Paras ilmankostutin 2021 | Vertailussa parhaat laitteet sisäilman kostuttamiseen

Miten valita hyvä ilmankostutin joka kosteuttaa huoneilman ja myös pitää sen kosteana?
parhaat-ilmankostuttimet-vierekkäin-lattialla

Mikä on paras ilmankostutin?

Mikä on paras ilmankostutin ja mihin se kannattaa sijoittaa jos haluaa parantaa huoneilman kosteustasoa tasaisesti? Mihin asioihin tulee kiinnittää huomiota kun valitsee sopivaa ilmankostutinta?

Mitkä ovat ilmankostuttimen hyödyt?

Sisäilma on monessa kotitaloudessa liian kuivaa, joka johtaa helposti erilaisiin terveysongelmiin.
Kuivan sisäilman oireet ovat::

» Erilaiset ärsytysoireet silmissä, nenässä ja kurkussa
» Yskiminen
» Uupumus
» Päänsärky
» Limakalvojen ja ihon kuivuminen
» Hengitystieinfektiot

Ilmankostutin on hyvä keino lisätä huoneilman kosteustasoa ja lievittää kuivan sisäilman aiheuttamia oireita, sekä parantaa huoneilman laatua.

Miten voit tietää mikä on hyvä ilmankostutin juuri sinulle? Mihin asioihin kiinnittää huomiota kun vertailet malleja?

Tämän oppaan avulla autamme sinua selvittämään mikä ilmankostutin on paras juuri sinun tarpeillesi.

Seuraavaksi voit lukea nopeat vinkkimme ilmankostuttimen valintaan tai siirtyä suoraan vertailemaan listasta löytyviä malleja.

Ohjeet hyvän ilmankostuttimen valintaan

Löydät alapuolelta kysymyksiä, jotka auttavat sinua selvittämään mikä ilmankostutin saattaisi olla hyvä valinta kotitalouteenne.

1. Ultraääni vai höyrystävä?
Ultraääni- ja höyrystävä ilmankostutin ovat molemmat hyviä valintoja jos tavoitteenasi on huoneilman kosteutus ja ilmanlaadun parantaminen.

Allergialiitto suosittelee käyttämään höyrystäviä malleja.
Ultraääni ilmankostutin
Ultraääni ilmankostutin siirtää vesitankissa olevan veden ensin värähtelijään, jossa korkeataajuiset ääniaallot muuntavat veden pienen pieneksi pisaroiksi. Tämän prosessin jälkeen laite vapauttaa pisarat huoneilmaan sumuna.

Ultraääni ilmankostuttimet ovat näistä kahdesta tyypistä hiljaisemmat, eikä niistä löydy yleensä erillisiä suodattimia, eli rahaa säästyy pieni määrä enemmän verrattuna suodatinmalleihin.  

Ultraäänellä toimivat mallit ovat yleensä turvallisempia käyttää, koska laite ei lämmitä vettä, eli myöskään riskiä palovammoille ei ole.

Huonot puolet tosin liittyvät myös kuumaan veteen – koska laite ei lämmitä prosessin aikana vettä, niin on olemassa korkeampi riski erilaisten bakteerien ja eliöiden kasvulle, jotka voivat siirtyä huoneilmaan sumun mukana.

Tämän takia onkin erittäin tärkeää pitää huolta laitteen kunnosta puhdistamalla sitä ja vaihtamalla vesi riittävän useasti.

Ultraäänellä toimivilla kostuttimilla voi olla tapana jättää jälkeensä pienen pientä harmahtavaa pölyä, joka levittyy ympäri huonetta. Tämä johtuu siitä, että laitteessa ei ole suodatinta, joka poistaisi vedestä mineraaleja kuten kalkkia.

Joistakin malleista tosin löytyy keraaminen patruuna, joka on myös vaihdettavissa.

