Paras älykello 2021 | Äly ja urheilukellot vertailussa

Älykellon valitseminen voi olla hankalaa. Vaihtoehtoja löytyy lähes loputtomasti, miten siis on mahdollista tietää mikä niistä on paras juuri sinulle?

parhaat-älykellot-vierekkäin

Miten valita paras älykello? Näin valitset sopivan kellon itsellesi

Aloitetaan miettimällä mikä sinulle on tärkeintä kellossa. Mitkä ominaisuudet ovat niitä, mitä käyttäisit eniten?

Onko sinulle älykellossasi tärkeintä tyyli, tekniset ominaisuudet ja kustomoitavuus vai urheilulliseen elämäntyyliin sopivat terveystoiminnot? Kenties haluat kellon, jossa yhdistyvät kaikki kolme?

Kun tiedät mitä haluat älykelloltasi, sopivan mallin löytäminen helpottuu huomattavasti. Esimerkiksi: Jos tiedät että Instagramista tai Facebookista saapuvat ilmoitukset ovat tärkeä osa päivittäistä rutiiniasi, valitse kello, jossa on hieman isompi näyttö sekä hyvät kosketusnäyttöominaisuudet.

Jos taas haluat kellon, joka näyttää sykkeesi, askeleesi sekä toimii apuna fitness -harrastuksessasi, ei näyttöön kannata panostaa, vaan sinulle sopii malli, jossa ovat kehittyneemmät anturit kehosi toimintojen mittaamiseen. 

Jos haluat kellon pelkästään sykkeen mittaamista varten, niin suosittelemme tutustumaan Polarin uuteen sykesensoriin täältä.

Älykello vai urheilukello, kumman haluat?

Laitteet näyttävät ja toimivat hyvin samankaltaisesti, mutta toinen on älykello ja toinen urheilukello. Se, mitä pidät ranteessasi, riippuu mieltymyksistäsi, joten kerromme, mikä tekee näistä kahdesta laitteesta erilaisia.

Urheilukelloja käyttävät yleensä urheilijat, sillä kellojen antama palaute voi auttaa ehkäisemään loukkaantumisia harjoittelun tai kilpailun aikana. Tämäntyyppisissä kelloissa on usein sykemittarit, GPS-seuranta ja reaaliaikaiset valmennusominaisuudet, joiden avulla käyttäjä näkee, miltä hänen suorituskykynsä näyttää ajan mittaan. Lisäksi urheilukellot ovat yleensä vedenkestäviä tai vedenpitäviä, jotta ne kestävät ankaria tai märkiä olosuhteita.

Kun valitset älykellon, saat kaikki älypuhelimesi ominaisuudet ilman, että sinun tarvitsee kantaa puhelinta mukanasi. Älykelloissa on kosketusnäyttö ja sovelluksia, joiden avulla käyttäjät voivat tarkistaa sähköpostin, soittaa puheluita ja vastata tekstiviesteihin ottamatta älypuhelinta esiin. Voit ladata älykelloosi sovelluksia ja musiikkia, joten voit lähteä lenkille tai harrastaa liikuntaa ilman huolta siitä, että kadotat puhelimesi samalla.

Sinun on myös mietittävä, miltä haluat kellosi näyttävän. Urheilukellot ovat yleensä hihnattomia ja virtaviivaisia, jotta ne eivät ole tiellä juoksun ja uinnin kaltaisissa toiminnoissa.

Älykellojen hihnat on puolestaan suunniteltu ulkonemaan. Niissä on yleensä metalli-, nahka- tai kumihihnat, jotka sopivat mihin tahansa asuun. Kellon pinta voi myös vaihdella suuresti riippuen siitä, onko kyseessä urheilukello vai älykello.

Kellon kotelo on toinen huomioon otettava tekijä. Jotkin urheilukellot on valmistettu kevyistä materiaaleista, jotta ne istuvat ranteessasi painamatta sitä, kun taas toisissa kelloissa on tukeva rakenne, joka kestää kaikenlaista toimintaa. Urheilukellojen akut on suunniteltu pikalataukseen, joten sinulla on runsaasti aikaa ennen kuin sinun tarvitsee ladata ne.

Yhteensopivuus - valitse älykello joka toimii puhelimesi kanssa

Älykello voi olla mahtava, mutta kallis sijoitus. Yksi tärkeimmistä asioista kelloa valittaessa on varmistaa kellosi yhteensopivuus puhelimesi kanssa. Koska älypuhelin on luultavasti iso osa arkeasi, on tärkeää, että kellosi ja puhelimesi pelaavat saumattomasti yhteen. Jos älykellon ja puhelimen välillä on toimiva yhteys, sinulla on mahdollisuus helpottaa arkeasi, ja tehdä elämästäsi mukavampaa.

