Airfryer kokemuksia | Paras airfryer 2021

Tässä ovat vuoden 2021 parhaat airfryerit, joiden avulla valmistat herkullisia aterioita ilman ylimääräistä rasvaa.

paras airfryer

Airfryer, ilmafriteerauskeitin, kiertoilmakypsennin – hittituotteella on monta nimeä. Airfryer on löytänyt tiensä jo moneen kotitalouteen Suomessa. Yksi syy airfryereiden suosion kasvuun on sen kyky saada erilaisiin ruokiin rapeutta ja uppopaisten ruuan makua, mutta huomattavasti pienemmällä öljymäärällä. 

Airfryerit ovat myös pienempiä kuin kotitalouskäyttöön tarkoitetut uppopaistimet, joten ne mahtuvat helposti monenlaisiin keittiöihin.

Uudenlaisia kiertoilmakypsentimiä saapuu markkinoille jatkuvasti, joten laadukas laite on nyt helpompi löytää kuin koskaan aikaisemmin. Mutta mikä airfryer on paras?

Tässä oppaassa tarjoamme vinkkejä sinulle sopivimman kiertoilmakypsentimen hankitaan, jotta tiedät millainen laite sopii juuri sinun keittiöösi.

Mikä airfryer on ja miten se toimii?

Airfryer toimii samalla periaatteella kuin kiertoilmauuni, kypsyttäen ruokaa kuumalla ilmalla. Kiteytettynä airfryerin avulla voidaan valmistaa rapeita ja herkullisia ruokia vähemmällä rasvan määrällä sekä nopeammin kuin perinteisillä tavoilla, ja ruoka säilyttää luonnollisen makunsa.

Kiertoilmakypsentimen avulla ruokaa on myös huomattavasti vaikeampi polttaa, joten sillä valmistettu ruoka sisältää vähemmän epäterveellisiä karsinogeenejä.

Ilmafriteerauskeitin onkin erinomainen valinta niille ihmisille, jotka haluavat syödä lempiherkkujaan, kuten ranskanperunoita tai uppopaistettua kanaa, mutta terveellisemmällä metodilla valmistettuna.

Airfryer voi olla hyödyllinen myös vähähiilihydraattista ruokavaliota harjoittaville, sillä kotona valmistetut kalapuikot tai leivitetty kana onnistuvat kotona helposti, mausta tai tekstuurista tinkimättä.

Seuraavaksi voit lukea alapuolelta löytyvät vinkkimme joiden avulla saat selville mikä airfryer on paras juuri sinulle.

Mikä on paras airfryer?

Philips Avance Collection HD9650 on tämän hetken paras airfryer. Avance Collection on täydellinen ilmafriteerauskeitin sen suuren kapasiteetin, hyvän hinta-/laatusuhteen, sekä monipuolisten toimintojen ja mukana tulevan reseptikirjansa ansiosta. Keittimellä pystyy valmistamaan nopeasti herkullisia aterioita useammalle henkilölle samaa aikaa.

Vuoden 2021 parhaat airfryerit

philips-xxl-airfryer-hd9650-ilmafriteerauskeitin

Vuoden 2021 paras airfryer

1. Paras airfryer: Philips Avance Collection Airfryer XXL HD9650

Teho: 2225 W
Tilavuus: 1.4 kg
Esiasetetut ohjelmat: 5
Konepesun kestävät osat: kori

Näytä halvin hinta »

Philips Airfryer XXL HD9650 on vertailumme testivoittaja ja markkinoiden paras airfryer tällä hetkellä koneen osien laadun, hinnan, ison kapasiteetin ja monipuolisten ominaisuuksiensa ansiosta.

Philips HD9650 on hyvä valinta henkilöille, jotka haluavat isokokoisen ilmafriteerauskeittimen, jonka avulla valmistaa terveellisempiä aterioita.

Airfryer XXL käyttää Rapid Air-teknologiaa ruoan kypsentämisessä, sekä minimaalisen määrän öljyä tai ei ollenkaan. Kypsennin ottaa talteen jopa 75 % rasvasta Rapid-Air teknologian ansiosta, eli voit syödä rasvaisia lempiruokiasi ilman syyllisyyden tunnetta.

Useiden esiasetettujen ajastintoimintojen avulla on helppo valmistaa erilaisia aterioita, jotka sopivat aina aamupalasta illalliseen. Philips XXL AirFryer HD9650 on nimensä mukaisesti isokokoinen airfryer, joten siitä löytyy suurempi kori kuin useimmista muista ilmankeittimistä.

