Paras bluetooth-kaiutin 2021 | Langattomat kaiuttimet vertailussa

Tässä ovat vuoden 2021 parhaat bluetooth-kaiuttimet jokaiseen tilanteeseen ja budjettiin.

parhaat-bluetooth-kaiuttimet-vierekkäin

Mikä on markkinoiden paras bluetooth-kaiutin tällä hetkellä?

Kysymykseen ei ole yhtä oikeaa vastausta, vaan se vaihtelee käyttäjän omien tarpeiden mukaan. 

Ryhdytään siis selvittämään mikä bluetooth kaiutin on paras juuri sinulle.

Kaiuttimen löytämisen ei loppujen lopuksi tarvitse olla niin vaikeaa, mutta se voi olla hämmentävää, kun saatavilla on lukuisia erilaisia ominaisuuksia ja malleja.

Tämän artikkelin avulla opastamme sinua löytämään parhaan, juuri sinun tarpeisiisi sopivan bluetooth-kaiuttimen.

Miten valita paras bluetooth-kaiutin omien tarpeidesi mukaan?

Mihin kiinnittää huomiota vertailua tehdessä? Kiinnittämällä seuraaviin asioihin huomiota, löydät helposti hyvän bluetooth-kaiuttimen, joka kestää parhaimmillaan jopa 3-6 vuotta.

1. Akunkesto

Yksi tärkeimmistä asioista, joihin on syytä kiinnittää huomiota ennen bluetooth-kaiuttimen ostamista, on akunkesto.

Kaikki kaiuttimet eivät ole tasavertaisia, joidenkin mallien akunkesto on huippuluokkaa ja toisten taas ei. Akunkesto on siis ensimmäinen asia mihin sinun tulisi kiinnittää huomiota, ellet sitten etsi bluetooth-kaiutinta kotikäyttöön.

Keskimäärin täyteen ladattu bluetooth-kaiutin kestää noin 10 tuntia, mutta jotkut mallit tarjoavat aina yli 24 tuntiin asti kuunteluaikaa.

2. Ääni

Toinen asia on kaiuttimen tuottama ääni. Kaikki kaiuttimet ovat erilaisia, toiset on tehty diskantteja varten ja toiset bassoa varten. Mieti siis missä aiot käyttää kaiutinta. Jos käytät sitä puistossa tai takapihallasi, valitse kaiutin, jossa on hyvä basso. Jos taas käytät sitä juhlissa tai kotona, valitse kaiutin, jossa on paljon diskantteja.

3. Hinta

Mitä bluetooth-kaiuttimen hintaan tulee, niin yleensä saat sitä mitä maksat, mutta poikkeuksiakin löytyy. On myös hyvä ottaa huomioon, että paras bluetooth-kaiutin vaihtelee henkilöiden välillä. Nykypäivänä kaiutinvalmistajien kilpailu alkaa olla sen verran kovaa, että hinnat myös ovat suhteellisen alhaalla. Hyvä bluetooth-kaiutin ei siis välttämättä maksa useita satoja euroja tänä päivänä.

4. WiFi vai Bluetooth?

Ei ehkä ratkaisevin tekijä kaiuttimen valinnassa, mutta hyvä pitää mielessä. Jos tarkoituksenasi on käyttää kaiutinta pelkästään kotonasi, niin suosittelemme miettimään olisiko WiFi-kaiutin sittenkin ehkä parempi valinta sinulle? WiFi-kaiuttimet yhdistyvät kotisi langattomaan verkkoon ja käyttää virtalähteenä pistorasiaa.

Bluetooth-kaiutin toki voi sopia hyvin myös sinulle, vaikka käyttäisitkin sitä vain kotonasi. Kaiutinta on helppo ja mukava ohjata puhelimen avulla.

Markkinoilta löytyy myös korkeamman hintaluokan malleja, josta löytyvät sekä WiFi, että Bluetooth.

5. Koko ja liikuteltavuus

Kaiuttimet eroavat toisistaan liikuteltavuuden ja koon puolesta hyvinkin paljon. Kaikista kokoluokista löytyy laadukkaita malleja hyvällä äänentoistolla. On myös hyvä ottaa huomioon, vaikka kaiuttimen ääni ei kuuluisikaan seinänaapuriin asti, niin se ei tarkoita, että kyseessä olisi huono malli.

Mieti siis haluatko kaiuttimen joka on pienikokoinen ja helposti liikuteltavissa vai kenties jonkun järeämmän, joka taas ei kulkeudu mukanasi yhtä vaivattomasti.