Melutaso
Yleisimmät paikat mihin ilmankostutin sijoitetaan ovat makuu- tai olohuone, joten laitteesta lähtevä ääni on hyvä ottaa huomioon. Jos hiljainen ilmankostutin on se mitä haluat, niin paras valinta on hankkia ultraäänellä toimiva malli.

Höyrystävä ilmankostutin 
on yleisempi näistä kahdesta tyypistä ja yksi klassikkomalli, monelle suomalaiselle varsinkin tuttu on Ufoxin höyrystävä ilmankostutin.
Paras keino huoneilman kosteutukseen on laittaa huoneeseen astia, jossa on vettä ja antaa veden haihtua luonnollisesti huoneilmaan. Höyrystävän kostuttimen toimintaperiaate on sama, mutta se käyttää apunaan tuuletinta nopeuttaakseen luonnollista haihtumista.

Laitteen sisäänrakennettu tuuletin imee huoneilman ensin kostean suodattimen läpi laitteeseen ja kun vesi haihtuu höyryksi, niin laite vapauttaa sen huoneilmaan kosteustason parantamiseksi.

Höyrystävä ilmankostutin ja sen hyödyt ovat lämmitysprosessissa tapahtuva bakteerien eliminointi. Laitteen vesitankissa on otolliset kasvuolosuhteet erilaisille bakteereille, joten siinä mielessä se on parempi valinta, mutta bakteerien muodostumista pystytään välttämään laitteen säännöllisellä puhdistamisella.

Laitteesta löytyvän suodattimen ansiosta se tuottaa huomattavasti vähemmän huoneeseen levittyvää pölyä.

Melutaso
Jos halpa ilmankostutin on sinulle tärkeämpi ominaisuus kuin laitteesta lähtevä ääni, niin höyrystävä ilmankostutin saattaa olla oikea valinta sinulle. Melutasot vaihtelevat mallien välillä, mutta tuulettimen takia ne ovat kuitenkin äänekkäämpiä kuin ultraäänimallit.

Yhteenveto
Jos suodattimen vaihtaminen ei kiinnosta sinua tai haluat yksinkertaisesti vain hiljaisen kostuttimen, niin ultraäänimalli ilman filtteriä on sopiva vaihtoehto sinulle.

Höyrystävä ilmankostutin on yleensä hieman edullisempi, mutta vaatii säännöllistä suodattimen vaihtamista.

2. Huoneen koko
Minkä kokoinen ilmankostutin on hyvä riippuu pitkälti sen huoneen koosta, jonka sisäilman kosteutta sinun on tarkoitus parantaa. Markkinoilta löytyy käytännössä kolmea erikokoista ilmankostuttajaa:

» Pieni (alle 30 neliön huoneisiin)
» Keskisuuri (30 – 60)
» Iso (60 ylöspäin)

3. Vesitankin koko
Laitteiden vesisäiliöiden koko vaihtelee mallista riippuen 2-10 litran välillä. Jokaisella laitteella on maksimikapasiteetti höyryntuotolle, joka ilmoitetaan yleensä ml/tunti – eli paljonko kostutin pystyy lisäämään vettä höyryn muodossa huoneilmaan per tunti.

Ota kuitenkin huomioon, että suurempi vesitankki ei ole suoraan verrannollinen suuremman höyryntuoton kanssa.

Ilmankostuttimen vesitankkia täyttäessä on hyvä muistaa tyhjentää se ensin kokonaan, eikä vain lisätä vettä vanhan veden päälle. Näin vähennetään riskiä bakteerien syntymiselle.

Laitteissa on usein portaattomat nopeussäädöt, eli se kuinka nopeasti joudut täyttämään vesitankkia uudelleen riippuu valitsemistasi asetuksista ja laitteen höyryntuottokyvystä.
vertailutaulukko-ilmankostuttimien-ominaisuuksista
4. Ultravioletti suodatus

Joistakin malleista löytyy ominaisuutena ultraviolettisuodatus, eli laitteessa oleva lamppu vapauttaa UV-säteitä vesitankkiin tappaen pieneliöitä, kuten bakteereja ja viiruksia, jotka muuten menisivät normaalin suodattimen läpi.

