yhteenveto

Jos etsit hyvällä hinta-/laatusuhteella varusteltua pölypussitonta imuria, niin Miele Blizzard CX1 PowerLine voi olla hyvä valinta sinulle. Imurissa on käytetty innovatiivista suunnittelua, jotta pölyt ja roskat eivät pääsisi leviämään takaisin huoneilmaan. 

Vaikka PowerLine on helposti liikuteltavissa, niin se ei välttämättä ole kokonsa puolesta paras valinta sinulle jos kodistasi ei löydy ylimääräistä säilytystilaa imurille.

5. Paras imuri koiratalouteen: Miele Blizzard CX1 Cat & Dog

Miele Blizzard CX1 on paras imuri koiratalouteen. Koirankarvat lähtevät pois autosta, vaatteista, sohvasta, matosta ja lakanoista.
paras-imuri-koiratalouteen
Lemmikkitalouksiin
Pölypussiton
Varmaa ja laadukasta Mielen tuotantoa
Tehokas imukyky
Jopa 11 metrin toimintasäde
Plussat
+Hyvä hinta-/laatusuhde
+Imuroi karvat pois tehokkaasti
+Laadukas ja pitkäikäinen
Miinukset
-Paino
Näytä halvin hinta »
Miele Blizzard CX1 Pet & Dog Powerline on pölypussiton imuri ja paras ratkaisu karvojen poistoon lemmikkitalouksissa. Imuri on varusteltu huipputehokkaalla 890 W:n moottorilla joka tuottaa voimakkaan imutehon.

Vaikka moottori on tehokas, niin imuri on silti kompakti ulkomuodoltaan, eli se soveltuu hyvin myös pieniin asuntoihin.

Imurin turbosuulake on suunniteltu siten, että karvanpoisto vaatteista, autosta, matosta ja lakanoista olisi mahdollisimman tehokasta ja helppoa. 

Tehokkuuden lisäksi Powerlinestä löytyy myös HEPA-suodatin, joka tekee siitä ihanteellisen vaihtoehdon myös allergikoille.

Laitteen energiatehokkuus on C-luokkaa, joten kyseessä ei ole yhtä energiatehokas malli kuin jotkut ylemmän luokan mallit.

Yksi yksityiskohta, joka erottaa Powerlinen kilpailijoista liittyy imurin säätömahdollisuuksiin. Imutehoa on mahdollista säätää neljälle eri tasolle ilman tinkimistä lopputuloksesta.

Powerline Pet & Dog käyttää imuroinnissa pyörretekniikkaa, jonka nopeus ylittää jopa 100 km/h. Huipputehokas ilmavirta mahdollistaa tehokkaan imuroinnin ilman sähköstaattisen pölyn ja roskien laskeutumista lattiallesi.

Yhteenveto

Blizzard CX1 Powerline Pet & Dog on paras imuri koiratalouteen tällä hetkellä - eikä syyttä. Imurin käyttö on helppoa, ominaisuuksia löytyy paljon sekä karvanpoisto on vaivatonta turbosuulakkeen avulla. 

Loistava imuteho ja siivouksen lopputulos ovat kuitenkin kaksi tekijää jotka nostavat Powerlinen kilpailijoidensa yläpuolelle. Säiliön tyhjentäminen on helppoa, HEPA-suodatin löytyy ja toimintasäde laaja.

Miinusta tulee laitteen painosta joka on 6.5 kg, eli hieman painavahko, mutta se annettakoon anteeksi kun ottaa huomioon miten laadukas tuote kyseessä on.

6. Allergialiiton suosittelema pölynimuri: Electrolux Pure D9 PD91ALRG2

Electrolux Pure D9 on paras valinta allergikoille ja Allergialiiton hyväksymä imuri.
mielen-testivoittaja-imuri
Allergialiiton myöntämä Allergiatunnus
Huipputehokas
Automaattinen lattian tunnistus
Pölypussin vaihto hygieenisesti
Tiivis ja suljettu suodatusjärjestelmä
Plussat
+Allergialiiton hyväksymä
+Huipputehokas ja hiljainen
+LED-valot paljastavat pölyt hyvin lattialta
Miinukset
-Paino
Näytä halvin hinta »
Electrolux Pure D9 PD91ALRG2 on puuttuva linkki vapauteen pölyn, allergioiden ja niiden aiheuttaman sotkun tyranniasta. Pitkä toimintasäde, loistava imuteho, Allergy Plus HEPA 13 -suodatin ja FlowMotion-järjestelmä on kaikki mitä tarvitset saadaksesi täydellisen ja pölyvapaan kodin.