Jos omistat iOS käyttöjärjestelmällä varustellun puhelimen, niin sinun täytyy valita malli, joka on iPhone yhteensopiva ja jos taas omistat Android-puhelimen, niin luonnollisesti haluat valita kellon joka on Android-yhteensopiva.

On tärkeää ottaa huomioon, että älykellon täytyy tulevaisuudessa olla yhteensopiva myös mahdollisten uusien markkinoille tulevien puhelimien kanssa, sillä et halua sijoittaa laitteeseen, joka ei palvele sinua enää muutaman vuoden kuluttua. Tämän takia kannattaa sijoittaa malliin, joka on yhteensopiva mahdollisimman monen laitteen kanssa. 

Käyttäjäystävällisyys

Älykellon käyttäjäystävällisyys on suuressa roolissa, vaikka sen määrittäminen voi olla hieman vaikeaa. Näytön tulisi olla kirkas, tarpeeksi iso sekä näyttää tietoja jotka ovat olennaisia sinulle. Retina näytöllä varustellut mallit ovat hyvä valinta, jos käytät kelloasi ulkona suhteellisen paljon.

Koko

Älykellon koko on myös yksi tärkeimmistä asioista mihin kiinnittää huomiota. Sinun pitäisi pystyä helposti liu'uttamaan kello käsivarteen ilman, että joudut kamppailemaan minkään kanssa. Näytön pitäisi myös olla tarpeeksi isokokoinen ja kirkas, jotta sitä voi katsoa rasittamatta silmiä.

Sovellukset - mitkä ovat parhaat sovellukset?

Aivan kuten älypuhelinta hankittaessa, erilaisten applikaatioiden, eli sovellusten, saatavuus älykelloosi on avainasemassa.

Varmista, että harkitsemasi kello tukee juuri niitä sovelluksia, joita haluat käyttää. Halvimmat mallit tukevat vain tietynlaisia sovelluksia, kun taas useat hieman hintavammat mallit mahdollistavat todella laajan kirjon erilaisia sovelluksia.

Erilaisille käyttäjille suunnatut älykellot tarjoavat erilaisiin tarpeisiin sopivia sovelluksia. Jos haluat laitteesi toimivan pääasiassa urheilun apuvälineenä, valitse sellainen laitevalmistaja, jonka kelloihin saa asennettua mahdollisimman monta erilaista urheiluun tarkoitettua sovellusta.

Jos taas haluat seurata useita erilaisia sosiaalisen median sovelluksia, valitse sosiaalisen median ilmoituksiin sopeutuva kello. Laitevalmistajat kohdentavat valmistamiaan älykelloja erilaisille kuluttajille, joten älä pelkää kysyä juuri sinun persoonaasi soveltuvaa laitetta!

Älykello vai aktiivisuusranneke?

 Pitäisikö sinun hankkia aktiivisuusranneke vai älykello? Tähän kysymykseen ei ole yksiselitteistä vastausta, vaan vastaus riippuu omista tarpeistasi. 

Jos haluat laitteen, joka kykenee mittamaan urheilusuorituksiasi ja ruumiintoimintojasi, ja jonka voi synkronoida Fitbitin kaltaisten laitteiden kanssa, voi aktiivisuusranneke olla oikea vaihtoehto sinulle. 

Jos sen sijaan haluat laitteeseesi lisää toimintoja, kuten ilmoituksia viesteistä tai erilaisia sovelluksia, niin älykello on sinulle parempi vaihtoehto.

Haluatko mahdollisuuden lukea ilmoituksia tai soittaa puheluja?

Sähköpostit, tekstiviestit ja erilaiset ilmoitukset ovat jatkuvasti läsnä monen ihmisen arjessa. Älykello voi myös vähentää ruutuaikaasi, sillä näet saapuvat viestit halutessasi heti ranteestasi, eikä sinun täydy avata kännykkääsi jokaisen viestin saapuessa.

Jos siis olet huolissasi siitä, että älykello tuo arkeesi lisää ilmoituksia, viestejä ja stressiä, moni älykellon omistaja vannoo asian olevan juuri päinvastoin! Koska älykellosta viestit voi lukea avaamatta kännykkää, voit jatkaa huoletta päivääsi ilman, että tartut jatkuvasti älypuhelimeesi.

Älykellon avulla kännykän voi jättää huoletta laukunpohjalle. Jos käytät älypuhelintasi pääsääntöisesti viesteihin, sähköposteihin ja sosiaaliseen mediaan, niin älykellon hankinta voi helpottaa elämääsi huomattavasti.