HD9650 sopii ison kokonsa vuoksi hyvin henkilöille, jotka haluavat valmistaa ruokaa useammalle henkilölle yhdellä kerralla helposti. Laite kypsentää pakasteet nopeasti ja tasaisesti valmiiksi ateriaksi alle 20 minuutissa.

Pikakypsennys -toiminto on hyvä ominaisuus aloittelijoille - airfryer valmistaa ruoat automaattisesti syöntivalmiiksi 30 minuutissa. Myös 60 minuutin lämpimänäpitotoiminto on hyyödyllinen, varsinkin jos perheessäsi syödään usein eri aikaan ruokaa.

Vaikka Philips XXL Airfryer HD9650 on suurempi kuin muut airfryerit, sen puhdistus on silti helppoa konepesunkestävien osiensa ansiosta.

Kenelle Philips XXL HD9650 sopii?

Henkilöille jotka etsivät isokokoista airfryeria, joka on varusteltu käytännöllisillä toiminnoilla kuten uudelleenlämmityksellä ja pikakypsennyksellä, laadukkailla osilla, sekä isolla kapasiteetilla.

Kenelle se ei välttämättä sovi?

Henkilöille joilla on rajallinen budjetti, tai joiden talouteen kuuluu vain 1-2 henkilöä. Laitteen hinta on tällä hetkellä noin 250€.

Käyttäjien kokemuksia Philips XXL Airfryer HD9650 -kiertoilmakypsentimestä

Olemme keränneet sinulle tähän käyttäjien airfryer kokemuksia eri verkkokaupoista, jotta näet mitä mieltä tuotteen käyttäjät ovat siitä. 

"Kuluttaja-lehdessä luvattu 10/10 pakasteranskalaisista pitää paikkansa. Aivan loistava airfryer kokemus!"

"Tuotetta suositellaan lapsiperheille, jotka haluavat hyviä ja nopeasti valmistettavia illallisia. Helppo ymmärtää Valikko ja asetukset ovat helposti ymmärettäviä. Olemme valmistanut useita liharuokia ja kalaa - maistuu uskomattoman hyvältä ja liha on mehevää. Lapset rakastavat tekemiäni ranskalaisia (käytän vain teelusikallisen öljyä). Erinomaista, että osat voidaan pestä astianpesukoneessa."

"Kori on tarpeeksi iso. Sisälle mahtuu 5-6 kpl kanankoipia. Iso porsaanfile mahtuu myös. Laite on helppokäyttöinen ja puhdistaminen hoituu vaivatta."

"Hyvä ja toimiva laite, perheessämme ollaan innostuttu käyttämään airfryeria oikein urakalla . Ainoa miinus tulee lisäosien puutteesta."

"Olen erittäin vaikuttunut tästä Philips XXL:stä. Se toimii erittäin hyvin, on helppokäyttöinen ja valmsitaa ateriat itsestään. Olemme käyttäneet sitä perunoille, juureksille ja kokonaiselle kanalle. Perunoista ja juureksista tuli jopa parempia kuin uunissa kypsennettyinä, kun taas kana oli hieman kuivaa. Minusta on hieman vaikeaa selvittää eri kypsennysaikoja. Mukana tulee mukava keittokirja + opas siitä, kuinka kauan eri ruokia pitää kypsentää."

testivoittaja-airfryer-Philips-Premium-Airfryer-XXL-HD9867

Kuluttaja -lehden testivoittaja airfryer.

2. Testivoittaja airfryer: Philips Premium Airfryer XXL HD9867

Teho: 2200 W
Tilavuus: 1.4 kg
Esiasetetut ohjelmat: 5
Konepesun kestävät osat: kyllä

Näytä halvin hinta »

Philips Premium Airfryer XXL HD9867 on loistava apuväline joka keittiöön. Laite kypsentää ruoan täydelliseksi napin painalluksella.

Älykäs tunnistava tekniikka säätää automaattisesti aikaa ja lämpötilaa kypsennyksen aikana nopeiden aterioiden, kuten - kanan, hampurilaisten, tai ranskalaisten valmistamiseksi.

HD9867:n puhdistus on nopeaa ja helppoa irrotettavan rasvasäiliön ja tiskikoneen kestävien osien ansiosta.