5. Hygrostaatti

Onko sinulla tarvetta automaattiselle kosteustason säädölle? Ominaisuutena varsin kätevä, tosin ne eivät ole aina täysin tarkkoja.

Aseta haluamasi kosteustaso hygrostaattiin ja se nostaa huoneilman kosteuden valitsemaasi kosteusprosenttiin, näin vältytään liialliselta kosteudelta.

6. Takuu

Mallien takuut vaihtelevat yhdestä vuodesta kolmeen vuoteen, yleisin takuuaika on yksi vuosi ja takuun kattavuus myös riippuu mallista.

7. Hinta

Kuinka paljon olet valmis sijoittamaan laitteeseen? Kilpailun lisäännyttyä markkinoilla myös mallien hinnat ovat tulleet luonnollisesti alaspäin. Hyvä ilmankostutin ei välttämättä maksa useita satoja euroja enää, vaan se voi olla myös suhteellisen halpa. Valitse siis sinun budjetillesi ja tarpeillesi sopiva kostutin.

Seuraavaksi voit tutustua alapuolelta löytyvään listaan tämän hetken parhaista ilmankostuttimista.

Parhaat ilmankostuttimet 2021

1. Vertailun testivoittaja: Wilfa HU-4W

Paras pienikokoinen ultraäänikostutin loistavalla hinta-/laatusuhteella.
wilfa-hu4w-testivoittaja-ilmankostutin
» Ultraääni
» Huonekoko 20 m²
» Kahden litran vesisäiliö
» Kymmenen tunnin toiminta-aika
» Tuoksutoiminto

Plussat

+ Hyvä hinta-/laatusuhde
+ Tyylikäs
+ Viiden vuoden takuu

Miinukset

- Pieni sirisevä ääni voi häiritä joitakin
Näytä halvin hinta »
Wilfa HU-4W on pieni ja tyylikäs tilaa säästävä ultraääni ilmankostutin, joka on tarkoitettu maksimissaan 20 m² kokoiseen tilaan.

Laite kosteuttaa huoneilman napin painalluksella ultraääniteknologian avulla. Vesisäiliön tilavuus on kaksi litraa ja höyryntuotto 200 ml/tunti, eli juuri sopivasti  yhden yön ajaksi parantamaan yöunen laatua.

Automaattinen virrankatkaisu pitää huolen, että laite sammuu myös vesisäiliön tyhjennettyä.

Laitteessa on myös tuoksutoiminto, jonka avulla raikastat huoneilman miellyttävän tuoksuiseksi. Voit laittaa hajustetyynyyn esimerkiksi tuoksuöljyjä, tuoksu kulkeutuu höyryn mukana ilmaan.

Takuuta laitteelta löytyy tämän hintaluokan malliksi yllättävän paljon, jopa 5 vuotta. Yleensä halvemman hintaluokan malleissa takuu on keskimäärin kaksi vuotta, siitä siis iso plussa Wilfalle.

Yhteenveto

Pieni koko, erinomainen hinta-/laatusuhde, sekä hiljainen käyntiääni tekee HU-4W:stä täydellisen valinnan esimerkiksi makuuhuoneeseen.

Kokemuksia Wilfa HU-4W:n käyttäjiltä

"Tyylikäs ulkonäkö ja tykkään erityisesti tuoksuominaisuudesta, olen laittanut erilaisia tuoksuöljyjä sinne ja tulee hyväntuoksuinen ilma kotiin."

"Toimii loistavasti! Vesitankki on juuri sopivan kokoinen yhden yön ajaksi, huoneen ilmankosteus on parantunut huomattavasti."