Hinta ja ominaisuudet -  kuinka paljon hyvä älykello maksaa?

Koska markkinoilla olevien älykellojen hinnat vaihtelevat suuresti, sopivaa budjettia voi olla vaikea lyödä lukkoon. Pohdi rauhassa, millaisia ominaisuuksia toivoisit älykelloltasi. 

Halvimmat mallit voivat olla vähemmän kestäviä, ja saattavat vaatia korjauksia tai jopa uuden kellon ostoa suhteellisen lyhyen ajan kuluttua. Kestävät, useilla ominaisuuksilla varustetut kellot ovat tietenkin hintavampia kuin niin sanotut perusmallit, joissa on vain tärkeimmät toiminnot ja ominaisuudet.

 Akunkesto

Kuinka pitkään älykellon akku kestää? Akunkesto vaihtelee mallien ja laitevalmistajien välillä. Useat mallit sisältävät vaihdettavan akun tai pariston, jotta voit ottaa mukaasi varavirtaa silloinkin, kun olet pitkään poissa töpselien äärestä.

Joitakin malleja ladataan USB-piuhalla älypuhelimen tapaan. Muista varmistaa, että valitsemasi laite vastaa omia vaatimuksiasi akunkestolle.

Hienoa! Näiden vinkkien avulla löydät varmasti hyvän älykellon joka tuottaa iloa, sekä toimii apuna arjessasi.

Seuraavaksi voit ryhtyä tutkimaan alapuolelta löytyvää listaa tämän hetken parhaista älykelloista.

Parhaat älykellot 2021

1. Paras älykello: Samsung Galaxy Watch 3

Tämän hetken paras älykello on verenpainemittarilla varusteltu Samsung Galaxy Watch 3 -  täydellinen henkilökohtainen avustaja runsailla ominaisuuksilla.

paras-älykello-samsung-galaxy-watch-3

› Yhteensopivuus: iOS/Android
› Akunkesto: 4-5 tuntia
› Verenpaineenmittaus
› Pulssioksimetri
› Sykemittari

Näytä edullisin hinta →

Samsung Galaxy Watch 3 on markkinoiden paras älykello tällä hetkellä. Kellon suurin kilpailija Apple Watch Series 6 hävisi kilpailun ensimmäisestä sijasta Galaxy Watchin paremman yhteensopivuuden takia.

Galaxy Watch 3 on varusteltu aina päällä olevalla näytöllä, joka kääntyy kätevästi tarvittaessa. Kellosta löytyy ominaisuuksiin nähden yllättävän pitkäkestoinen akku, joka kestää yhdellä latauksella jopa kaksi päivää.

Tyylikkään klassinen ulkomuoto tekee kellosta loistavan valinnan kruunaamaan asukokonaisuuden tilaisuudesta riippumatta.

Ilmoituksiin on helppo pääsy ja jos tykkäät harrastaa kuntoilua, niin harjoitusten seuraaminen onnistuu kellolla kätevästi ilman, että täytyisi kaivaa puhelinta taskusta jatkuvasti.

Vedenpitävyyden (IP68) ansiosta ei myöskään tarvitse huolehtia kellon kestävyydestä lenkkeillessäsi sateessa.

Samsung Galaxy Watch 3 voi olla hyvä älykello sinulle jos:

» Haluat ostaa laadukkaan sekä tyylikkään älykellon joka sopii Android-puhelimeesi.
» Haluat ostaa älykellon joka on varusteltu hyödyllisillä ja monipuolisilla ominaisuuksilla.

Samsung Galaxy Watch 3 ei välttämättä ole paras valinta sinulle jos:

» Et halua käyttää yli 300€ kelloon. Tässä tapauksessa suosittelemme tutustumaan alapuolelta löytyviin malleihin.

Kokemuksia Samsung Galaxy Watch 3:n käyttäjiltä

"Olen omistanut melkoisen määrän älykelloja: kaksi Apple Watchia, yhden Android-kellon (LG Style) ja Samsung Galaxy Watch Active -älykellon (ensimmäinen sukupolvi). Vaikka Apple Watchit ovat hienoja laitteita ja helppokäyttöisiä, minun on sanottava, että nykyinen älykelloni, Samsung Galaxy Watch3 41mm on ollut minulle ylivoimaisesti miellyttävin käyttää."

"Yksi kellon parhaista ominaisuuksista jota käytän yhä enemmän on terveyssovellukset. Sykemittari pulssin tarkistamiseen on melko tarkka, ja kello seuraa hyvin, kuinka monta askelta olen ottanut."