FlowMotion-järjestelmä, matalakitkainen suutin ja suurikokoiset kumiset takapyörät, joiden ansiosta sitä voidaan siirtää pehmeämmin ja helpommin.

Matalakitkainen suulake, XL-kokoa olevat kumiset takapyörät, sekä FlowMotion-järjestelmä tekee imurin käsittelyn ja liikuttelun vaivattomaksi.

Electrolux Pure D9 -hygieniapölynimuri sopii virtaviivaisen muotoilunsa ja kätevien ominaisuuksiensa ansiosta mihin tahansa kotitalouteen. Imurista löytyy sisäänrakennettu HEPA-suodatin, joka poistaa 99 % allergeeneista ilmasta imuroinnin aikana, sekä LED-ajovalot, jotta näet puhdistettavat kohteet entistä paremmin. Ergonomisen kahvan ansiosta ranteisiisi kohdistuu vähemmän painetta, kun työnnät imuria ympäri taloa.

Yhteenveto

Jos etsit huipputehokasta, allergiavapaata ja helposti liikuteltavaa pölynimuria, niin Pure D9 on varmasti hyvä valinta kotiisi.
robotti-imuri-valkoisen-maton-paalla

Miten valita hyvä pölynimuri? Mihin kiinnittää huomiota valintaa tehdessä?

Pölynimuri on yksi tärkeimmistä välineistä mitä tulee kodin siisteyden ylläpitämiseen. Uuden imurin valinta voi kuitenkin tuntua joskus jopa mahdottomalta tehtävältä kun ryhtyy selaamaan markkinoiden lähes loputonta tarjontaa. 

Pölynimurinta valitessa on syytä ottaa huomioon muutakin kuin budjettisi. Millainen paras imuri sitten on ja mihin kiinnittää huomiota?

Näillä vinkeillä löydät parhaan imurin talouteenne:

Pölypussiton vai pussillinen?


Pölypussilliset imurit ovat olleet isossa roolissa kodin puhdistuksessa jo vuosikymmeniä. Nykypäivänä useimmat mallit ovat kuitenkin pölypussittomia, eli enää ei tarvitse ostaa kaupasta pölypusseja.

Pölypussittomat imurit ovat taas käytännöllisiä sekä helposti tyhjennettevissä. Haittapuolena pussittomissa malleissa on säiliön tyhjentämisessä levittyvä pöly ja lika joka voi ärsyttää allergikkoja.

Pölypussillinen

Pölypussillisissa malleissa on imurin sisällä on pussi johon kulkeutuvat kaikki pölyt, hiukset, lika sekä kaikki mitä ikinä siivotessasi imuroitkaan. Pölypussit voidaan joko tyhjentää ja laittaa takaisin paikalleen, tai vaihtaa pussi kokonaan uuteen.

Hyödyt

Hygieeninen – kaikki pöly ja lika varastoituu ilmatiiviin pussin sisälle (hyvä valinta etenkin astmaatikoille)
Helppo hävittää – sinun ei tarvitse huolehtia pölyn leviämisestä ympäri asuntoa kun hävität pölypussin.

Haitat

Kallis – jos omistat sen tyyppisen imurin, mihin pitää asettaa uusi pölypussi kun vanha on täynnä, niin pitkässä juoksussa se voi osoittautua kalliimmaksi.
Heikko suorituskyky – kun pölypussi täyttyy, niin huomaat imukyvyn tehossa heikkenemistä.


Pölypussiton

Pölynimurit ilman pussia toimivat yleensä joko suodattimen avulla vangitsemalla kaiken lian kanisteriin tai käyttämällä sykloniteknologiaa erottaakseen pölyn ilmista ja vangitsemalla sen kanisteriin.

Hyödyt

Halpa – ei tarvitse käyttää rahaa pölypusseihin, joten pussittomat imurit ovat tässä suhteessa aina halvempia.
Näkyvyys – pussittomissa imureissa on yleensä läpinäkyvä kanisteri, joten näät tismalleen mitä imuroit sen sisään.
Helppo ylläpitää – kiitos hyvän näkyvyyden, näet milloin kanisteri on täynnä ja tyhjennyksen tarpeessa.

Haitat

Saattaa olla kallis – jos onnistut jotenkin rikkomaan tai vahingoittamaan suodatinta, niin sen korjaus voi olla hankalaa sekä maksaa paljon.
Sotkuinen – kanisterin tyhjennyksessä levittyy helposti pölyä ja likaa huoneilmaan.