Airfryerista löytyy neljä valmista ohjelmaa, sekä mahdollisuus tallentaa lempireseptit laitteen muistiin. Kuten vertailun aiemmasta mallista, myös HD9867 mallista löytyy lämpimänäpitotoiminto.

Mainittavat ominaisuudet

» Älykäs tunnistintekniikka - valitse ruoan tyyppi ja paina nappia. Airfryerin tunnistin säätää ajan ja lämpötilan puoletasi.
» Rapid Air-teknologia, poistaa ruoasta ylimääräisen rasvan.
» Mukana tuleva reseptikirja, josta löytyy satoja reseptejä.
» Suosikkiannosten tallennus -toiminto
» Konepesun kestävät osat

Miten Philips XXL Airfryer HD9867 eroaa vertailun ensimmäisestä mallista?

Philips XXL HD9867 on noin 100€ kalliimpi, mutta sen kaikki osat ovat konepesun kestäviä.

Kenelle Philips XXL HD9867 sopii?

Philips XXL HD9867 -airfryer on hyvä valinta pariskunnille, tai pienemmille kotitalouksille jotka haluavat ostaa laadukkaan ja kestävän kiertoilmakypsentimen.

pienikokoinen-ilmafriteerauskeitin-Princess-182055

Hyvä ja edullinen airfryer.

3. Princess 182055

Teho: 1700 W
Tilavuus: 1.5 kg
Esiasetetut ohjelmat: 8
Konepesun kestävät osat: kyllä

Näytä halvin hinta »

Princess 182055 -airfryer on varusteltu 1700 W teholla ja 5.2 litran paistokorilla johon mahtuu muun muassa kokonainen kana ja iso kasa ranskalaisia.

Kypsentimen käyttö on helppoa, eikä se vaadi käyttäjältä muuta kuin ruoan laittamisen koriin ja napin painalluksen.

Entistä helpommaksi ruoan valmistamisen tällä kypsentimellä tekee säädettävä lämpötila, jota voi muuntaa helposti riippuen mitä ruokaa aikoo keittimellä valmistaa.

Kenelle Princess 182055 sopii?

Henkilölle joka etsii hyvää ilmafriteerauskeitintä, mutta ei halua maksaa siitä useita satoja euroja. Princess 182055-kypsentimen hinta on hieman yli 100€ luokkaa.

kokonainen-kana-Philips-Avance-Collection-Airfryer-HD9741-airfryerin-sisällä

Philipsin pienikokoinen airfyer.

4. Philips Avance Collection Airfryer HD9741

Teho: 1500 W
Tilavuus: 0.8 kg
Esiasetetut ohjelmat: 4
Konepesun kestävät osat: kyllä

Näytä halvin hinta »

Philips Avance Collection HD9741 on vertailumme paras pienikokoinen ilmafriteerauskeitin. Kypsentimestä löytyy 0.8 litran tilavuudella varusteltu paistokori, eli se on optimaalinen noin 2-3 henkiön ruoanlaittoon.

Keittimellä pystyy valmistamaan 0.8 kg ranskalaisia, joka riittää noin neljään annokseen.

Kenelle Philips Avance Collection Airfryer HD9741 sopii?

Laite sopii parhaiten yksin tai kaksin asuville henkilöille.

OBH Nordica AG401DS0 Easy Fry Deluxe-rosterinen-airfryer

OBH Nordican edullinen, mutta hyvä ilmafriteerauskeitin.

5. OBH Nordica AG401DS0 Easy Fry Deluxe

Teho: 1500 W
Tilavuus: 0.8 kg
Esiasetetut ohjelmat: 4
Konepesun kestävät osat: kyllä

Näytä halvin hinta »

OBH Nordica AG401DS0 Easy Fry Deluxe on täydellinen airfryer kaikille, jotka eivät halua viettää liikaa aikaa keittiössä. Kypsentimen kapasiteetti on 1,2 kg, ja siinä on vain yksi lokero.

Laitteen käyttäminen on helppoa, eikä se vaadi teknistä tietämystä ruoanlaitosta. Kypsentimessä on ruostumattomasta teräksestä valmistettu pinta, jossa on tarttumaton pinnoite.

Easy Fry Deluxe sopii erinomaisesti seuraavien tuotteiden paistamiseen:

» Ranskalaiset
» Sipulirenkaat
» Kanansiivet
» Bataatit

Easy Fry Deluxe -kypsentimessä on 8 eri esiasetusta, joten voit päättää, minkä tyyppisiä ruokia haluat paistaa. Laitteessa on digitaalinen kosketusnäyttö, mutta painikkeet ovat käytettävissä myös alarungosta.