2. Apple Watch Series 6

Apple Watch Series 6 on markkinoiden paras älykello iPhonen omistajalle - Täydellinen valinta kuntoilijoille, jotka haluavat seurata tilastojaan helposti.

apple-watch-series-6

› Yhteensopivuus: iOS / iPhone 6s+
› Akunkesto: 18 tuntia
› GPS
› Sykemittari
› watchOS 7

Näytä edullisin hinta →


Apple Watch Series 6 on markkinoiden paras älykello iPhonen omistajalle. Series 6 on hyvä valinta henkilöille jotka nauttivat kuntoilusta ja haluavat seurata kehittymistään helposti.

Kello on varusteltu tarkalla ja selkeälukuisella Retina LTPO OLED -näytöllä, joka on suojattu safiirikristallilasilla. Näyttö pysyy kirkkaana ja helppolukuisena myös päivänvalossa, ei siis tarvitse olla nostamassa rannetta joka kerta ylös kun tarkistaa paljonko kello on.

Kuntoilijoita saattaa kiinnostaa myös Series 6:n Apple Workout -sovellus, joka tunnistaa automaattisesti harjoitukset sekä tekee kehittymisen seuraamisesta helppoa ja kiinnostavaa.

Apple Watch Series käyttää
watchOS 7 -käyttöjärjestelmää
, eikä ole yhteensopiva Android-puhelimien kanssa, ota tämä siis huomioon. Kello on yhteensopiva ainoastaan iPhone 6:sta ylöspäin olevilla malleilla.

Series 6 tarjoaa jopa 18 tunnin puheajan ja 8 päivän normaalin käyttöajan latausten välillä. Sisäänrakennettujen virranhallintaominaisuuksien, kuten Power Reserve Mode- ja Low Power Mode -tilan ansiosta akunkesto on jopa kolme kertaa pidempi kuin aiemmissa malleissa.

Sovellusten ystäville Apple Watch Series 6 tarjoaa App Storen, josta voit ladata eri sovelluksia kelloosi.

Esimerkkejä hyödyllisistä sovelluksista:

» Strava: kuntosovellus, joka on suunniteltu juoksijoille ja pyöräilijöille
» Carrot Weather: sääsovellus
» Streaks Workout: kuntosovellus kotikäyttöön
» Bear Focus Timer: työskentelyä tehostava sovellus

Apple Watch Series 6:ssa on sisäänrakennettu GPS ja kiihtyvyysmittari, joten pystyt seuraamaan sykettäsi esimerkiksi treenin aikana.

Valittavanasi on jopa 80 erilaista liikuntamuotoa aina kävelystä, juoksusta, pyöräilystä ja uinnista nyrkkeilyyn sekä voimaharjoitteluun. Voit myös käyttää Apple Watch Series 6 -älykelloa musiikin toistamiseen sekä synkronoida lempikappaleitasi suoraan iPhonen musiikkikirjastosta.

Apple Watch Series 6 voi olla hyvä valinta sinulle jos:

» Etsit älykelloa jonka avulla treenitavotteiden seuraaminen on helppoa ja joka motivoi treenaamaan entistä enemmän.

Series 6 ei välttämättä ole hyvä valinta sinulle jos:

» Sinulla on rajallinen budjetti - kello on premium-luokkaa, joten hintakin on sen mukainen.
» Sinulla on Android-puhelin tai iPhone 6:sta vanhempi malli.

Kokemuksia Apple Watch Series käyttäjiltä

"Toistaiseksi kello on kaikkea mitä siltä toivoinkin. En ole koskaan aiemmin omistanut älykelloa. Series 6 kanssa ei tarvitse kantaa puhelinta joka paikassa, hyvä ostos."

"Ostin tämän siinä toivossa, että siitä olisi apua treenien seuraamisessa. Huomasin kuitenkin, että kello ei toimi puhelimeni kanssa koska se on iPhone 6. Oma moka, mutta olkaa tarkkoina."

3. Paras älykello lapselle: Xplora X5 Play

Jos haluat ostaa parhaan älykellon lapsellesi, niin Xplora X5 Play on loistava valinta.

xplora-x5-play-lasten-älykello

Tärkeimmät ominaisuudet
› Yhteensopivuus: iOS/Android
› Akunkesto: 18 tuntia
› GPS
› SOS-toiminto
› Toimii 4G-verkossa puhelimena
› Kamera

Näytä edullisin hinta →

Lasten älykellojen ykkösnimi on palannut uudella värikkäillä mallistoilla ja parannetuilla ominaisuuksilla.

