Painopeitto kokemuksia | Paras painopeitto 2021

Ovatko painopeitot oikeasti hyödyllisiä? Me selvitimme.

paras-painopeitto-kokemuksia

Onko sinulla vaikeuksia nukkua yöllä?

Et ole yksin. Miljoonat ihmiset kärsivät unettomuudesta ja muista unihäiriöistä, mutta ratkaisu on olemassa. Painopeitot auttavat parantamaan unenlaatua vähentämällä stressiä ja ahdistusta. Ne tarjoavat myös syväpainekosketusstimulaatiota, joka voi olla rauhoittavaa henkilöille, joilla on autismi tai aistienkäsittelyhäiriö.

Painopeitto antaa täydellisen painon kehon päälle, jotta voit tuntea olosi rentoutuneeksi ja mukavaksi, kun yrität nukahtaa. Se on kuin saisi halauksen joka ilta ennen nukkumaanmenoa. Eikä se toimi vain aikuisille - painopeitto sopii myös lapselle, kunhan lapsi kykenee siirtämään sen itsenäisesti pois päältään.

Seuraavaksi autamme sinua selvittämään mikä on paras painopeitto juuri sinulle ja neuvomme miten osaat valita sopivan tuotteen.

Mikä on paras painopeitto?

G'Night 150x200cm 7kg on markkinoiden paras painopeitto tällä hetkellä. Peitosta on saatavilla 5 kg, 7 kg ja 9 kg versiot, joten sopiva malli löytyy jokaiselle käyttäjälle. Kokonaisuudessaan peitto on todella laadukas ja sen hinta-/laatusuhde on loistava. Suosittelemme peittoa jokaiselle, joka haluaa hyvän painopeiton.

Paras painopeitto 2021 - TOP 5

vuoden 2021 paras painopeitto g'night 150x200cm 7kg

Paras painopeitto käyttäjien kokemuksien mukaan on G'Night 150x200cm.

1. G'Night 150x200cm 7kg

Näytä halvin hinta »

Käyttäjien kokemuksia peitosta

"Ostin 9 kg painopeiton muutama viikko sitten ja olen todellä tyytyväinen! Alun totuttelun jälkeen en muuhun vaihtaisi, nukun yön aikana syvemmin vaikka heräilen edelleen ajoittain. Hinta-/laatusuhde on kohdillaan, suosittelen ehdottomasti!"

"Ostin painopeiton noin kuukausi sitten. Peitto painaa 7kg eli on vajaa 10% omasta painosta. Peitto on auttanut siinä, että en pyöri ja etsi jatkuvasti parempaa asentoa nukahtamiseen. Olen käyttänyt peitossa normaalia pussilakanaa ja ne ovat pysyneet hyvin paikoillaan."

"Vaikeuksia herätä aamuisin tämän peiton kanssa. Helposti 12 tuntia nukkuu heräämättä, muuta kuin herätyskelloon. Ennen oli univaikeuksia, ei ole enää. Nyt on heräämis vaikeuksia, ojasta allikkoon- mut parempi näin!"

cura of sweden pearl 150x200cm 7kg

Vertailun toiselle sijalle pääsi Cura of Swedenin 7kg painava Pearl.

2. Cura of Sweden Pearl Painopeitto 150x200cm 7kg

Näytä halvin hinta »
gnight-150x240cm-8kg

Kolmannelle sijalle pääsi G'Nightin 240cm syvä malli.

3. G'Night 150x240cm 8kg

Näytä halvin hinta »
gnight-lasten-painopeitto-3kg

Hyvä valinta lapselle.

4. Paras painopeitto lapselle: G'Night 110x150cm 3kg

Näytä halvin hinta »
cura-of-sweden-pearl-painopeitto-150-200cm-5kg

Kevyempi vaihtoehto.

5. Cura of Sweden Pearl Painopeitto 150x200cm 5kg

Näytä halvin hinta »

Mitkä ovat painopeiton hyödyt?

painopeitto-sänky-ja-nainen

Painopeitot levittävät painojen avulla painetta tasaisesti ympäri kehoa, ja monet pitävät tunnetta erittäin rentouttavana.

Joidenkin tutkimusten mukaan painon alla nukkuminen tuottaa samanlaisia kehollisia reaktioita kuin toisen ihmisen syleily tai vieressä nukkuminen.

Erityisesti ahdistushäiriöistä kärsivät pitävät usein painopeittoa hyödyllisenä ahdistuksen vähentämiseen.

Mikä on sopiva paino painopeitolle?

Vastaus riippuu kysyjästä. Kuinka paljon oma painosi on ja minkä kokoisen haluat?

Ennen kuin ryhdyt tutkimaan vaihtoehtoja, suosittelemme lukemaan alapuolelta löytyviä käyttäjien kokemuksia painopeitosta, sekä ohjeemme miten valita sopiva peitto tarpeillesi.

Sopiiko painopeitto lapselle?

Voiko lapsi käyttää painopeittoa? Kyllä voi, jos lapsi kykenee siirtämään sen itsenäisesti päältään pois.

Valmistajat eivät kuitenkaan suosittele peittoja käytettäviksi aivan pienemmille lapsille.

Paras painopeitto lapselle on G'Night 110x150cm, jonka vaihtoehtoina ovat 3, 4 tai 5 kg.

Mikä on oikea koko peitolle ja minkä painoinen sen kuuluu olla?

Paino on tärkein tekijä sopivaa peittoa valitessa. Ei ole yhtä ainoaa vastausta sille, minkä painoinen peitto sinun kuuluisi hankkia.

Useat haluavat vain pienen paineen tunnun, kun taas toiset saattavat tarvita huomattavasti painavamman peiton rentoutuakseen.