2. Paras makuuhuoneeseen: Ufox HK2

Kotimainen klassikkomalli – hiljainen ja bakteeriton.
ufox-hk2-höyrystävä-ilmankostutin
» Höyrystävä
» Huonekoko 20-50 m²
» Vesisäiliö 5.7 litraa
» Bakteeriton
» Täysin äänetön
Näytä halvin hinta »
Ufox on monelle suomalaiselle tuttu klassikkomerkki jo vuosikymmenien ajalta ja varmasti yksi ensimmäisistä mielikuvista, joka syntyy kun puhutaan ilmankostuttimista. Laite on helppokäyttöinen, laadukas ja pitkäikäinen, sekä niiden valmistus tapahtuu kotimaassa – Jyväskylässä.

HK2 on Ufoxin pienempi ilmankostutin – valittavana on myös U3S, joka sopii paremmin isompiin tiloihin, kuten toimistoihin.

Huoneilman kosteutus tapahtuu bakteerittomasti ja laite saavuttaa sopivan ilmankosteuden nopeasti, sekä äänettömästi. Äänettömyys on myös erinomainen ominaisuus, varsinkin jos tarkoituksenasi on asettaa ilmankostutin makuuhuoneeseen.

Vesisäiliön tilavuus on 5.7 litraa ja se sopii parhaiten 20-50 m² kokoisiin tiloihin.

Laite on varusteltu automaattisella virrankatkaisulla vesisäiliön tyhjentyessä, mutta muuten siitä ei löydy erillisiä säätömahdollisuuksia, joka on hyvä ja huono asia – vähemmän kuluvia osia, mutta myös vähemmän mahdollisuuksia säätää laitteen toimintaa.

Yhteenveto

Erinomainen kotimainen valinta, tehokas huoneilman kosteutus, sekä laadukas ja pitkäikäinen tuote. Jos haluat, että kostuttajastasi löytyy säätömahdollisuuksia, niin ei välttämättä paras valinta sinulle.

Kokemuksia Ufox HK2 käyttäjiltä

"Helppokäyttöinen ja toimiva laite, sekä tärkein ominaisuus eli kotimainen."

3. Paras ilmankostutin isoon tilaan: Ufox U3S

Kotimaisen Ufoxin isoon tilaan tarkoitettu ilmankostutin.
ufox-u3s-höyrystävä-ilmankostutin
» Höyrystävä
» Huonekoko 20-100 m²
» Vesisäiliö 5.1 litraa
» Bakteeriton
» Täysin äänetön
» Loiskeritilä

Plussat

+ Hiljainen ja tehokas
+ Kotimaista tuotantoa
+ Bakteeriton

Miinukset

- Koko
Näytä halvin hinta »
Ufox U3S on kotimaisen Ufoxin valmistama höyrystävä ilmankostutin, joka on HK2 mallin isompi versio.

Laitteesta löytyy viiden litran vesisäiliö ja sen höyryntuotto vaihtelee 100 – 400 ml/tunti välillä.

Äänettömyys tekee siitä hyvän valinnan varsinkin makuuhuoneeseen, mutta kokonsa puolesta sille voi olla vaikea löytää sieltä sopivaa paikkaa.

Huoneilman kosteutus tapahtuu tasaisesti, eikä laite jätä valkoista kalkkipölyä tai vesiläikkiä huoneeseen.

U3S on sen verran tehokas, että vesisäiliötä täytyy täydentää noin 2-3 kertaa päivässä jos laite on käynnissä täydellä teholla – eli jos haluat käyttää kostutinta yön yli, niin suosittelemme käyttämään pienempää tehoa.

Laite on lähes huoltovapaa, eikä sitä tarvitse olla puhdistamassa viikottain, toisin kuin joitakin malleja.

Jos siis haluat tukea kotimaista yritystä, sekä hankkia laadukkaan ja pitkäkestoisen ilmankostuttimen, niin U3S on varma valinta.

Ufox U3S kokemuksia

"Ensimmäinen Ufox kesti kymmeniä vuosia, lopulta laitteesen tuli vika ja nyt ostin uuden."

"Paras ilmankostutin jota olen käyttänyt, isäni Ufox on ollut käytössä nyt 15 vuotta."