6. Vedenkestävyys

Kaikista bluetooth-kaiuttimista löytyy IPX-luokitus, joista yleisin on IPX7. Kaiuttimesta löytyvä IPX7-merkintä tarkoittaa, että laite on vedenkestävä yhteen metriin asti 30 minuutin ajan.

Vaikka kaikista malleista merkinnät löytyvätkin, niin ehdoin tahdoin niitä ei kannata veteen upottaa. Mutta jos liikut paljon vesistöjen lähistöllä tai esimerkiksi uimarannalla, niin valitse bluetooth-kaiutin, joka on varusteltu vähintään IPX7-merkinnällä.

7. Kestävyys

Kaiuttimen valmistuksessa käytettyjen komponenttien laatu on yhtä tärkeässä roolissa kuin äänentoisto tai akunkesto. Mitä iloa on ostaa satojen eurojen laite, jos se hajoaa ensimmäisen tippumisen jälkeen?

Valitse siis kaiutin, jonka kanssa voit kuunnella musiikkia ilman pelkoa hajalle menemisestä.

8. Ulos- ja sisääntulot

Parhaimmista kaiuttimista löytyvät tulot ja lähdöt eri käyttötarkoituksiin. Kiinnitä laitteen liitäntöihin siis huomiota mikäli haluat yhdistää kaiuttimen televisioosi musiikin kuuntelua tai elokuvien katsomista varten.

Hienoa! Sinulla on nyt hyvät lähtökohdat lähteä seuraavaksi tutkimaan alapuolelta löytyvää bluetooth-kaiutin vertailua jonka avulla löydät sinulle sopivimman mallin.

Parhaat bluetooth-kaiuttimet 2021

1. Paras bluetooth-kaiutin alle 80€: JBL Flip 5 

JBL Flip 5 on edullinen langaton kaiutin, joka on varusteltu hintaansa nähden laadukkaalla äänentoistolla.

mustan-värinen-jbl-flip-5-bluetoothkaiutin

› Akunkesto: 12 tuntia
› Paino: 0.54 kg
› Vedenkestävyys: IPX7
› AUX-in: Ei
› Vahva basso

Plussat

+ Edullinen hinta ja laadukas ääni
+ Vahva basso
+ Yhdistäminen muihin JBL-kaiuttimiin

Miinukset

- Ei AUX-liitäntää

Näytä halvin hinta

Kokemuksia JBL Flip 5 käyttäjiltä

"Bassovaste ja akunkesto on parempi kuin edeltäjässä, äänenlaatu on loistava ja hinta alhainen. Kaiuttimen äänenvoimakkuus on myös todella kova, joudun pitämään sitä 25% tasolla. Kaikinpuolin loistava kaiutin, suosittelen!"

JBL Flip 5 on hyvä valinta sinulle joka toivot, että kaiutin on kannettava, kulkee helposti mukana paikasta toiseen äänenlaatua unohtamatta.

Alle 100 euron markkinahinnalla hinta-/laatusuhde kohtaa tämän mallin kohdalla hyvin.

Flip 5 on IPX7-vesitiivis, eli kaiutin kestää upottamisen yhden metrin syvyyteen 30 minuutin ajaksi.

Kaiuttimen lataus tapahtuu USB-C portin kautta 2.5 tunnissa ja akunkestoa laitteelta löytyy 12 tuntia.

Mukana tulee käteen laitettava ranneke, joka helpottaa laitteen kuljettamista liikkuessasi.

Äänenlaatu on todella laadukas kun ottaa huomioon kaiuttimen hinnan – basso kuulostaa hyvältä, eikä ollenkaan säröiseltä, kuten joissakin halvemmissa kaiuttimissa on tapana.

PartyBoostin avulla pystyt liittämään kaiuttimen toiseen kaiuttimeen joka on varusteltu myös PartyBoost-toiminnolla.

Jos sinua ei haittaa AUX-liitännän puute, niin JBL Flip 5 tarjoaa laadukasta äänentoistoa alle 100 eurolla.

Jos etsit bluetooth-kaiutinta pidemmällä akunkestolla, niin tutustu alapuolelta löytyvään JBL Charge 4 kaiuttimeen.