Digitaalisen näytön avulla voit seurata öljyn lämpötilaa, jotta ruoka ei kypsenny liikaa.

Ajastintoiminnolla voit asettaa kypsennysajan ja laite ilmoittaa, milloin ruoka on valmis tarjoiltavaksi. Lämpötilaa on helppo säätää, ja laite säätää lämpötilan automaattisesti kypsennettävän ruoan mukaan.

Easy Fry Deluxe kypsyy melko nopeasti, joten aikaa säästyy jonkin verran aterioiden valmistuksessa.

Kenelle OBH Nordica Easy Fry Deluxe -airfryer sopii?

Henkilölle joka etsii noin 100€ maksavaa ilmafriteerauskeitintä, suhteellisen isolla paistokorilla. Tehoa laitteesta löytyy 1400W, eli kyseessä ei ole yhtä tehokas malli kuin vertailun testivoittajilla.

Tässä olivat tämän hetken parhaat airfryerit, löytyikö sopivaa mallia? Jos ei, niin älä huolehdi - tulemme päivittämään listaa sitä mukaa kun markkinoille ilmaantuu uusia airfryereita, tai jos tietyn mallin hinta laskee huomattavasti.

Miten valita paras airfryer ja mitä ottaa huomioon valintaa tehdessä?

airfryer kokemuksia

Oikeanlaisen laitteen valinta voi tuntua hankalalta tehtävältä, varsinkin kun markkinoilta löytyy lähes loputon määrä eri vaihtoehtoja. Paras airfryer on sellainen joka soveltuu sinun kotitaloutesi tarpeisiin.

Tämän oppaan avulla opit miten valitset parhaan keittimen ja mitä sinun tulee ottaa huomioon sopivaa laitetta etsiessä.

Mieti näitä asioita mielessäsi seuraavaksi:

» Kuinka usein valmistat ruokaa kotonasi?
» Mitä ruokalajeja valmistat erityisen usein?
» Onko keittiösi pieni, ja haluat mielummin kompaktin laitteen?
» Onko perheesi iso, ja haluat suurikokoisen keittimen koko perheen tarpeisiin?
» Markkinoilta löytyy monia vaihtoehtoja jokaisen yksilöllisiin tarpeisiin, jotta laite varmasti vastaa juuri sinun elämäntyyliäsi.

Tilavuus - kuinka monta ihmistä kotitalouteesi kuuluu?

Laitteen koko on yksi tärkeimmistä asioista uutta kodinkonetta hankittaessa. Kiertoilmakypsentimiä on saatavilla pienestä paistinpannunkokoisesta minikeittimestä koko perheen ruokkivaan suurikokoiseen kodinkoneeseen.

Kuinka ison airfryerin tarvitset? Jos taloudessasi asuu vain yksi tai kaksi ihmistä, ei ole järkevää sijoittaa suurikokoiseen keittimeen. Jos valmistat usein ruokaa useille vieraille tai perheessäsi on yli neljä jäsentä, kannattaa valita suurempi malli. Varmista, että valitsemasi keitin vastaa juuri sinun tarpeitasi, ennen kuin teet ostopäätöksen.

Tilavuus on yksi tärkeimmistä tekijöistä sopivankokoista laitetta hankittaessa. Muista tarkistaa itse laitteen uunin tilavuus, eikä ainoastaan airfryerin ulkoisia mittoja. Näin varmistut siitä, että valitsemassasi laitteessa voi valmistaa juuri niitä ruokalajeja, joita olit suunnitellut.

Airfryerin tyyppi

Eri ilmafriteerauskeittimissä on eri määrä toimintoja erilaisten ruokien valmistukseen. Kalliimmista malleista löytyy esimerkiksi erilaisia toimintoja pizzan valmistukseen, erilaisille lihoille tai ranskanperunoiden valmistukseen.

Simppelimmät mallit tarjoavat vain muutaman perusasetuksen. Jos valmistat usein erilaisia ruokia, kannattaa valita laite, jossa on mahdollisimman monta asetusta eri ruokalajeille.

Jos taloudessasi ei syödä lihaa, ei kannata panostaa sellaiseen keittimeen, jossa on erilaisia vaihtoehtoja kanalle tai kalalle.