"Tehokas ja hiljainen, hyvä valinta siis makuuhuoneseen. Hengittäminen helpottunut huomattavasti paremman huoneilman kosteuden ansiosta."

4. Beurer LB88 - ilmankosteuttaja

Beurer LB88 ilmankostuttimessa yhdistyvät älykäs sekoitus sekä höyrystävää-, että ultraäänitekniikkaa.
ultraääni-kostutin
» Höyrystävä/ultraääni
» Huonekoko 50 m²
» Vesisäiliö 6 litraa
» Hygrostaatti
» Tuoksutoiminto tuoksuöljyille
» Kalkinpoistotyynyt

Plussat

+ Hiljainen käyntiääni
+ Kalkinpoistotyynyt ja tuoksuominaisuus
+ Hygrostaatti

Miinukset

- Ei voi käyttää höyrystävää toimintoa erikseen
Näytä halvin hinta »
LB88 soveltuu parhaiten noin 48 m² kokoisille huoneille ja huoneilman kosteutus tapahtuu kuuden litran vesisäiliön ja 550 ml/tunti höyryntuoton avulla – vaikka höyryntuoton määrä on suhteellisen korkea, niin laitteen käyntiääni on silti erittäin hiljainen.

Automaattinen virrankatkaisu katkaisee virran kun vesitankki on tyhjä, ei siis huolta vaikka tankki pääsisi tyhjentymään työpäivän aikana.

Mukana tulee 15 kappaletta hajustetyynyjä ja 15 kappaletta kalkinpoistotyynyjä. Voit lisätä hajustetyynyihin erilaisia tuoksuöljyjä ja tehdä huoneilmastasi raikkaan tuoksuisen.

Kalkinpoistotyynyjen avulla poistat hanaveden mukana kulkeutuvaa kalkkia ja pidennät laitteen elinikää.

Puhdistus on helppoa ja paketin mukana tulee puhdistussarja, joka helpottaa työtä entisestään.

Mallista ei löydy hygrostaattia, mutta kuten jokaiseen muuhunkin malliin, niin myös tähän on mahdollista ostaa erillinen pistorasiaan liitettävä kosteudensäätäjä.

Yhteenveto

LB88 avulla huoneilman kosteustaso nousee tasaisesti ja mukana tulevien hajustetyynyjen avulla saat kaupan päälle miellyttävän tuoksuisen huoneilman. Ota kuitenkin huomioon, että jos tarkoituksenasi on ostaa höyrystävä kostutin, niin tässä mallissa ei ole mahdollisuutta käyttää höyrystävää tekniikkaa erikseen, vaan ainoastaan ultraäänen kanssa.

Beurer LB88 kokemuksia

"Tehokas ja hyvä, miinusta hieman hankalasta veden lisäämisestä."


"Teho on erinomainen verrattuna muihin saman hintaluokan malleihin, säätömahdollisuuksia paljon ja plussaa tuoksuöljy-ominaisuudesta."

5. Stadler Form Eva Little - ilmankostutin

Tyylikäs ja pieni, mutta tehokas.
stadler-form-eva-little
» Ultraääni
» Huonekoko 50 m²
» Vesisäiliö 4 litraa
» Hygrostaatti
» Kosteuden ylläpito
» Viisi tehoa
» Yötila

Plussat

+ Hiljainen yötila
+ Hygrostaatti
+ Helposti täytettävä vesisäiliö

Miinukset

- Ei tuoksutoimintoa
Näytä halvin hinta »
Stadler Form on sveitsiläinen kodinkoneisiin erikoistunut yritys, jonka missiona on kehittää käyttökelpoisia ja tyylikkäitä laitteita parantamaan huoneilman laatua.

Eva Little on nimensä mukaisesti pieni ultraääni ilmankostutin, joka on kuitenkin samalla tyylikäs ja tehokas.

Laite kosteuttaa huoneilman vapauttamalla sumua ilmaan tasaisesti ja laajalle alueelle aina 50 m² kokoisiin huoneisiin saakka.