Xplora X5 -lasten älykellossa on GPS-paikannus ja SOS-yhteys, joten voit olla turvallisin mielin, kun tiedät, että lapsesi on turvassa minne ikinä he menevätkään.

Kellosta löytyy myös kahden megapikselin kamera sekä 4G-verkossa toimiva puhelin, eli se toimii samalla lapsesi ensimmäisenä puhelimena.

Jos etsit lapsellesi hyvää älykelloa, niin Xplora X5 Play on varma valinta.

4. Hyvä ja edullinen: Huawei Watch GT 2e

Huawein Watch GT 2e älykellossa yhdistyvät hyvä kestävyys, sekä alhainen hinta.

huawei-watch-gt-2e
› Yhteensopivuus: iOS/Android
› Akunkesto: Kaksi viikkoa
› Kirin A1-prosessori
› AMOLED-kosketusnäyttö
› 4GB muisti musiikille
› Naisten terveysseuranta

Näytä edullisin hinta →

Huawei Watch GT 2e:sta löytyy laaja valikoima hyödyllisiä ominaisuuksia hintaansa nähden.

Kello tarjoaa lukuisia eri harjoitustiloja, jotka sopivat kaikille kuntotasoille aina aloittelijasta kokeeneeseen treenaajaan.

Akunkesto on huipputasoa verrattuna tämän hintaluokan vastaaviin malleihin. Yhdellä latauksella saa jopa 14 päivän akunkeston, joka onkin yksi suurimmista syistä miksi Huawei Watch GT 2e valikoitui vertailun parhaaksi edullisen luokan älykelloksi.

GT 2e:sta löytyy myös vaikuttava joukko terveyteen ja kuntoiluun keskittyviä sovelluksia sekä työkaluja - ja kaikki tämä tyylistä tai mukavuudesta tinkimättä. 

Kellon suunnittelun tavoitteena on ollut valmistaa älykello joka on edullinen sekä hyvä valinta kuntoilijalle. Mielestämme tavoitteessa on onnistuttu kun otetaan huomioon älykellon hinta, sekä ominaisuudet kuten sykkeen- ja unen seuranta sekä GPS.

Huawei Watch GT 2e voi olla hyvä valinta sinulle jos:

» Haluat edullisen älykellon, jolla voit seurata terveyttäsi sekä kuntoasi.
» Haluat älykellon, jonka akunkesto on erinomainen.

Kello ei välttämättä sovi sinulle jos:

» Ranteesi ovat pienikokoiset.
» Haluat käyttää kolmannen osapuolen sovelluksia.

5. Edullinen urheilukello: Amazfit GTR 2 Sport

Amazfit GTR 2 Sport on budjettitietoisen kuluttajan valinta - loistava kuntoiluseuranta yhdistettynä pitkäkestoiseen akkuun. 

amazfit-gtr-2-sport

› Yhteensopivuus: iOS/Android
› Akunkesto: Kaksi viikkoa
› GPS
› AMOLED-näyttö
› Vedenkestävyys: 5ATM
› Musiikin tallennustila ja toisto

Näytä edullisin hinta →

Amazfit GTR 2 Sport on edullinen sekä laadukas urheilukello josta löytyy kaikki tarvitsemasi ominaisuudet murto-osalla muiden merkkien hinnasta. Kello on suunniteltu yksinkertaistamaan elämää ja tekemään yhteydenpidosta entistä helpompaa ilman häiriötekijöitä treenatessasi.

Tyylikkään ulkonäkönsä ja pitkän akunkestonsa ansiosta Amazfit GTR 2 Sport sopii täydellisesti kaikkiin tilaisuuksiin aina kuntosalilta yöelämään. Kello on myös kevyt ja mukava käyttää, mutta pysyy silti samalla uskollisena urheilulliselle estetiikalleen. 

GTR  2 Sport on varusteltu PAI-terveydenarviointijärjestelmä (Personal Activity Intelligence), joka muuntaa algoritmien avulla kaikki monimutkaiset terveys- ja aktiivisuustiedot yhdeksi pistemääräksi, jotta voit ymmärtää fyysisen kuntosi yhdellä silmäyksellä.

Amazfit GTR 2 voi olla hyvä valinta sinulle jos: 

» Etsit älykelloa, jossa on kaikki olennaiset ominaisuudet, mutta joka ei kuitenkaan ole liian kallis.
» Etsit tyylikästä kelloa, jota voit käyttää lähes kaikissa mahdollisissa tilaisuuksissa.
» Etsit mallia joka on iPhone-yhteensopiva.

Kello ei välttämättä sovi sinulle jos:

» Haluat käyttää Spotifya musiikin kuunteluun.