2. Paras kannettava bluetooth-kaiutin: JBL Charge 4

Paras langaton kaiutin alle 100€ hintaluokasta on 20 tunnin akunkestolla varusteltu JBL Charge 4.

testivoittaja-bluetooth-kaiutin-2

› Akunkesto: 20 tuntia
› Paino: 0.95 kg
› Vedenkestävyys: IPX7
› AUX-in: Kyllä
› Bassopainotteinen
› Akkupankki: Kyllä

Plussat

+ Hyvä ääni ja edullinen hinta
+ Kestävä ja helposti liikuteltavissa
+ Pitkä akunkesto ja mahdollisuus käyttää akkupankkina

Miinukset

- JBL-sovellus vaatii GPS-sijaintia toimiakseen

Näytä halvin hinta

JBL Charge 4 on paras langaton kaiutin alle 100€ hintaluokasta. Kaiutin on varusteltu IPX7-luokituksella ja sopii siis erinomaisesti vaikkapa nostattamaan tunnelmaa märkiinkin tilaisuuksiin. Loistavan äänenlaadun lisäksi kaiuttimesta löytyy jopa 20 tuntia kuuntelua kestävä akku.

Kaiuttimen basso kuulostaa hyvältä jopa nirsommillekkin kuuntelijoille, tosin kokonsa takia sitä on rajoitettu alemmalle tasolle.

Hintaansa nähden JBL Charge 4 tarjoaa yllättävän paljon erilaisia ominaisuuksia. Vedenkestävyyden lisäksi Charge 4:stä löytyy mahdollisuus käyttää kaiutinta akkupankkina. Voit siis ladata USB-portin kautta myös muita laitteita, kuten puhelintasi.

Vertailu ensimmäinen kaiutin Flip 5 on ominaisuuksiltaan kevyempi ja hieman halvempi, mutta Charge 4:n vahvarakenteinen muotoilu sekä loistava akunkesto tekevät siitä hyvän valinnan mökille, kotiin tai vaikkapa piknikille.

Kokemuksia JBL Charge 4 käyttäjiltä

"Laadukkaan tuntuinen ulkomuoto ja loistava ääni!
Ei yhdisty automaattisesti uudelleen, kun menet kantaman ulkopuolelle ja palaat takaisin kantama-alueelle. Akun merkkivalo näyttää varaustason vain, kun laite kytketään päälle. Sen jälkeen akun varaustaso näkyy, kun pysäytät, toistat tai vaihdat kappaletta."

3. Paras matkakaiutin: JBL Boombox

JBL Boombox on pitkällä akunkestolla ja kestävällä ulkokuorella varusteltu matkakaiutin.

jbl-boombox-kaiutin

› Akunkesto: 24 tuntia
› Paino: 5.2 kg
› Vedenkestävyys: IPX7
› AUX-in: Kyllä
› Akkupankki: Kyllä

Plussat

+ Akunkesto
+ Monikäyttöinen ja kestävä
+ Akkupankkina toimiminen

Miinukset

- Hinta

Näytä halvin hinta

Kokemuksia JBL Boombox käyttäjiltä

"Toivottavasti tämä arvostelu on hyödyllinen niille, jotka yrittävät valita Xtreme 2:n ja Boomboxin väliltä. Pidän bassopitoisesta musiikista, joten ostin ensin kaksi Xtreme 2:ta. Vaikka Xtreme on vankka ja laadukas kaiutin, en ollut tyytyväinen sen tehoon ja mataliin taajuuksiin. Palautin Xtreme 2:t ja ostin Boomboxin ja voin sanoa, että Boomboxin pelkkä äänenvoimakkuuden taso ja basso ovat aivan eri luokkaa."

Hintansa puolesta JBL Boombox ei ole halvimmasta päästä, mutta se sisältää joitakin vaikuttavia ominaisuuksia, kuten 20 000mAh akku jonka avulla pystyt kuuntelemaan musiikkia jopa 24 tuntia ilman latausta.

Kaiutin on ulkomuodoltaan isokokoinen, mutta päältä löytyy kahva joka helpottaa kantamista huomattavasti. Kahvan alta löytyy nappeja joiden avulla voit vaihtaa kappaleita ja yhdistämään kaiuttimen muihin Connect+ kaiuttimiin. Kaiuttimen takapuolelta löytyy kaksi USB-porttia, AUX-portti ja microUSB-portti, eli voit ladata esimerkiksi kahta puhelinta samalla.

Äänenlaatu on hyvä ja valtitavanasi on kaksi eri tilaa: yksi sisäkäyttöön ja toinen ulkokäyttöön.

Ulkokäyttötilassa äänentoisto nostaa alataajuksia, joka korostaa erityisesti keskibassoa.