Puhdistus ja ylläpito

Haluatko mielummin konepestävän mallin, vai oletko valmis tiskaamaan keittimesi osat käsin? Putsaatko mielummin erilaisia osia, vai haluatko mahdollisimman helposti putsattavan mallin? On tärkeää, että tutustut ennalta valitsemasi kiertoilmakeittimen huolto-ohjeisiin, jotta laitteesi säilyy hyvässä kunnossa mahdollisimman pitkään.

Erilaisten mallien puhdistustavat eroavat suuresti toisistaan. Joissakin malleissa keitin-osa on kokonaan konepestävä, jolloin voit ainoastaan irroittaa sen laitteesta, ja kone hoitaa huollon puolestasi.

Muista kuitenkin tarkistaa käyttämäsi pesuaineiden sopivuus oman airfryerisi mukana tulleista ohjeista, ettei vääränlainen pesu vahingoita pintaa. Useat mallit ovat käsintiskattavia, ja ne voidaan puhdistaa samalla tavoin kuin muut kodin tiskit.

Helppokäyttöisyys

Erilaisissa airfryer -malleissa on erilaisia käyttöliittymiä. Moni malli on yhtä yksinkertainen käyttää kuin mikroaaltouuni, mutta useissa kalliimmissa malleissa nappuloita sekä asetuksia on useita erilaisia.

Jos et ole näppärä erilaisten laitteiden käytössä, kannattaa valita simppelimpi malli. Jos useat eri asetukset ja painikkeet eivät pelota sinua, niin monimutkaisempi ja kalliimpi malli voi olla sinua varten.

Automaattinen virrankatkaisu

Joissain kiertoilmakeittimissä on toiminto, joka sammuttaa kypsennysprosessin tietyn ajan kuluttua. Jos sinulla on tapana unohtaa ruokaa liian pitkäksi aikaa uuniin, kannattaa valita laite, jossa on automaattinen sammutustoiminto.

Lämpötilan säätö

Joissakin simppeleimmissä malleissa on ainoastaan asetuksia eri ruokalajeille, mutta useat mallit tulevat vaativan kokin vaatimuksiin sopivilla yksityiskohtaisilla lämpötila-asetuksilla. Mieti etukäteen, haluatko asettaa lämpötilan itse, vai ainoastaan painaa sopivaa nappulaa laitteestasi.

Valmiit reseptiohjelmat
Ostatko airfryerin ainoastaan ranskalaisia tai kanaa varten? Useissa malleissa on valmiit asetukset tietynlaisia ruokalajeja varten. Varmista, että lempiruokasi löytyy harkitsemasi laitteen valmiiksi ohjelmoiduista asetuksista.

Mitä käyttäjien kokemuksia airfryerista löytyy?

Oikeanlaista kiertoilmakeitintä valitessa kannattaa tarkastaa harkitsemasi mallin käyttäjäarvostelut internetistä. Muiden kokemukset laitteesta voivat auttaa valitsemaan kahden samankaltaisen laitteen väliltä. Muista siis varmistaa, mitä muut ajattelevat harkitsemastasi keittimestä.

Hinta

Nykyisin markkinoilla olevat airfryerit ovat kohtuullisen halpa investointi. Halvimmat mallit voivat kuitenkin kestää käytössä huomattavasti lyhyemmän aikaa, joten kannattaa harkita omaan budjettiin sopivaa laitetta hieman pidempään. Halvimmat laitteet voivat hajota nopeasti, joten ne eivät ehkä ole sittenkään huokein valinta kukkarolle.

Muista ottaa huomioon kaikki tässä artikkelissa listatut asiat, kun valitset omalle budjetillesi sopivaa airfryeria. Näin et maksa turhista ominaisuuksista, ja varmistut siitä, että valitsemasi laite vastaa omia tarpeitasi.

Takuu

Eri valmistajat tarjoavat kiertoilmakeittimilleen eripituisia takuita. Eri laitevalmistajien takuut vaihtelevat kahden ja kymmenen vuoden välillä, kun taas halvimmat mallit saattavat sisältää vain yhden takuuvuoden. Muista selvittää takuuseen liittyvät tiedot etukäteen, niin säästyt ikäviltä yllätyksiltä.

Näiden ohjeiden avulla voit seuraavaksi lähte tutkimaan alapuolelta löytyvää tämän hetken parhaista airfryereista.

Copyright © 2020. Kodinkoneopas.com