Huoneilman kosteus ei pääse nousemaan liian ylös laitteen sisällä olevan hygrostaatin ansiosta – se mittaa huoneilman kosteuden ja säätää sen asettamaasi arvoon väliltä 30 – 75 %.

Eva Little on hiljainen ja lähes äänetön kostuttaja, sekä siitä löytyy mahdollisuus sammuttaa kaikki valot, joten se sopii loistavasti esimerkiksi makuuhuoneeseen.

Yhteenveto

Eva Little on hyvä ja monipuolinen ilmankostutin pienille ja keskisuurille huoneille. Modernit ominaisuudet, kuten yötila ja hygrostaatti tekevät käyttämisestä helppoa ja laitteen tyylikäs ulkomuoto sopii hyvin kodin sisustukseen.

6. Philips Series 2000

Philips Series 2000 -ilmankostutin muuttaa kuivan sisäilman optimaaliseen kosteustasoon ja myös pitää sen siinä.
philips-ilmankostuttaja
» Luonnollinen haihdutus
» Huonekoko 45 m²
» Vesisäiliö 2 litraa
» Automaattinen virrankatkaisu & ajastin
» Bakteereja poistava NanoCloud-teknologia

Plussat

+ Hiljainen yötila
+ NanoCloud-teknologia
+ Varusteltu ajastimella

Miinukset

- Pieni vesisäiliö
Näytä halvin hinta »
Laitteen virtaviivainen ja kompakti ulkomuoto sopii täydellisesti lähes joka kotiin.


Valittavanasi on kolme eri kosteustasoa:

40 %
50 %
60 %

Ajastimen avulla pystyt laittamaan laitteen päälle joko yhden, neljän tai kahdeksan tunnin ajaksi.

Kostuttimessa hyödynnetään NanoCloud-teknologiaa joka perustuu luonnolliseen haihdutusprosessiin – kuiva ilma imetään ensin sisään, ilmaan lisätään vesimolekyylejä jonka jälkeen se vapautetaan takaisin huoneilmaan. Vesimolekyylit ovat niin pieniä, että bakteerit eivät pysty levittäytymään ilmaan niiden avulla.

Maksimi huoneen koko, jonka laite pystyy kosteuttamaan on noin 44 m², eli se sopii loistavasti esimerkiksi isompaan makuuhuoneeseen.

Ilma jakautuu huoneeseen tasaisesti laajalle alueelle, eikä se jätä märkiä jälkiä huoneen pinnoille.

Laitteessa on erillinen hiljainen yötila – melutaso vähenee ja kaikki valot sammuvat, paitsi nopeusasetus.

Vesisäiliö on kooltaan kaksi litraa, eli suhteellisen pieni, mutta riittävä esimerkiksi yhden yön ajaksi. Laite sammuu itsestään, kun vesisäiliö on tyhjä.

Puhdistus on helppoa laitteen muotoilun takia, eikä kalkinpoistolle ole tarvetta, koska lämpölevyä ei löydy.

Yhteenveto

Hyvä valinta jos haluat ilmankostuttimen, joka ei ole höyrystävä tai sumuttava. Laite on helppokäyttöinen, vesisäiliö kestää suunnilleen yhden vuorokauden ja säädöt ovat helpot ja hyvät. Yötila on loistava ominaisuus, varsinkin jos sinulla on tarkoitus laittaa ilmankostutin makuuhuoneeseen.

7. Dyson AM10 ilmankostutin

Philips Series 2000 -ilmankostutin muuttaa kuivan sisäilman optimaaliseen kosteustasoon ja myös pitää sen siinä.
dyson-am10

Plussat

+ Ultraviolettisuodatus
+ Tyylikäs muotoilu
+ Toimii ilmanviilentäjänä kesänä

Miinukset

- Hinta
Näytä halvin hinta »
Dysonin tuotteet ovat usein kalliimmasta päästä ja joissakin tapauksissa hinnalle saa myös erinomaisen vastineen, mutta ilmankostuttimissa heillä tuntuu olevan vielä parantamisen varaa.