Jos rahasta ei ole pulaa, niin voit luoda melko vaikuttavan systeemin yhdistämällä useamman Boombox-kaiuttimen.

JBL Boombox on tehokas ja hyvä bluetooth-kaiutin, mutta kaukana parhaasta.

4. Marshall Kilburn 2

Kannettava bluetooth-kaiutin pitkällä akunkestolla.

marshall-kilburn2-kaiutin

› Akunkesto: 20+ tuntia
› Paino: 3 kg
› Vedenkestävyys: IPX2
› AUX-in: Kyllä

Plussat

+ Säädettävät basso-/diskanttinapit
+ Pikalataus-toiminto
+ Hyvä ääni

Miinukset

- Hinta

Näytä halvin hinta

Kilburn II on Marshallin suunnittelema langaton matkakaiutin musiikin ystäville. Kaiuttimessa on useita eri ominaisuuksia, mukaan lukien sisäänrakennettu vahvistin, sekä analogiset säätönapit bassolle ja diskantille.

Kaiutin on kokonsa puolesta langattomien kaiuttimien keskiluokkaa ja se kulkee helposti mukanasi remmin avulla, mutta se on liian iso esimerkiksi reppuun laitettavaksi. Kokoonsa nähden laitteesta lähtee tosin yllättävän paljon ääntä ja säädettävät basso-ja diskanttinapit ovat iso plussa.

Kilburn 2 IPX2 luokitus on hieman pettymys tämän hintaluokan kaiuttimelle. Laite on siis suojattu ainoastaan yläpuolelta tippuvalta vedeltä laitteen ollessa pienessä kulmassa. Kaiutinta voi siis käyttää tihkusateessa, mutta esimerkiksi uima-altaalla tai kovassa vesisateessa ei.

Hintaansa nähden kaiuttimen ominaisuudet eivät päätä huimaa, mutta pitkä akunkesto korvaa hieman puuttuvia ominaisuuksia.

Yhteenveto

Yhteenvetona voidaan todeta, että Kilburn 2 on näppäränkokoinen matkakaiutin tasapainoisella ja laadukkaalla äänentoistolla, joka sopii niin arkikäyttöön kuin erilaisiin juhlatilaisuuksiin.

Kaiutin voi olla hyvä valinta sinulle jos olet rock-musiikin ystäviä. Jos kuitenkin olet enemmän bassopainotteisen musiikin kuuntelijoita, niin suosittelemme katsomaan muita kaiuttimia.

Myös laitteen hinta on hieman arveluttava, vertailun aiemmat mallit ovat esimerkiksi parempaa vastinetta rahallesi.

5. Bose Soundlink Micro

Älä anna Soundlink Micron pienen koon hämätä.

bose-soundlink-micro-pieni-bluetooth-kaiutin

› Akunkesto: 6 tuntia
› Paino: 0.29 kg
› Vedenkestävyys: IPX7
› AUX-in: Ei

Plussat

+ Pieni koko ja voimakas ääni
+ Kuljettaminen onnistuu vaivatta
+ Kestävä

Miinukset

- Akunkesto

Näytä halvin hinta

Pieni bluetooth-kaiutin tuo mukanaan yleensä epämieluisia ominaisuuksia, kuten heikon äänenlaadun. Bosen Soundlink Microssa tästä ongelmasta ei ole tietoakaan.

Kaiuttimen kuljettaminen ei vaadi käyttäjältä mitään ja elastinen remmi tekee siitä helposti kiinnitettävän esimerkiksi pyörän tankoon.

Soundlink Micro sopii erityisesti ihmisille jotka tykkäävät ulkoilusta, oli se sitten pyöräilyä tai vaikkapa patikointia.

Vedenkestävä IPX7 luokitus yhdistettynä helppoon kuljettamiseen tekee Soundlink Microsta täydellisen kaiuttimen henkilöille, jotka tykkäävät ulkoilla säässä kuin säässä musiikista nauttien.

Jos haluat pienikokoisen bluetooth-kaiuttimen joka kulkee mukanasi vaivattomasti paikasta toiseen, niin Soundlink Micro voi olla hyvä vaihtoehto sinulle.

Löytyikö kiinnostavia malleja? Älä huolehdi jos ei, sillä tulemme päivittämään listaa lähiaikoina!

Jos haluat lisää apua bluetooth-kaiuttimen valinnassa, niin voit vilkaista JBL:n vinkit kaiuttimen ostoon.

Copyright © 2020. Kodinkoneopas.com