Paino

Laitteen paino ei ehkä ole ensimmäinen asia joka tulee mieleen kun ryhtyy valitsemaan uutta pölynimuria. Kevyt imuri on käytännöllinen ja helposti liikuteltavissa, eli se sopii hyvin ylläpitosiivoukseen.

Painava pölynimuri taas on vaikeammin liikuteltavissa, mutta niissä on usein parempi imuteho suurempien komponenttien ansiosta.

Johdottomat- ja varsi-imurit ovat usein malleista kevyimmät ja sopivat asuntoihin joissa imuria täytyy liikutella paljon.

Harjasuulake

Harjasuulake on pölynimurin yksi tärkeimmistä osista. Suulake poistaa irtoroskat ja liat mahdollistaen paremman imutehon. Imurit joissa ei ole harjasuulaketta sopivat paremmin koville lattiapinnoille, koska suulakkeen harjakset voivat naarmuttaa lattian pintaa helposti. 

Tosin nykyisin monessa mallissa on mahdollisuus ottaa harjasuulake pois käytöstä tarvittaessa.

HEPA-suodatin

HEPA-suodatin on yleinen varuste nykyaikaisissa ja laadukkaissa pölynimureissa. HEPA on lyhenne sanoista High Efficiency Particulate Air filter, eli karkeasti suomennettuna “erittäin tehokas hiukkausten suodatin”.

Suodattimen avulla lähes kaikki pöly ja allergeenit jäävät suodattimeen sen sijaan, että ne levittyisivät huoneilmaan.

Jos sinulta löytyy allergioita tai astmaa, niin suosittelemme ostamaan HEPA-suodattimella varustellun imurin sekä varmistamaan, että suodattimella on myös korkea MERV-luokitus. 

MERV-luokitus mittaa suodattimen tehokkuutta.

Lisävarusteet ja takuu

Kun olet vihdoin löytänyt täydellisen pölynimurin on hyvä varmistaa, että imurissa on myös kaikki haluamasi lisävarusteet.

Jotkut lisäosat tulevat valmiiksi imurin mukana, mutta eivät kaikki. Lisäosat tekevät kodin siivoamisesta helpompaa ja tehokkaampaa.

Monet lemmikkieläinten omistajat haluavat varmasti pölynimurin joka poistaa karvat tehokkaasti jokaiselta pinnalta. 

Vertailussamme oli mukana myös paras imuri koiratalouteen, mutta jos haluat ostaa lemmikkitalouteen vaihtoehtoisen mallin, niin suosittelemme ostamaan erillisen eläimen karvoille suunnittellun suuttimen.

Usein kysytyt kysymykset pölynimureista

Tarvitsenko HEPA-suodatinta?

Jos sinulla on allergioita kuten astma, keuhkoahtaumatauti tai jokin muu hengityssairaus, niin pölynimuri voi olla joko sinun paras ystäväsi tai pahin vihollinen. Suosittelen aloittamaan HEPA-suodattimen käytön (High Efficiency Particulate Air filter), tulet huomaamaan kohonneen ilmanlaadun ja allergiaoireiden vähentymisen.

Onko pölynimurit pölypusseilla parempia allergioista kärsivälle?

Yksinkertainen vastaus on kyllä. Pölypussilliset imurit ovat yleisesti terveellisempiä, koska pölypussi pitää pölyn ja lian pussin sisällä pois ilmasta. Tosin kaikki pussit eivät ole yhdenvertaisia, vaan vanhemmat mallit saattavat päästää myös pölyä ilmaan.

Jos pölynimurissa on tehokas moottori, tarkoittaako se myös tehokkaampaa imutehoa?

Ei välttämättä. Imurin moottorin ampeeriluku mittaa sähkövirtaa, ei suorituskykyä tai imukykyä. Pölynimurin suorituskyky riippuu sen suunnittelusta, suodattimesta ja ilmavirrasta. Ilmanvirtaus mitataan kuutiolla per minuutti. Mitä suurempi luku, sitä tehokkaampi imukyky.

Kuinka usein pölypussi pitää vaihtaa?

Pölypussin vaihto voi vaihdella paljonkin riippuen käytöstä, lattioiden tyypistä, lemmikkien määrästä ja pussin tilavuudesta. Esimerkiksi Mielen imureiden kanssa, useimmat ihmiset vaihtavat pussin muutaman kuukauden välein. Yleisesti ottaen paketti pölypusseja kestää noin vuoden.
Copyright © 2020. Kodinkoneopas.com