Paino ei kuitenkaan ole ainoa tärkeä ominaisuus, sillä tiheys ja koko vaikuttavat siihen, kuinka paljon painoa käyttäjän päälle levittyy.

Kaksi samanpainoista peittoa voivat tuntua hyvinkin erilaiselta, jos toinen on huomattavasti leveämpi kuin toinen. Hyvä nyrkkisääntö on kuitenkin valita peitto, joka painaa noin 10 % käyttäjän normaalipainosta.

Eli jos painosi on:

» 70 kg - valitse 7 kg painava.
» 80 kg - valitse 8 kg painava.
» 90 kg - valitse 9 kg painava.

Koko

Mieti tarkkaan, minkä kokoisen peiton tarvitset. Jos käytät peittoa vain yksin päiväaikaan rauhoittumiseen, voi pienempi malli riittää.

Pitkien ihmisten kannattaa ehdottamasti varmistaa, että peitto riittää peittämään koko ruumiin, sillä peiton alta pilkottavat varpaat voivat tuntua epämukavilta.

Useat valmistajat tarjoavat peittoja useissa eri koissa, joten etsi rauhassa sinun mitoillesi sopiva malli.

Materiaali

Mieti tarkkaan, millaisesta materiaalista valmistettu peitto sinun kannattaisi hankkia. Jotkin mallit ovat tarkoitettu kevyempään käyttöön päivän aikana, ja niiden pinta on fleece-kangasta tai vastaavaa pehmeää materiaalia.

Jokaöiseen käyttöön tarkoitettuja malleja löytyy useilla erilaisilla pintamateriaaleilla, joiden huolto-ohjeet poikkeavat toisistaan suuresti.

Materiaalivalintaa helpottaakseen kannattaa ottaa huomioon peiton pesuohjeet.

Usein kysytyt kysymykset painopeitoista

Kenelle painopeitto ei sovi?

Henkilöille joilla on uniapnea, tai jotka kuorsaavat öisin, koska painava peitto voi vaikeuttaa hengitystä entisestään.

Miten ne pestään?

Useimpien painopeittojen pesuohjeet muistuttavat huomattavasti tavallisten peittojen pesuohjeita.

Pesuohjeet kuitenkin vaihtelevat huomattavasti eri mallien ja valmistajien välillä, joten kysymykseen voi vastata ainoastaan lukemalla tietyn peiton valmistajan antamat huolto-ohjeet.

Mitkä ovat painopeiton hyödyt?

Painopeitot voivat vähentää unettomuutta, helpottaa stressiin ja ahdistukseen. Lisäksi ne voivat helpottaa rentoutumaan, ja vähentää yksinäisyydestä johtuvia mielialaoireita. Eri ihmiset kuitenkin reagoivat painopeittoon erilaisilla tavoilla.

Mistä ne ovat tehty?

Painopeitto on paksu viltti tai peitto, jonka sisään on ommeltu tasaisesti levittyviä pieniä painorakeita, jotta voit nukkua tai rentoutua mukavasti ja turvallisesti lisätyn painon alla.

Lisätty paino tuntuu monista rentouttavalta ja rauhoittavalta. Monet painopeiton käyttäjät kertovat yöuniensa parantuneen huomattavasti.

Miksi ne ovat suosittuja?

Painopeitoista ja -vilteistä on tullut erittäin suosittuja, sillä ne voivat helpottaa stressiä ja ahdistusta. Jos harkitset painopeiton hankkimista, kannattaa kuitenkin tutustua huolellisesti markkinoilla oleviin vaihtoehtoihin, että löydät juuri sinulle sopivan vaihtoehdon.

Kuinka paljon ne maksavat?

Markkinoilta löytyy useaan eri budjettiin sopivia vaihtoehtoja. Halvimmat mallit voivat maksaa ainoastaan noin 50 euroa, mutta saatavilla on myös usean sadan euron painopeittoja. Hinta riippuu materiaaleista, laadusta sekä ominaisuuksista.

Jos tiedät käyttäväsi painopeittoasi useita kertoja viikossa, kannattaa panostaa hieman laadukkaampaan tuotteeseen, ettet joudu ostamaan uutta jo kuukausien käytön jälkeen.

Miltä ne tuntuvat?

Painopeitot levittävät painojen avulla painetta tasaisesti ympäri kehoa, ja monet pitävät tunnetta erittäin rentouttavana. Joidenkin tutkimusten mukaan painon alla nukkuminen tuottaa samanlaisia kehollisia reaktioita kuin toisen ihmisen syleily tai vieressä nukkuminen.

Erityisesti ahdistushäiriöistä kärsivät pitävät usein painopeittoa hyödyllisenä ahdistuksen vähentämiseen.

Painopeittoja käytetään rutiininomaisesti mielenterveyspotilaiden hoidossa erilaisissa laitoksissa sekä mielenterveysinstituutioissa. Ne ovat turvallinen keino ahdistuksen, traumaperäisen stressihäiriön tai stressin lieventämiseen. Painopeitto voi vähentää myös yksinäisyydestä kärsivien mielialaoireita.

Vaikka painopeitot ovat laajasti käytössä sekä kotioloissa että terveydenhuollon ammattilaisten parissa, niiden tehokkuudesta ei ole runsaasti kliinistä tutkimusnäyttöä. Niiden käyttö on kuitenkin todistettu turvalliseksi, ja useat arvostelut sekä kokemukset puhuvat puolestaan.

Voiko painopeiton tehdä kotona?

Painopeitto valmistetaan useista pienistä painotetuista kuulista tai rakeista, jotka ommellaan peiton sisään, jotta paino jakautuisi tasaisesti. Painopeiton valmistus kotona ei ole yksinkertainen prosessi, eikä se ole suositeltavaa.

Copyright © 2020. Kodinkoneopas.com