6. Paras juoksijalle: Garmin Vivoactive 4S

Hyvä älykello juoksijalle - taattua Garminin laatua uusilla ominaisuuksilla.

garmin-vivoactive-4s

› Yhteensopivuus: iOS/Android
› Akunkesto: 15 tuntia GPS-tilassa
› Sykemittari
› Spotify, Deezer ja MP3-soitin
› Kalorimittari
› Lämpötila-anturi

Näytä edullisin hinta →

Monista älykelloista löytyy ominaisuuksia, joita et välttämättä tarvitse tai käytä päivittäin. On yllättävän helppoa päätyä tuotteeseen, joka ei sovi omaan elämäntyyliin niin hyvin kuin olisi toivonut.

Garmin Vivoactive 4S on täydellinen älykello juoksijalle ja ihmisille, jotka haluavat elää aktiivista elämäntapaa tinkimättä tyylistä tai mukavuudesta. Kellosta löytyy paljon hyödyllisiä kuntoilun seurantaominaisuuksia, kuten GPS-kartat juoksua ja pyöräilyä varten, sykkeen seuranta ja stressitason tunnistus.

Akunkesto on kuusi tuntia, kun kelloa käytetään älykello-tilassa musiikin soidessa. GPS-tilassa taas akunkesto on 15 tuntia, joten sinun ei tarvitse olla huolissasi, että kellosta loppuisi akku kesken treenauksen.

Vivoactive 4S:stä löytyy myös unen seuranta -ominaisuus, jonka avulla tiedät milloin on aika mennä nukkumaan tai valmistautua nukkumaan menemiseen, jotta saat riittävästi lepoa joka yö.

Garmin Vivoactive 4S voi olla hyvä valinta sinulle jos:

» Haluat kellon, joka ei ole liian iso tai kallis.
» Haluat tyylikkään älykellon jota voit käyttää päivittäin kaikkialla.
» Haluat älykellon, jossa on hyvät kuntoilun seurantaominaisuudet.

Kello ei välttämättä sovi sinulle jos:

» Et halua älykelloa joka käyttää useita sovelluksia.

7. Paras älykello naiselle: Fitbit Versa 3

Fitbit Versa 3 on paras älykello kuntoilusta kiinnostuneelle naiselle ja miehelle.

fitbit-versa-3

› Yhteensopivuus: iOS/Android
› Akunkesto: Kuusi päivää
› Unen seuranta
› Sykkeen mittaus
› Naisille suunniteltu terveysseuranta
› AMOLED-kosketusnäyttö

Näytä edullisin hinta →

Fitbit Versa 3 on on tyylikkäällä ulkonäöllä ja kevyellä rungolla varusteltu älykello, jonka ansiosta sitä on mukava sekä helppo käyttää vaikka koko päivän.

Miksi Fitbit Versa 3 on paras älykello naiselle?

Kellosta löytyy naisten terveysseuranta -ominaisuus, jonka avulla käyttäjä voi seurata muun muassa kuukautiskiertoa.

Versa 3 on hyvä valinta naisille ja miehille jotka haluavat tyylikkäällä ulkomuodolla varustellun älykellon joka sopii käytettäväksi missä tahansa tilaisuudessa aina työpalavereista häihin tai kuntosaliharjoitteluun.

Kellosta löytyy yllättävän pitkä akunkesto - jopa kaksi päivää, eli ei tarvitse huolestua vaikka unohtaisitkin laittaa sen latautumaan ennen nukkumaanmenoa.

Versa 3 on varusteltu edistyksellisellä sykesensorilla, joka antaa käyttäjälle reaaliaikaista tietoa yleisestä terveydentilasta sekä kuntotasosta harjoitusten aikana.

Fitbit Versa 3:n muihin hyödyllisiin ominaisuuksiin kuuluvat:

» Unen seuranta
» Fitstar-integraatiolla varustetut harjoitukset näytöllä
» Vaihdettavat hihnat eri tyyleissä ja väreissä
» lmoitukset saapuvista puheluista ja tekstiviesteistä

Fitbit Versa 3 voi olla hyvä vaihtoehto sinulle jos:

» Haluat tyylikkään kellon joka sopii niin naiselle kuin miehelle sekä helpon tavan viestiä muiden kanssa ottamatta puhelinta taskustasi.
» Haluat helppokäyttöisen älykellon, joka antaa tarkan lukeman - sykkeestäsi ja kulutetuista kaloreista koko päivän ajalta.
» Haluat kellon joka on hyvä unen seurantaan.

Kello ei välttämättä sovi sinulle jos:

» Haluat älykellon, johon voit tallentaa musiikkia.