Laite toimii hyvin siinä mihin se on tarkoitettukkin, eli huoneilman kosteuttamiseen, sekä sen kosteusmittari on yksi markkinoiden tarkimmista. Yksi laitteen huonoista puolista liittyy veden vaihtamiseen, jota kostuttimissa pitää tehdä usein – varsinkin jos tankin tilavuus on kolme litraa.

Vaihtaaksesi veden Dyson AM10:ssä sinun täytyy ensin ottaa vesitankin päällä oleva osa joka ottaa ilmaa sisään laitteeseen ja vasta sitten pääset käsiksi itse tankkiin.

Laitteesta löytyy toki myös hyviä puolia ja useita ominaisuuksia kuten:

» Ultravioletti -puhdistusteknologia
» Astma- ja allergiaystävällinen -sertifikaatti
» Kesällä laite viilentää huoneilmaa
» Pitkä toiminta-aika, jopa 18 tuntia
» Hiljainen toiminta ja tarkka kosteusmittari

Jos haluat hyvän ja toimivan ilmankosteuttajan tyylikkäällä ulkomuodolla, eikä korkeampi hinta haittaa sinua niin Dyson AM10 on varmasti hyvä valinta.

Dyson AM10 kokemuksia

"Olen yrittänyt paria muuta ilmankostutinta ennen Dysonia, molemmat oli alle 80€. Olin skeptinen hinnan suhteen, mutta tähän mennessä täysin tyytyväinen laitteeseen."

"Hyvä ilmankostutin, hinta vähän korkea ja kerran kuukaudessa pitää huoltaa."

Usein kysytyt kysymykset ilmankostuttimista

Miten ilmankostutin toimii?

Ilmankostutin lisää kosteutta huoneeseen lievittäen kuivan sisäilman aiheuttamia oireita.
Oireisiin kuuluvat muun muassa kuivuneet limakalvot, tukkoinen nenä, kuiva iho sekä ärtyisät silmät.
Ilmankostuttimet ovat suosittuja varsinkin talvella, kun sisäilman kosteus laskee ja kuivan ilman oireet alkavat tulemaan esiin.

Puhdistaako ilmankostutin huoneilmaa?

Kostuttimet eivät puhdista huoneilmaa, vaan nimensä mukaisesti niiden tehtävänä on huoneilman kosteutus. Ilmanpuhdistimet ovat erillisiä laitteita ja niiden tehtävänä on ilman puhdistus.

Mikä on markkinoiden paras ilmankostutin?

Se riippuu kenen näkökulmasta asiaa katsotaan – käyttötarkoituksia on useita. Pieni ilmankostutin hyvällä hinta-/laatusuhteella on Wilfa HU -4W ja jos taas tarvitset kostutinta isompaan huoneeseen, niin hyvä vaihtoehto on Ufox U3S.

Minkätyyppinen ilmankostutin on paras kuivalle nenälle?

Kuivalle nenälle sopivat niin höyrystävät- kuin ultraääni ilmankostuttimet, mutta Allergia-, Iho- ja Astmaliitto ry suosittelee käyttämään höyrystäviä malleja.

Aiheuttaako ilmankostutin hometta?

Ilman säännöllistä puhdistusta on homeen kasvulle olemassa korkeampi mahdollisuus. Höyrystävät ilmankostuttimet eivät ole alttiita homeen kasvulle, koska ne kuumentavat veden prosessin aikana. Muista puhdistaa laitteesi säännöllisesti, oli se sitten höyrystävä tai ultraääninen.

Voinko laittaa tuoksuöljyä ilmankostuttimeen?

Jos mallisi on varusteltu erillisellä lokerolla, johon on mahdollista laittaa hajustetyyny niin kyllä voit. Laita tuoksuöljyä tai eteeristä öljyä hajustetyynyyn ja tyyny lokeron sisään.
Copyright © 2020. Kodinkoneopas.com