8. OnePlus Watch

OnePlus on kiinalainen elektroniikkatuotteita valmistava yritys joka lanseerasi alkuvuodesta ensimmäisen älykellonsa: OnePlus Watch.

oneplus-watch

› Yhteensopivuus: Android 6.
› Akunkesto: Kaksi viikkoa
› 4GB tallennustila musiikille
› Sykkeen-, unen ja stressin seuranta
› Yli 110 harjoitustyyppiä

Näytä edullisin hinta →

OnePlussan debyyttiälykello: OnePlus Watch on alle 200€ luokkaan kuuluva malli josta löytyy lukuisia hyödyllisiä ominasuuksia. 

WarpCharge-teknologia lataa kellon yhdeksi kokonaiseksi viikoksi 20 minuutissa. Tallennustilaa löytyy 4 gigatavua suosikkimusiikkisi tallentamiseen sekä Bluetooth 5.0 -yhteys, jotta voit suoratoistaa musiikkia mistä tahansa puhelimesta.

OnePlus Watch akunkesto on yksi tämän kategorian parhaimpia tällä hetkellä, sinun ei tarvitse siis huolehtia, että akku loppuisi edes vahingossa. Kellosta löytyy myös sykemittari, joka seuraa happitasojasi koko päivän ajan.

Stressin seuranta -toiminto auttaa sinua tietämään, milloin on astuttava pois työpöydältäs ja pitää taukoa. Näin tuottavuus pysyy mahdollisimman korkealla. Tämä yhdistettynä unen seurantaan tekee kellosta hyvän valinnan kuntoiluun ja henkilöille, jotka haluavat elää astetta terveellisempää elämää. Kellosta löytyy jopa yli 110 erilaista harjoitustyyppiä viemään treenisi seuraavalle tasolle.

OnePlus Watch voi sopia sinulle jos:

» Haluat älykellon, jossa on erinomainen akunkesto ja nopea lataus.
» Haluat kellon, joka on edullinen sekä varusteltu teräväpiirtoisella näytöllä.
» Haluat kuntoiluun sopivan kellon.

Kello ei välttämä sovi sinulle jos:

» Haluat älykellon, jossa on kehittyneempiä ominaisuuksia.

9. Paras urheilukello pyöräilyyn ja hiihtoon: Garmin Fenix 6s Pro

Garmin Fenix 6s Pro on paras urheilukello extreme-urheilijoille, jotka pyöräilevät ja hiihtävät säästä riippumatta.

garmin-fenix-6s-pro

› Yhteensopivuus: Android/iOS
› Akunkesto: 25 tuntia GPS-tilassa
› Spotify, Deezer & Amazon Music
› Iskunkestävä
› Pulse Ox2-anturi
› Rannesykeanturi
› PacePro-toiminto
› Topo- ja laskettelukartat

Näytä edullisin hinta →

Garmin on yhdysvaltalainen monikansallinen yritys, joka on tunnettu varsinkin laadukkaiden GPS-kellojen valmistuksesta. Fenix 6S Pro saattaa olla Garminin uusimman Fenix 6 -sarjan pienin älykello, mutta älä anna sen hämätä - sillä kellon suorituskyky ei jätä mitään arvelujen varaan. Fenix 6S Pro on suunniteltu vaativille käyttäjille, jotka harrastavat extremelajeja äärimmäisissä sääolosuhteissa.

Kestävässä ja kevyessä kellossa on monia ominaisuuksia, jotka ovat sekä käteviä että käytännöllisiä aktiiviseen elämäntyyliin tai kuntoilufanaatikolle.

Fenix 6S Pron akunkesto on parempi kuin useimpien muiden tämän luokan älykellojen - akku kestää jopa 25 tuntia GPS:n ollessa päällä ja jopa 50 tuntia akkua säästävässä GPS-tilassa. Melko vaikuttavaa, jos ottaa huomioon kellon tarjoamat ominaisuudet.

Tärkeimmät ominaisuudet:

» Pitkä akunkesto: jopa 50 tuntia GPS-tilassa ja 25 tuntia UltraTrac-tilassa
» Rannekkeen sykeanturi
» GPS-, GLONASS-, Galileo- ja QZSS-tuki huipputarkkaa navigointia varten
» PacePro: varmistaa, että etenet oikeanlaista vauhtia, sekä antaa värinähälytyksen tarvittaessa;
» Sisäänrakennettu musiikkisoitin ja GPS-kartta yksityiskohtaisilla topografisilla kartoilla
» Korkearesoluutioinen ja auringonvalossa luettava näyttö
» Kiivetyt portaat, kulutetut kalorit, kuljettu matka sekä sykkeen mittaus.
» Pulse Ox2-anturi seuraa SpO2:n muutoksia.
» Iskunkestävä

Garmin Fenix 6S Pro sopii sinulle jos:

» Haluat kestävän, mutta erittäin kevyen älykellon, jossa on suurin osa premium-mallien ominaisuuksista.
» Olet aktiivinen henkilö tai juokset paljon.
»Haluat mitata sykettäsi ja SpO2:ta.

Kenelle se ei välttämättä sovi?

» Haluat käyttää kelloa vain musiikin kuunteluun.
» Et tarvitse ominaisuuksia paljon, eikä kuntoilu ole intohimosi

10. Urheilukello alle 250€: Huawei Watch GT2 Pro Sport

Huawei Watch GT2 Pro täyttää kaikki hyvän urheilukellon ominaisuudet alle 250€ hintalapulla.

huawei-watch-gt2-pro-sport

Tärkeimmät ominaisuudet
› Yhteensopivuus: Android/iOS
› Akunkesto: Kaksi viikkoa
› Spotify, Deezer & Amazon Music
› AMOLED-näyttö
› Langaton lataus
› Safiirilasilla suojattu näyttö
› Titaanikotelo
› 4GB tallennustilaa

Näytä edullisin hinta →

Jos etsit laadukasta, mutta suhteellisen edullista urheilukelloa  - Huawei Watch GT2 Pro Sport on valintasi. Tyylikäs sekä huoltovapaa kello on suunniteltu tekemään päivistäsi tehokkaampia ja monipuolisempia.

Valittavanasi on yli 100 erilaista treeni-tilaa aina nyrkkeilystä tai juoksumaton käytöstä kävelyyn.

Elegantin ulkomuodon ansiosta Huawei Watch GT 2 Pro Sport sopii kaikkiin tilaisuuksiin työpäivistä viikonloppuretkiin. Ilmoitukset ovat helposti luettavissa laitteen 3D-näytön ansiosta.

Huawei Watch GT2 Pro Sport voi olla hyvä valinta henkilöille jotka:

- Välittävät kuntoilustaan, mutta haluavat tyylikkään kellon. Kello seuaa edistymistäsi koko päivän ajan ja näyttää yhdellä silmäyksellä, kuinka monta askelta tai poltettua kaloria olet päivän aikana saavuttanut. 

Stressin seuranta -toiminto TruRelax varmistaa, että pysyt optimaalisella suoritustasolla koko päivän ajan. GT2 Pro Sport on loistava hybridiälykello joka kattaa kaiken aina sykkeen seurannasta viesti-ilmoitusten lukemiseen.

Huawei Watch GT2 Pro Sport ei välttämättä sovi sinulle jos:

- Haluat vastata tekstiviesteihin ja vastaanottaa sähköposti-ilmoituksia.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on paras älykello tällä hetkellä?

Tällä hetkellä parhaat älykellot ovat Samsung Galaxy Watch 3 ja Apple Series Watch 6. Galaxy Watch 3 on paras älykello jos omistat android-puhelimen ja Apple Series Watch 6 on paras, jos omistat iPhonen.

Mikä älykello kannattaa ostaa?

Se riippuu siitä mitä ominaisuuksia toivot kellosta löytyvän. Jos kuntoilu on intohimosi, niin kannattaa valita malli, jossa on hyvät ominaisuudet treenin seuraamista varten.

Jos taas haluat kellon pelkästään sen takia, että pystyisit irtautumaan puhelimestasi enemmän, niin pärjäät hyvin mallilla, josta ei välttämättä löydy paljon ominaisuuksia.

Mikä on paras älykello naiselle?

Naiselle paras valinta on Fitbit Versa 3. Tästä kellosta löytyy muun muassa naisille kehitetty terveydenseuranta -ominaisuus, jonka avulla pystyt seuraamaan kuukautiskiertoa.

Mikä on paras lapselle?

Jos etsit parasta älykelloa lapselle, niin suosittelemme tutustumaan Xplora X5 Play -malliin. Kellosta löytyy SOS-hätäpainike ja pystyt seuraamaan GPS-sijainnin avulla missä lapsesi liikkuu.

Mikä on hyvä unen seurantaan?

Jos haluat hyvän kellon unen seurantaan, niin suosittelemme valitsemaan Fitbit Versa 3:n.

Mikä kannattaa ostaa, jos haluan kellon verenpainemittarilla?

Tässä tapauksessa suosittelemme sinua valitsemaan Samsung Galaxy Watch 3:n.

Copyright © 2020. Kodinkoneopas.com